Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

5 Tempat Makan Menarik Dan Sedap Di Kuala Lumpur

0 3,930

Kuala Lumpur, selain dari terkenal sebagai pusat perlancongan, juga terkenal dengan kemewahan syurga makanan dari pelbagai negeri. Semua bertumpu di sini.

Terlalu banyak tempat makan yang menarik dan sedap di Kuala Lumpur ni, sampaikan mungkin tak habis nak diterokai sebab terlalu banyak. Anda boleh pilih ikut selera anda.

Kadang, makanan tradisional yang anda rasa susah nak dapat di kampung, tapi senang dapat di Kuala Lumpur ini.

Admin akan update senari tempat makan ini dari semasa ke semasa.

Jom kita tengok dulu apa yang admin dah listkan ini.

Kandungan

Tempat Makan Menarik Dan Sedap Di Kuala Lumpur

1- Restoran KAWD

Macam susah nak sebut nama restoran ni kan. Untuk senangkan sebut just sebut perkatan caught.

Restoran ala retro dan hipster ni berlokasi di Ampang Waterfront, satu port yang sangat menarik untuk anda singgah dan menikmati hidangan yang sedap lagi menyelerakan.

Bukan hanya sedap nampak dalam gambar sahaja tau. Rasa sebenar dia pun memang mengancam. Kalau tidak, tak kan lah ramai orang sanggup beratur panjang untuk menikmati hidangan di sini.

Menu yang pasti menepati selera anda.

Menu di sini berkonsepkan Coffee & Desert, Asian Fussion, BBQ dan banuak lagi. Harga pun tak menyesakkan dada sangat.

Antara hidangan yang selalu mendapat sambutan adalah lamb shank perapan 7 herba yang istimewa, peri-peri chicken, creamy chease chicken, dan banyak lagi menu-menu yang pasti sekali makan rasa nak makan lagi.

Rahsia kesedapan makanan di sini adalah teknik masakan special yang digunakan iaitu teknik ‘sous vide’.

Teknik special ini digunapakai di restoren mewah dan terkenal untuk memberikan hasil masakan yang sempurna, sedap dan berbeza dari cara masakan biasa.

Alamat: 46, Jalan Awf 3, Ampang Waterfront, 68000 Ampang, Selangor

Waktu Operasi: 5.00 pm – 1.30 am

2- Halab KL

Restoran yang berkonsepkan makanan dari timur tengah ini memang mendapat tempat di hati warga KL dan dari luar KL.

Bila melangkah kaki masuk ke sini, aroma kelazatan masakan timur tengah terus menusuk ke hidung dan buat terus terasa lapar.

Di sini anda boleh tengok ramai warga timur tengah menjamu selera, lantaran rasa masakan yang sangat enak dan menepati citarasa

Diberikan nama Halab bersempena dengan sebuah bandar di Syria iaitu Aleppo dan masakan tradisi Syria menjadi menu utama di sini.

Antara hidangan yang sentiasa jadi sebutan pengunjung adalah chicken maklouba, kibbeh labanieh yang juga nama dikenali dengan meatball dengan stew yougurt. shawarma dan banyak lagi.

Halab KL turut menyajikan minuman berkonsepkan air buah bersama milkshake.

Untuk dessert pula, restoran ini menyediakan mashmallow stik yang bersalut coklat, aiskrim dan yang paling special adalah halab special chock yang berupa aiskrim dalam kon bersama krim dan buah. Memang rare dan semestinya rasa pun sangat sedap.

Alamat: Bukit Bintang, 50200 Kuala Lumpur

Waktu Operasi: Setiap Hari (11.00 am – 4.00 am)

3- Roti John Titiwangsa

Kalau sebelum ni, roti john hanya glamour masa bulan puasa sahaja, tapi sekarang tidak lagi.

Anda boleh menikmati roti john ini pada bila-bila masa sahaja.

Terkenal dengan roti john yang padat dengan bahan seperti sosej, keju dan sayur, Roti John Titiwangsa ini memang mendapat perhatian dan tumpuan warga kota dan sekitarnya.

Memenuhi citarasa penggemar yang sukakan roti john yang sedap, lazat, meleleh dan paling penting harga yang sangat berpatutan, tak hairanlah kedai ini sentiasa dikunjungi.

Di sini, anda boleh order pelbagai jenis roti john, ayam, daging dan ada juga perisa tuna.

Makan panas-panas…oh sangat sedap!

Alamat: 199, Jalan Datuk Keramat, Kampung Datuk Keramat, 54000 Kuala Lumpur

Waktu Operasi: Setiap Hari (4.00 pm – 12.00 am)

4- Mat Rock Ayam Goreng Kunyit

Admin pun tak faham macam mana nasi goreng ayam kunyit ni boleh viral sampai macam ni sekali. Sampaikan admin pun terkena dan terjebak sama hehe.

Masa awal-awal dulu, boleh dikatakan hampir setiap minggu admin akan singgah di Food Truck untuk beli nasi ayam goreng kunyit Mat Rock ni.

Bermula dengan berniaga dengan bawa trak sahaja, kini semakin berkembang sehingga dapat buka sebuah restoran di Kampung Pandan.

Menu simple yang berkonsepkan gorengan kunyit bersama bawang dan kacang panjang memang mendapat tempat di hati pengunjung.Ayam, daging, sotong, udang semua ada.

Yang paling admin suka, sotong goreng kunyit. Sangat lembut dan kena dengan selera.

Di tambah lagi dengan sambal yang power dan simbahan kicap yang menambah lagi kesedapan. Lagi sedap bila makan masa panas-panas. Fuh…boleh berpeluh. Puas hati!

Jangan lupa order sekali dengan teh ais kaww yang sangat sedap dan memang buat anda pejam mata kerasa kelazatannya.

Alamat: Ayam Goreng Kunyit Mat Rock Special, Jalan Kampung Pandan, Maluri, 55100 Kuala Lumpur

Waktu Operasi: Setiap Hari (11.00 am – 11.00 pm)

5- Restoran Patatimo

Tengok pada ejaan nampak macam Filipino je kan, tapi sekali sebut eh macam bunyi pantai timur je.

Sangat kreatif.

Dengar nama tempat pun dah tergambar jenis makanan di restoran yang memang penuh dengan pengunjung setiap masa ini.

Bila masuk ke restoran ni, mungkin anda akan rasa macam berada di Kelantan atau Terengganu buat seketika.

Antara makanan yang yang dihidangkan di sini adalah nasi kerabu, nasi berlauk, nasi lemak dan nasi dagang.

Untuk nasi berlauk, ada bermacam jenis gulai yang anda boleh pilih ikut selera masing-masing. Masakan kelantan ni memang sedap, cara masak gulai pun dah lain dengan negeri lain.

Jika ke sini, anda kena rasa teh ais jumbo. Fuh rasa dia memang kaww.

Alamat: D’Wangsa, 11, Jalan Wangsa Delima 10, Wangsa Maju, 53300 Kuala Lumpur

Waktu Operasi: 7.30 am – 4.00 am

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net