Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

Nasi Bamboo Sungai Klah – Sekali Kena Pasti Nak Lagi

0 250

Nasi Bamboo Sungai Klah kini semakin dikenali dan popular khasnya di kalangan pengguna Lebuhraya PLUS arah Utara. Port makan yang unik ini terletak di laluan keluar tol Sungkai.

Bagi korang yang suka mencuba pelbagai makanan baru, korang mesti cuba Nasi Bamboo Sungai Klah yang cukup popular di kalangan pengunjung negeri Perak. Seperti namanya, nasi bamboo ini dihidangkan di dalam buluh.

Idea menghidangkan nasi di dalam buluh ini diambil sempena tradisi masyarakat zaman dulu yang menggunakan buluh bagi menggantikan periuk untuk memasak nasi. Menarik dan unik, kan?

Disebabkan nasi bamboo ini sangat jarang ditemui, ianya menjadi terkenal kerana keunikan dan rasa unik nasi itu sendiri. Untuk pengetahuan korang, nasi yang dimasak di dalam buluh ini juga dialas dengan daun bagi memastikan nasi yang dimasak tidak melekat di dalam buluh. 

Bagi korang yang pertama kali sampai di sini, korang jangan terkejut tau dengan bilangan pelanggan yang datang ke kedai ini. Kedai ini sememangnya menjadi tumpuan pelancong yang datang ke negeri Perak.

Bagi memudahkan pelanggan yang datang menjamu selera, terdapat beberapa bahagian-bahagian kecil di dalam kedai ini yang dikhaskan untuk para pelanggan memilih lauk pauk. Feeling berada di dalam kedai ini seakan-akan korang berada di pasar atau wall street.

Tengok dan baca juga tentang resort depan sungai di Perak kat sini

Memandangkan bilangan pengunjung yang datang sentiasa ramai, korang kena cukup pantas untuk chup dan duduk di meja yang kosong. Maklumlah bila kedai menjadi tumpuan, pelanggan yang terlalu ramai akan menyebabkan meja dan kerusi yang ada di kedai ini seperti tidak cukup.

Namun korang tak perlu risau sebab kedai ini menggunakan sistem layan diri yang secara tidak langsung membantu mempercepatkan proses tempahan makanan.

Pelbagai Pilihan Makanan Nasi Bamboo Sungai Klah

Nasi Bamboo Sungai Klah Review - TeamTravel
Sumber : teamtravel.my

Di kedai ini juga tersedia pelbagai pilihan untuk makan tengahari yang dapat anda pilih. Antara makanan yang terdapat di sini ialah makanan yang dibakar seperti ikan bakar, ayam bakar, keli bakar, udang, sotong, kambing bakar dan banyak lagi pilihan ikan yang dapat anda cuba. 

Selain itu, sup gearbox yang dijual di kedai ini juga menjadi pilihan mereka yang datang ke sini. Terdapat menu seperti kerang rebus, masakan berkuah seperti masak lemak cili api, gulai kawah, kerabu dan ulam. Selain menunya yang terkenal iaitu nasi dalam bamboo, terdapat juga nasi bakar bersama kelapa atau serunding yang dapat anda cuba.

Cara Nak Order Makanan

Melangkah kaki masuk ke kedai ini, korang akan diberikan dulang untuk memudahkan korang mengisi lauk pauk pilihan sendiri.

Oh ya, di dalam kedai ini terdapat bahagian-bahagian kecil yang dibina untuk menempatkan gerai jualan untuk pelbagai jenis masakan yang berbeza, bermula dari masakan bakar, pelbagai jenis lauk kampung yang menggunakan santan dan rempah ratus serta ulam-ulaman. 

Jika korang peminat masakan berasaskan menu itik, kedai ini ada menyediakan menu baru iaitu kari itik serati.

Bahagian air minuman pula diletakkan berasingan dengan bahagian lauk. Ini secara tidak langsung mengurangkan kesesakan di bahagian lauk-pauk.

Dah makan tapi tak cukup? Rasa nak tambah lagi nasi? Jangan risau sebab terdapat pekerja yang tugasnya lalu lalang bersama nasi buluh di dalam troli. Korang hanya perlu angkat tangan untuk meminta nasi tambahan. Setiap nasi tambahan di dalam buluh berharga RM2 sahaja.

Harga yang dikenakan juga agak berpatutan dengan kuantiti yang disajikan.

Kesimpulan

Jika datang ke Perak, jangan lepaskan peluang untuk singgah di kedai makan nasi buluh yang unik ini. Pasti sesuatu yang menarik tambah-tambah jika makan bersama anak-anak, kan!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net