Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

9 Kedai Makan Sedap di Klang

0 1,102

9 kedai makan sedap di Klang yang wajib korang try. Penduduk Lembah Klang terutamanya, kena tahu yang di Klang ni ada kedai yang menyediakan makanan sedap dan menyelerakan.

Rugi kalau korang tinggal di kawasan sini, tapi tak pernah cuba kedai-kedai ni.

Okay, jom kita tengok satu persatu senarai kedai yang best di Klang ni.

Kandungan

Senarai Kedai Makan Sedap di Klang

1- Nasi Kukus Sotong Besar Klang

Sumber : rasa.my

Antara hidangan terbaik di sini sudah tentu sotong besarnya. Rata-rata pelanggan ke sini memang penggemar sotong.

Tapi kalau korang tak minat nak makan sotong, korang boleh order menu lain. Di kedai ini bukan lauk sotong sahaja yang ada, menu seperti daging panggang, sup daging, nasi kerabu dan banyak lagi juga tersedia.

Waktu Operasi : Buka setiap hari KECUALI hari Selasa. Dari jam 10.30 pagi hingga 11.00 malam.

Alamat : No.1 Jalan Harmoni 1B/KU3 Klang, Selangor.

2- Sate Famili

Sumber : Facebook

Sate Famili ditubuhkan oleh Hj Sidek bin Abdul Wahab pada tahun 1989. Agak lama jugak tu. Jadi tak hairanlah sate ini dikenali ramai penduduk Klang terutamanya.

Terdapat 4 jenis sate dengan perapan istimewa rahsia turun temurun iaitu ayam, daging, kambing dan perut.

Sate Famili terkenal lembut dan juicy dicicah kuah kacang pekat. Dihidang bersama nasi impit, bawang dan timun. Pasti menambat selera sekeluarga.

Selain sate, masakan goreng panas juga ada sebagai pilihan tambahan.

Sumber : Facebook

Sate Famili juga menyediakan pilihan sate frozen masak dan sate frozen mentah. Khas untuk korang yang nak berBBQ di rumah atau nak bawa buah tangan pulang ke kampung.

Nak bagi tetamu makan pun senang je. Hanya perlu guna microwave 2 minit atau kukus 4 minit. Tak pun korang hanya grill 3 minit. Oh, mudahnya hidup!

Waktu Operasi : Dibuka setiap hari kecuali hari Ahad dari jam 10 pagi hingga 10 malam.

Alamat : No 10. Jalan Meranti Putih 1/KU10 Taman Desa Permai, Klang Selangor.

Nak buat kuah kacang yang sedap dan mudah, hanya tambah air je boleh tengok di sini

3- Desa Cabin

Sumber : Facebook

Kedai ini berkonsepkan cabin di kawasan kampung. Di sini korang boleh jumpa pelbagai menu makanan dari sarapan pagi, tengahari hingga ke makan malam. Menu-menu pula menarik, sedap dengan harga berpatutan.

Antara menu sarapan pagi yang ada seperti nasi lemak pandan, nasi kerabu, nasi dagang dan laksa. Kalau korang datang tengahari, boleh makan tengah hari set nasi berlauk ataupun ayam penyet.

Untuk makan malam pula pelbagai masakan ala Thai, Western dan shellout tersedia sebagai pilihan untuk korang.

Waktu Operasi : Dibuka setiap hari KECUALI hari Rabu. Seawal jam 7 pagi hingga 1 pagi.

Alamat : Jalan Kemboja, Off Jalan Paip 41050 Meru, Selangor, Malaysia

4- Al-Fateh Steamboat & Grill- Kg. Jawa Klang

Sumber : Facebook

Dengan hanya RM35/pax korang boleh menikmati lebih dari 60 jenis makanan dan minuman di buffet steamboat & grill ini. Menarik, bukan?

Terdapat berpuluh jenis, kambing bakar dan daging perap. Bukan tu je, korang boleh nikmati kambing & tomyam padu. Aiskrim, ais batu campur ABC dan cendol pun ada guys.

Waktu Operasi : 5.30pm – 12am

Alamat : Kawasan 1, Lorong Raja Jumaat, Off Jalan Raja Jumaat, Kampung Jawa, 41000 Klang Selangor.

