Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

10 Kedai Ikan Bakar Sedap Di Melaka

0 3,767

Nak cari kedai ikan bakar sedap di Melaka?

Okay, dalam artikel kali ini kami akan ceritakan tentang di mana korang boleh dapatkan ikan bakar yang umph dan sedap rasanya di Melaka.

Melaka selain terkenal sebagai negeri pelancongan, turut terkenal dengan pilihan makanan popular seperti asam pedas dan ikan bakar. Kalau ke negeri Melaka tapi tak berkunjung ke kedai asam pedas atau ikan bakar, tak sah rasanya.

Ramai yang gemar berkunjung ke negeri ini untuk merasai keenakan ikan bakarnya. Segala jenis ikan yang dibakar biasanya segar-segar dan dimasak dengan menggunakan bahan perapan dan sambal yang menyelerakan.

Banyak tempat ikan bakar Melaka yang sedap dengan harga yang berbaloi. Jom tengok salah satu tempat yang mungkin anda boleh kunjungi.

Kandungan

10 Pilihan Kedai Ikan Bakar Sedap Di Melaka

Banyak tempat-tempat di Melaka yang menawarkan pilihan ikan bakar yang sedap dengan harga yang berbaloi. Ini antaranya :

1- Dapoq Ijan Terbakaq : Kedai Ikan Bakar Sedap Di Melaka

Sumber : Facebook

Dapoq Ijan Terbakaq terletak di Paya Ikan Bukit Paru. Meskipun terletak agak jauh dari bandar, kedai ini menjual pelbagai jenis menu makanan seperti kerang bakar, kupang bakar, kerang rebus dan banyak lagi yang sedap! Harga yang dikenakan juga cukup berpatutan dan berbaloi.

Kalau korang nak makan menu lain pun boleh. Di Dapoq Ijan Terbakaq juga ada menyediakan menu masakan barat, aneka goreng tepung, asam pedas dan lain-lain.

Jauh dari kesibukan kota, anda boleh makan dengan santai dan suasana kampung. Jika nak merasai keenakan ikan bakar dan menu sedap yang lain, anda digalakkan untuk datang dengan lebih awal.

Waktu Operasi: Selasa-Khamis | 6.30 petang -12.00 tengah malam

2- Medan Ikan Bakar Muara Sungai Duyung

Antara yang sering menjadi tumpuan pengunjung negeri Melaka. Kalau korang berhajat nak makan di sini, korang kena datang awal. Kalau tak korang mungkin terpaksa menunggu sedikit lama untuk dapatkan makanan.

Walaupun begitu, keadaan kedai ikan bakar ini yang agak luas dan selesa. Mungkin kerana inilah kedai makan ini sentiasa sahaja penuh dikunjungi orang ramai.

Waktu Operasi: Setiap hari | 4.30 petang -12.00 tengah malam

Lokasi: Jalan Padang Temu, 75050 Melaka

Baca juga tentang resort di Melaka yang menjadi tumpuan ramai orang di sini

3- Ikan Bakar Parameswara

Ikan Bakar Parameswara Melaka ini juga antara kedai ikan bakar pilihan ramai. Selain keenakan resepi ikan bakarnya, harga yang dikenakan juga amat berpatutan dan berbaloi. Pilihan ikan dan makanan lautnya juga cukup segar sekali.

Nak datang makan di sini, korang perlu lebih bersabar sebab kebiasaannya restoran ini akan dipenuhi ramai pengunjung yang ingin menjamu selera.

Waktu Operasi: Selasa-Ahad | 5.00 pm-12.00 am

Lokasi: Medan Ikan Bakar, Pengkalan Pernu, 75460, Melaka

4- Seri Muara Alai Hj Nasir Ikan Bakar

Satu lagi pilihan kedai ikan bakar yang tak kurang hebatnya. Ramai yang kata memuji restoran ini kerana masakannya yang sedap, murah dan berpatutan.

Tak jauh pun dari bandar Melaka, korang hanya perlu drive 15 minit dari bandar Melaka. Menariknya, restoran ini terletak berdekatan dengan laut. So, korang boleh bayangkan betapa enaknya menikmati makanan sambil ditemani angin laut yang segar.

Jangan lupa datang awal ya kalau nak makan di sini! 

Waktu Operasi: Isnin-Jumaat ( 6.00 pm-11.15 pm) | Sabtu & Ahad (5.30 pm-11.30 pm)

Lokasi: 8, Jalan Km 2, 75460 Melaka

5- Ikan Bakar Sedap Di Melaka : Medan Ikan Bakar Serkam

Menyajikan pilihan masakan makanan laut yang segar dan menyelerakan. Antara menu popular di sini selain ikan bakar ialah adalah jenahak tiga rasa, ketam telur masin, pari dan duri mayong masak asam pedas dan sebagainya.

