Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

9 Kedai Makan Sedap Di Puchong

1 4,450

Senarai 9 kedai makan sedap di Puchong ini pasti ditunggu-tunggu oleh korang yang tinggal di kawasan sekitar, kan?

Kali ini, saya bawa kan untuk korang pilihan kedai makan yang best di Puchong untuk korang cuba dan rasai sendiri keenakkannya.

Selain sedap, harga yang ditawarkan juga berbaloi dan mesra poket. Jadi, korang tak perlu risau tentang harga. Yang penting korang bersedia untuk mencuba.

Jom kita tengok kedai mana yang jadi pilihan kali ini!

Kandungan

Pilihan Kedai Makan Sedap di Puchong

1. Nasi Daging Pongsu Seribu, Puchong

Sumber : Facebook

Nasi yang popular di Kg Pongsu Seribu Bertam, Pulau Pinang kini dibuka di Puchong. Tak payah dah nak pergi jauh-jauh ke utara sana.

Menu yang popular di sini tentulah nasi daging. Daging dipotong besar dan banyak, air asamnya sedap dan sup yang padu. Menyelerakan betul!

Sumber : Facebook

Selain nasi daging, korang juga boleh cuba menu lain seperti nasi ayam, mee sup, bihun sup atau pun kuey teow sup. Air oren dan sirap pula free flow untuk mereka yang makan di sini.

So, kalau korang belum pernah rasa nasi daging Pongsu Seribu, inilah peluang terbaik untuk korang cuba makanan yang popular di utara ini.

Waktu Operasi : Setiap hari kecuali hari Jumaat. Bermula 11 pagi sehingga 5 petang.

Alamat : Lot 41 Jalan Kempas, Kampung Tengah, Puchong, Selangor.

2. Selera Mak Ngah Ulalla Puchong

Sumber : Facebook
Sumber : Facebook

Waktu Operasi : Isnin hingga Jumaat. Dari jam 8 pagi hingga 5 petang.

Alamat : No. 18-1 Jalan PP 16/2, Perdana Industrial Park, Taman Putra Perdana, Puchong

3. Restoran Chef Gemok

Sumber : Facebook

Kedai ni memang banyak pilihan makanan yang ada. Dari makan pagi, tengahari sampai ke malam.

Sesuai untuk korang yang mencari menu masakan lauk pauk kampung. Di sini terdapat banyak pilihan lauk pauk kampung lain dari yang lain dan sedap.

Korang boleh dapat banyak masakan Melayu yang lazat di sini seperti daging salai masak lemak, king crab, lobster dan sebagainya . Bila makan terasa seperti masakan ibu di kampung.

Sumber : Facebook

Waktu Operasi : Dibuka setiap hari kecuali hari Isnin. 9 pagi hingga 9 malam.

Alamat : No 48, Jalan BP 6/9, Bandar Bukit Puchong, 47140 Puchong.

4. Mios Kitchen Bandar Kinrara

Tak lengkap rasanya jika tidak masukkan Mios Kitchen sebagai salah satu kedai makan sedap di Puchong. Kedai ini cukup terkenal di kalangan warga Bandar Kinrara.

Selain interior kedai ini yang unik, makanan yang disediakan juga cukup membangkitkan selera pelanggan.

Sumber : Facebook

Tambahan pula kalau korang memang peminat makanan Western. Antara menu wajib cuba dan berjaya menambat jiwa ramai pelanggan ialah Grilled Chicken Chop.

Keenakkan ayam yang di grill dengan cukup rempah, dipadan pula dengan special brown sauce. Fuhh memang sedap!

Sajian menunya juga pelbagai dengan harga yang berpatutan.

Waktu Operasi : Dibuka setiap hari dari jam 12 tengahari hingga 11 malam KECUALI hari Rabu dan Jumaat dibuka dari 5 petang hingga 11 malam.

Alamat : No 29-G, Jalan BK 5A/2,Bandar Kinrara 47180 Puchong, Selangor

5. Sambal Merecik

Restoran yang sangat baru sangat. Lebih kurang sebulan dari artikel ini ditulis. Kedai makan selera kampong ini terletak di Bandar Kinrara 5, bersebelahan dengan Mios Kitchen.

Semestinya aneka lauk-pauk menjadi taruhan utama kedai ini.

Sumber : Facebook

Apa yang menarik, kedai ini menggunakan konsep makanan berhidang. Makanan dihidang menggunakan pinggan mangkuk zaman nenek moyang bersama dulang yang cukup legend.

Menggamit memori dan kenangan di kampung betul lah.

