Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

Nusakuya Resort – Resort Terapung Di Sabah

0 327

Korang, ada satu tempat percutian yang cantik sangat tau di Sabah. Nusakuya Resort namanya. Korang pernah dengar tak?

Kalau korang nak tahu, Nusakuya ni merupakan resort terapung di Semporna, Sabah.

Destinasi percutian ini terletak berhampiran Pulau Bum Bum, kira-kira 15-20 minit menaiki bot dari pekan kecil Semporna.

Kandungan

Kenapa Perlu Bercuti di Nusakuya Resort?

Sabah memang cukup terkenal dengan pulau-pulau yang cantik. Salah satu tempat yang sering menjadi pilihan pelancong apabila ke Sabah ialah Semporna.

Semporna sering menjadi pilihan para peminat air laut dan pantai. Ini kerana warna biru air lautnya sentiasa memukau mata memandang.

Maldives of The East Malaysia

Sumber : gosemporna

Disebabkan resort ini amat cantik dan unik seperti di Maldives, ramai yang menggelar resort ini sebagai Maldives of The East Malaysia.

Ha, korang boleh bayangkan tak betapa cantiknya pemandangan di resort ini sehingga digelar Maldives Malaysia.

Resort ini dikelilingi indah dan birunya air laut. Dibina betul-betul di atas air laut. Jadi, kalau korang tinggal di sini, bangun je dari tidur korang boleh terjun ke laut.

Refer di sini untuk tengok persediaan sebelum ke pulau

Bagaimana Nak Ke Nusakuya Resort?

Sumber : gosemporna

Untuk sampai ke sini, korang perlu menaiki kapal terbang dari KLIA ke Tawau.

Menuju ke Semporna, ada perkhidmatan van yang disediakan. Panjang perjalanan dari Tawau ke Semporna mengambil masa kira-kira satu jam sahaja.

Untuk pergi ke resort, terdapat perkhidmatan boat transfer pergi dan balik yang disediakan dari jeti Semporna.

Dari jeti ke Nusakuya hanya ambil masa kira-kira 30 minit sahaja.

Jenis Penginapan

Sumber : Facebook

Terdapat tiga pilihan bilik yang ada di resort terapung ini. Korang boleh pilih ikut keselesaan dan keperluan korang. Ianya terdiri daripada :

1. Bilik Deluxe dengan Katil Queen

Sesuai untuk korang yang datang berhoneymoon. Berdua lebih baik, gitu!

2. Bilik Deluxe dengan Katil Twin

Kalau korang datang dengan member dan lebih selesa katil berasingan, pilihan ini sesuai untuk korang.

3. Bilik Triple

Datang bersama keluarga? Pilihan bilik ini lebih besar dan selesa.

Menariknya tentang bilik-bilik ini ialah setiap bilik lengkap dengan balkoni dan tangga yang terus turun ke laut.

Sumber : Facebook

Aktiviti Menarik Di Resort Ini

Bila dah di resort ni, korang tak perlu risau tentang apa aktiviti yang boleh dibuat di sini. Pelbagai aktiviti sebenarnya telah disediakan oleh pihak resort untuk memenuhi keperluan pelancong.

Antara aktiviti yang boleh dilakukan ketika di resort ini ialah :

1. Berkayak

Di sini, berkayak antara aktiviti yang sering menjadi pilihan pengunjung Nusakuya. Untuk berkayak, korang boleh minta untuk sewa kayak dengan kadar RM25 sahaja.

Korang akan diberikan kayak yang lutsinar dan korang boleh nampak keadaan dalam laut dari atas kayak itu sendiri. Sangat cantik tau tambah-tambah lagi kalau nak bergambar.

2. Island Hoping

Sumber : adventoro.com

Satu lagi aktiviti yang biasa pengunjung pulau lakukan, island hoping. Korang boleh pilih trip untuk island hoping. Terdapat 8 pilihan pulau untuk dipilih dan katanya yang paling best ialah island hoping ke Pulau Mabul.

3. Snokerling

Sumber : Facebook

4. Berenang Sekitar Resort

Sumber : Facebook

Memandangkan resort terapung ini terletak betul-betul di atas air, setiap kali korang rasa nak mandi laut je korang boleh terus terjun ke laut dari bilik sendiri.

Korang boleh berenang sepuas hati korang dan selama mana yang korang mahu. Memang seronok habis!

5. Melihat Tapak Sulaiman dan Penyu

Sumber : Facebook

Memandangkan air di sekitar resort ini sangat jernih dan cantik, korang boleh nampak dengan jelas pemandangan di dalam laut. Terutamanya haiwan-haiwan yang ada seperti ikan, penyu dan tapak sulaiman.

Sumber : Facebook

Resort yang sangat cantik dengan setiap bilik mempunyai pemandangan dan akses terus ke laut seperti Nusakuya Resort ini sangat sesuai untuk mereka yang ingin berehat dan sukakan alam laut.

Jika korang berpeluang untuk ke sini, korang harus pergi. Ia ibarat berada di syurga dunia yang menakjubkan. Pergilah ya!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net