Oh ya, kalau korang nak tahu restoran ini letaknya berhampiran jeti. Jadi sambil makan korang boleh menikmati tiupan angin laut sepoi-sepoi bahasa.

Waktu Operasi: Setiap hari (5.00 pm-11.00 pm)

Lokasi: Jln Medan Ikan Bakar, 77300 Merlimau, Melaka

6- Ikan Bakar Umbai Klasik Terapung

Sumber : Facebook

Cantikkan pemandangan dari atas restoran ini?

Berbekalkan konsep klasik dan unik, inilah gambaran konsep restoran ikan bakar yang sedap ini. Restoran terapung ini berada di kawasan yang agak luas dan mempunyai panorama menambat hati.

Antara menu yang ada di sini adalah ikan pari bakar, ikan siakap bakar dan kerang bakar. Manakala menu lain yang terlaris seperti ketam blackpaper, sotong goreng tepung, kupang sweet sour dan sotong butter.

Terdapat juga pilihan pakej set makanan. Untuk korang yang datang bersama keluarga, ianya mungkin pilihan yang lebih berbaloi, kan?

Waktu operasi: Khamis-Selasa | 4.00 pm-12.00 am

Lokasi: Perkampungan Ikan Bakar Terapung, Umbai Baru, 77300 Melaka

7- Deli Muara Ikan Bakar

Sumber : Tripadvisor

Beroperasi sejak tahun 2005. Di kedai ini terdapat pelbagai menu seafood yang ada seperti lala, sepahat, scallop, kupang beserta aneka jenis ikan untuk dibakar.

Korang juga boleh cuba rasa makanan laut dengan masakan seperti blackpaper, masak halia Chinese style, masak salted egg dan semestinya  bakar sambal. Semua ikan dan makanan laut segar-segar tau.

Waktu operasi: Setiap hari | 5.30 pm-11.00 pm

Lokasi: Jalan Sungai Punggor,754600 Melaka.

8- Restoran Alaa Kassim Lagenda

Korang boleh makan secara set atau ala carte. Nak ambil set seafood lambak pun ada. Untuk set keluarga dan set seafood lambak, harga yang dikenakan lebih jimat dan berbaloi!

Restoran ini menyediakan banyak kemudahan seperti tandas yang bersih dan selesa, surau, parkir yang luas, ada persembahan busking secara langsung dan ruang makan yang luas dan selesa. Tak rugi jika bertandang ke sini.

Waktu operasi: Setiap hari | 5.00 pm-11.00 pm

Lokasi: 100 Jalan Lagenda 5, Taman 1 Lagenda, 75400 Melaka.

9- Umbai Grill Fish Seafood

Menu-menu yang ada di sini boleh dikatakan sangat menyelerakan. Terdapat pilihan seafood yang dimasak secara bakar, goreng cili, salted egg atau goreng butter. Untuk ikan pula korang boleh pilih untuk bakar secara kosong, bakar sambal, sweet sour atau stim.

Waktu operasi: 4.30 pm-12.00 am

Lokasi:  Jalan Pernu 10, Kampung Pernu, 75460 Melaka

10- Ikan Bakar Roselidi : Ikan Bakar Sedap Di Melaka

Ikan Bakar Roselidi terletak mempunyai dua cawangan iaitu di Alai dan Kampung Pengkalan Ranggam. Ikan Bakar Roselidi antara salah satu ikan bakar Melaka yang sedap dan harga berbaloi.

Seperti kedai makan ikan bakar yang lain, di sini turut terdapat ikan sweet sour, sotong goreng tepung, udang goreng tepung dan sebagainya. Kelainannya adalah pada rasa dan keenakan masakan yang tak dapat di bandingkan dengan kedai ikan bakar yang lain.

Waktu operasi: Setiap hari | 4.00 pm-11.00 pm

Lokasi: 1) No.7 crystal bay ,sungai punggur, Alai, 75460 Melaka

             2) Lot 12226, Lebuh AMJ, Kampung Pengkalan Ranggam, 75460 Melaka

Makan tengahhari dengan aneka ikan bakar Melaka pasti membuatkan anda berselera hingga bertambah! Dah buat keputusan nak ke mana? Jangan lupa ajak keluarga dan rakan-rakan untuk merasai keenakan makanan di Melaka. Pasti tak menyesal!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net