Waktu Operasi : Makan Tengahari

Alamat : 27b Jalan BK 5a/2, Bandar Kinrara, Puchong Selangor.

6. PitBoy Bbq

Korang mesti tak sangka ada kedai Smoke BBQ yang sangat sedap seperti PitBoy BBQ di Puchong kan? Rata-rata pelanggan yang datang ke sini sangat berpuas hati dengan kualiti hidangan yang ada.

Yang menarik lagi, port makan ini juga sangat sesuai untuk korang celebrate hari jadi atau anniversary. Dekorasi kedai dengan makanan yang menyelerakan pasti tak akan spoil mood korang.

Sumber : Facebook

Antara menu yang korang wajib cuba sudah tentu wagyu, smoked lamb ribs dan beef ribs. Briskets juga tak menghampakan. Dagingnya sangat juicy dengan sos yang padu.

Padanan yang akan buat korang teringat-ingat dan pasti repeat.

Kualiti makanan di sini standard restoran smoke BBQ yang mahal dengan harga jauh lebih berbaloi.

Sumber : Facebook

Waktu Operasi : Dibuka setiap hari dari jam 12 tengahari hingga 10.30 malam

Alamat : No 47 GJalan BP 2/7, Bandar Bukit Puchong, Puchong Selangor.

Nak sos perap BBQ kambing , daging dan ayam yang sedap dan murah boleh dapatkan di sini. Dah terjual sebanyak 14.9K dah. Pasti puas hati.

7. Alissara

Rindu masakan Thai? Ok, ini tempatnya. Restoran Alissara ini pemiliknya memang asal Thailand. Jadi masakan berasaskan citarasa Thailand ini memang kepakaran Alissara.

Kedai makan ini cukup selesa dan bersih. Sangat sesuai untuk family gathering atau makan-makan bersama kawan.

Sumber : Facebook

Jika ke sini, Tomyam, Kerabu mangga, Siakap Stim Limau, Mieng Kham and Pulut Manga harus jadi pilihan. Memang rasa asli Thailand. Harga juga sangat mampu makan. Datang ya korang!

Sumber : Facebook

Waktu Operasi : Dibuka setiap hari dari jam 5.30 petang hingga 1 pagi.

Alamat : No 23, Jalan Indah 3/2 Taman Puchong Indah, Puchong Selangor.

8.  ASAP Steamboat & Grill

Sumber : Facebook

Pilihan makan malam yang berbaloi untuk korang yang cari kelainan. Kadang kala makan nasi bosan jugak ya. Apa kata korang cuba steambot & grill buffet?

Terdapat banyak pilihan makanan. Dari yong tau fu, makanan laut, ayam dan daging perap, sup kambing, spagheti, pencuci mulut, air yang pelbagai dan banyak lagi. Pasti terbuka selera bila korang ke sini.

Waktu Operasi : Dibuka setiap hari dari 6 petang hingga 12 tengah malam.

Alamat : Lot 94 Jalan Tempinis, Kampung Tengah A, Puchong Selangor.

Suka berjalan dan ber OOTD di sekitar Selangor? Ni dia 7 port OOTD yang buat korang tak sabar nak pergi

9. Serambi d’Corner Noranom

Mencari sarapan pagi terbaik di Puchong? Apa kata korang cuba kedai makan Serambi D’Corner Noranom. Kedai ini terletak di Kampung Sri Andalas.

Menyediakan sajian sarapan pagi yang menarik untuk korang. Kebanyakan menu di sini merupakan makanan special dari Johor. Ada soto, mee rebus, lontong, kacang pool, lempeng & pelbagai lagi.

Sumber : Facebook
Sumber : Facebook

Walaupun sarapan pagi, terdapat banyak pilihan makanan yang sangat memikat selera. Dengan pelbagai menu menarik, korang boleh lah bawa keluarga dan kawan-kawan untuk bersarapan di sini.

Waktu Operasi : Setiap hari KECUALI hari Isnin. Bermula jam 7.30 pagi – 11.30 pagi

Alamat : Kampung Sri Andalas, 47150 Puchong, Selangor.

Menarik jugak senarai kedai makan sedap di Puchong ni kan? Banyak lagi kedai-kedai makan yang bukan sahaja sedap bahkan harga juga berpatutan.

Sekali sekala apa salahnya korang berbelanja lebih sikit makan di luar. Tukar selera, cuba air tangan orang lain pulak. Selamat mencuba!

1 Comment
  1. Hanim says

    Terima kasih review kedai Nasi Daging Pongsu Seribu Puchong 🥳

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net