Untuk yang plan nak bawa family holiday di sekitar Selangor, boleh refer di sini.

5- Kukus, Klang

Selera Pahang di bumi Klang. Ha, gitu. Kebanyakan menu hidangan kedai makan ini diilhamkan dari masakan negeri Pahang.

Antara hidangan terbaik di sini ialah masak tempoyak ikan patin. Dengan konsep ala-ala kampung zaman dulu-dulu, suasana di kedai makan ini cukup hidup sekali dengan alunan lagu P.Ramlee.

Menggamit nostalgia zaman 50-an. Pasti mengusik jiwa.

Waktu Operasi : Setiap hari KECUALI hari Rabu. Dibuka jam 8 pagi-4:30 petang.

Alamat : Lot 1004, Jalan Tepi Sungai, 41100, Klang, Selangor.

6- Rebung Cafe

Sumber : Facecook

Menjual ABC, cendol,rojak, mee rojak, mee goreng Dan kuey teow goreng panas untuk anda yang ingin bersama bersama keluarga Dan yg tersayang sambil ditiup angin sepoi-sepoi Di bawah pohon pokok Yang merimbun.

Waktu Operasi :

Selasa – Jumaat – 11.30pagi – 5.30ptg

Sabtu – Ahad – 12tengahari – 6.30ptg

CUTI : Isnin

Alamat : Jalan Haji Othman Lama Rantau Panjang Klang

7- Restoran TSY Claypot Kari Mee Anuar Tho Klang

Sumber : Facebook

Restoran TSY merupakan antara kedai makan terbaik yang menawarkan pelbagai jenis makanan Cina yang halal dan sedap. Harga yang ditawarkan untuk hidangan makanan di sini juga memang tidak boleh didapati di kedai lain. Antara menu terkenal di sini ialah mee kari claypot yang berharga RM 25 dan boleh dikongsi dengan tiga orang. Ia dimasak dengan pelbagai jenis ramuan sehingga ia mampu menarik selera anda.

Alamat: 10, Jalan Goh Hock Huat, Kawasan 18, 41400 Klang, Selangor

Waktu Operasi: 5.00pm – 11.00pm

8- Warong Che Limah HQ

Sumber : Facebook

Nak feel lepak warung zaman dulu-dulu, korang kena datang sini. Konsep warung ni ala-ala balik zaman P.Ramlee gitu. Warung kampung dengan makanan yang disediakan pun tak kurang sedapnya.

Untuk info, warung ni buka pada waktu pagi je. So, menu yang ada hanyalah untuk sarapan pagi. Dicadangkan untuk korang cuba menu seperti roti benggali goyang, lempeng che limah dan bubur nasi perindu.

Tentang harga, korang tak perlu susah hati. Harga yang ditawarkan juga sangat berpatutan.

Waktu Operasi : 7.30 pagi -10 pagi setiap hari KECUALI hari Jumaat

Alamat : Lot 2152, Persiaran Hamzah Alang, Meru, Klang, Selangor.

9- Ayam Kampong Berapi Meru Klang

Sumber : Facebook

Nikmati suasana makan yang santai dan mendamaikan. Korang boleh makan di pondok makan bawah pokok. Terbaik sekali!

Selain menu ayam kampung, terdapat menu yang pelbagai sesuai dengan selera masing masing.

Yang paling penting sambal dia memang superb, berapi tapi jangan takut still boleh layan lagi. Untuk korang bawa sanak saudara sekeluarga, tempat ini memang recommended.

Waktu Operasi : Dibuka jam 10 pagi – 6 petang setiap hari KECUALI hari Jumaat.

Alamat : Jalan Nanas off Jalan Limau, Meru 42200 Meru, Selangor, Malaysia

Pilihan yang disenaraikan ini hanyalah sebahagian kecil kedai makan sedap yang ada di Klang. Untuk kelainan dan sekali sekala berubah selera, apa kata korang cuba menjamu selera di kedai pilihan kami kali ini.

Kata orang, tak cuba tak tahu. Dah cuba mungkin selera bertalu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net