Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

Tempat Makan Best Di Kelantan – Sedap Sungguh!

0 4,589

Kelantan terkenal dengan makanannya yang sangat sedap. Ramai orang sanggup bercuti ke Kelantan semata-mata untuk cari makan.

Habis pelusuk negeri mereka singgah, asalkan dapat menikmati makanan sedap di negeri yang terkenal dengan jolokan syurga makanan ini.

Fuhh, memang dahsyat penangan makanan di Negeri Cik Siti Wan Kembang ni.

Jadi, kami di Cuti Viral pun nak ambil peluang untuk kongsikan dengan anda semua tentang tempat makan yang best di negeri Kelantan.

Baca sampai habis tau, mana tahu ada port best yang anda semua boleh selit bila bercuti ke Kelantan nanti.

Kandungan

Tempat Makan Best Di Kelantan

1. Kopitiam Kita

Kedai Kopitiam Kita dah beberapa tahun viral sebabkan menu roti titabnya. Orang kata tak sah kalau tak order roti titab bila makan di sini.

Kalau korang singgah di Kota Bharu, memang wajib datang makan sarapan pagi di sini. Order roti titab dan teh tarik kaw, okey!

Alamat : Jalan Sri Cemerlang, Taman Desa Jasa, 15400 Kota Bharu, Kelantan

Waktu Operasi : Isnin – Jumaat (6:30 pagi – 2 petang) , Sabtu – Ahad (6 pagi – 2 petang)

2. Restoran Ikan Bakar Kukup

Yang mana suka makan pulut, boleh cuba ke restoran ni. Macam rare kan makan pulut dengan lauk pauk bakar, tapi itulah signature menu kat sini.

Alamat : Jalan Dusun Muda, Kampung Dusun Muda, 15200 Kota Bharu, Kelantan

Waktu Operasi : Isnin – Ahad (4:30 petang – 2 pagi)

3. Restoran Nasi Ulam Cikgu

Restoran Nasi Ulam Cikgu ni memang sangat terkenal di Kelantan. Senang cerita, waktu makan tengahari memang selalunya akan full house.

Silap haribulan, kalu lambat datang sini, kena tunggu meja kosong.

Di sini terkenal dengan menu masakan kampung. Ada ulam-ulaman yang dipadankan dengan pelbagai sambal, antaranya sambal tempoyak, budu dan mangga muda.

Sayur masak lemak, ayam kampung goreng, ikan singgang dan macam-macam lagi menu kegemaran orang Kelantan.

Paling best, harganya sangat murah kalau nak dibandingkan makan di luar Kelantan. Jadi, wajib singgah tempat makan best di Kelantan ni ye.

Alamat : Restoran Nasi Ulam Cikgu, Jalan Hilir Kota, 15670 Kota Bharu

Waktu Operasi : Buka setiap hari kecuali hari jumaat (10.30AM – 5.00PM)

4. Pasar Siti Khadijah

Ini syurga membeli-belah untuk wanita.  Di sini semua ada. Nak cari makanan, pakaian, lauk pauk, sayuran – dalam 1 bangunan yang sama.

Bila dah masuk ke pasar yang terkenal di Kelantan ini, sila sediakan duit cash yang banyak, sebab pasti anda akan membeli apa sahaja tanpa disedari separti sedang dipukau gayanya.

Harga yang sangat murah dan pilihan yang terlalu banyak buat kita jadi tak dapat tahan diri untuk membeli 😉

Oh ya, kat sini biasa kita beli kuih muih tradisional yang famous di Kelantan. Nak cari “etok” pun ada di sini tau.

Alamat : Jalan Buluh Kubu, 15000 Kota Bharu, Kelantan

Waktu Operasi : Isnin – Ahad (7 pagi – 7 malam)

5. Restoran KST Ikan Bakar Wakaf Che Yeh

Kalau tak puas makan tengahari di Restoran Nasi Ulam Cikgu tengahari tadi, anda semua boleh singgah makan malam di KST Ikan Bakar pula.

Di sini sini pun ada banyak menu yang best dan paling penting ulam-ulaman penuh meja. Pilih mana yang berkenan di mulut dan perut. Memang rambang mata tau.

Alamat : Lot 55-C Batu, 3, Jalan Kuala Krai, Wakaf Che Yeh, 15150 Kota Bharu, Kelantan

Waktu Operasi : Isnin – Ahad (4:30 petang – 12 malam)

6. Nasi Kak Wok

Kalau anda penggemar nasi kak wok, memang wajib singgah makan kat sini.

The origin place of nasi kak wok. Ha… gitu!

Anda semua memang kena rasa sendiri, apa yang special nasi kak wok di Kelantan. Kalau makan kat luar Kelantan pun dah rasa sedapnya, kat sini lagi berganda nikmat.

Gulai orang Kelantan memang sedap. DI tambah pula dengan sambalnya yang memang memikat hati. Sure bertambah-tambah dibuatnya.

Alamat : 213, Jalan Masjid Lundang, Kampung Lundang, 15150 Kota Bharu, Kelantan

Waktu Operasi : Ahad – Jumaat (7:30 pagi – 2:30 petang), Sabtu (Tutup)

Warung Pak Mat Pulau Pisang

Kat sini terkenal dengan menu Teh Tarik Madu, memang tersohor di Kelantan tau. Bila dah sampai sini, anda semua wajib rasa macam mana special nya teh tarik madu yang penuh buih-buih tu.

Nak tambah aiskrim pun boleh tau!

Walaupun kedai ni nampak macam biasa-biasa je, tapi menu-menu yang ada kat sini semuanya memenuhi selera pengunjung.

Alamat : Jalan Kuala Besar, 15350 Kota Bharu, Kelantan

Waktu Operasi : Rabu – Isnin (7:30 pagi – 4:30 petang) , Selasa (Tutup)

Ada banyak lagi tempat makan best di Kelantan ni, saya akan update lagi ye untuk senangkan anda semua yang bercuti di Kelantan rujuk kat sini.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net