Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

9 Kedai Makan Sedap Di Genting Highlands

0 3,304

Genting Highlands sekarang makin maju, makin ramai pelancong yang datang ke sana tambah lagi  ke Genting Sky Worlds.

Korang mesti tertanya-tanya macam mana nak cari makanan yang sedap dan halal kat Genting Highlands ni kan ? Haa korang jangan risau !

Jom saya tunjukkan senarai makanan sedap untuk korang

Kandungan

Kedai Makan Sedap di Genting Highlands.

1. Aladdin Kitchen Café

Aladdin Kitchen Cafe menyediakan pelbagai hidangan dari makanan tempatan hingga ke masakan western.

Sumber: Google.com

Tambahan lagi kalau korang teringin nak  makan sejenis makanan steamboat atau Yong tau foo boleh lah datang ke sini . Menu utama mereka adalah makanan western seperti chicken chop.

Tempat ini sering menjadi port lepak kerana ia dibuka hingga pada pukul 12 am.

Alamat : 69000 Genting Highlands, Pahang

Waktu Operasi :

Isnin- Jumaat : 12pm- 12 am

Sabtu – Ahad : 9am-12am

2. Burger & Lobster

Restoran ini terletak di SkyAvenue Mall dan ia memang sangat terkenal dengan kecantikkan hiasan dalamannya yang serba merah.

Menu utama mereka ialah masakan burger dan juga lobster. Untuk menu yang simple, mereka menawarkan 3 jenis burger iaitu the original, the Mayfair dan the B&L burger.

Sumber: vkeong.com

Lobster pula korang boleh pilih untuk dimasak chilli ataupun direbus atau bakar. Harga juga berbeza mengikut saiz lobster.

Alamat: Lot SA – T2 – 13, Level 1, SkyAvenue, Genting Highlands, 69000 Genting Highlands, Pahang

Waktu Operasi :

Isnin- Khamis : 12pm- 10pm

Jumaat : 12pm-12am

Sabtu : 11am-12am

Ahad : 11am-10pm

Untuk yang nak layan game, korang boleh dapatkan tiket secara online kat sini sahaja. Beli online lagi mudah, tak perlu beratur.

3. Nok Sokmo Genting Tom Yam

Kalau korang mencari kedai yang menyediakan makanan  seperti masakan panas, korang patut datang ke sini .

Sumber: Facebook

Menu utama mereka ialah nasi putih bersama lauk tomyam dan lauk pilihan lain seperti telur dadar, sotong celup tepung , ayam goreng kunit dan sebagainya.

Tambahan lagi, mereka juga menawarkan makanan lain seperti ayam percik, satay dan rojak buah. Mungkin sebab itulah kedai  ini memang sering dikunjungi ramai. 

Alamat:  Avenue C-G-P21, Jalan Permai 2 Avenue, Ground Floor Genting Permai Avenue, 69000 Bentong, Pahang

Waktu Operasi : Buka Setiap Hari ( 7am-5.30am )

4. Tarbush Restaurant Genting Highlands

Korang tau tak dekat Genting Highlands juga ada restoran Arab tau. Restoran ini terletak di Awana Skyway Station dan mempunyai rekaan yang menekankan nilai estetika budaya Timur tengah.

Sumber: Facebook

Makanan yang disediakan oleh mereka ialah makanan Arab seperti nasi mandy, nasi kabsah dan nasi beriyani . Setiap nasi ini korang boleh pilih nak lauk ayam atau kambing.

Bagi pencinta makanan arab tu boleh lah datang singgah ke sini.

Alamat: Lot no.2-12 of level, Awana Skyway Station, Genting Highlands Resort, 69000 Genting Highlands

Waktu Operasi: Buka setiap hari ( 10am-10pm )

5. Jom Makan Street Food

Untuk pengetahuan korang, Jom MAKAN Street Food ini merupakan sebuah restoran yang berkonsep medan selera. Korang tau kan medan selera ini  ruang makannya yang luas  dan mempunyai oelbagai stall makanan.

Dekat sini korang boleh jumpa pelbagai jenis makanan seperti makanan melayu, India dan China . Makanan seperti nasi campur, nasi lemak adalah dari gerai masakan Melayu.

Kalau nak tau lagi makanan apa yang ada korang kena lah datang sini !

Alamat: Lot SA – T2C – MFS, Genting Highlands, 69000 Genting Highlands, Pahang

Waktu Operasi: Buka setiap hari ( 8am-8pm )

6. Absolute Thai

Absolute Thai ini adalah masakan Thailand. Makanan yang disediakan ialah kari hijau, kerabu manga, ayam pandan dan bermacam-macam lagi.

Nasi putih bersama tomyam juga merupakan salah satu masakan yang ada di sini .

Alamat:  Lot SA – T2 – 10 & 11, Genting Highlands, 69000 Genting Highlands, Pahang

Waktu Operasi: Buka Setiap Hari ( 10am-10pm )

7. Makanan Enak

Korang tau tak makanan dekat sini memang sangat sedap dengan ikan siakap asam limau, sizzling tofu, ginger spring onion chicken dan banyak lagi .

Kedai ini sangat ramai pengunjung kerana dikatakan antara restoran yang menyediakan makanan halal yang sedap .

Alamat: NO 7, JALAN BOULEVARD 2, GENTING PERMAI, 69000 Genting Highlands, Pahang

Waktu Operasi: Buka setiap hari ( 10am-10pm )

8. Five Guys

Korang tau tak dekat Genting Highlands ni ada sebuah restoran ala American iaitu restoran Five Guys.

Sumber: edgeprop.my

Makanan yang ada disini ialah burger, hotdog dan grilled cheese sandwich. Yang paling uniknya patti daging ini mereka sediakan sendiri tau.

Di sini juga ada menjual milkshake yang sedap .

Alamat: Lot SA – T2A – 25, SkyAvenue, 69000 Genting Highlands, Pahang

Waktu Operasi : Buka setiap hari ( 11am-10pm )

9. Restoran Al-Esfan

Restoran Al-Esfan ialah sebuah kedai mamak. Ia menyediakan beraneka makanan mamak seperti roti canai dan juga roti nan.

Ada juga makanan lain seperti nasi lemak, makanan goreng style mamak dan sebagainya.

Korang patut cuba datang ke sini tau sebab makanan mamak ni sangat sedap tambah lagi bila minum bersama Tarik panas dalam cuaca sejuk ini.

Alamat: 69000 Genting Highlands, Pahang.

Waktu Operasi : Buka setiap hari kecuali Isnin ( 8am-12am )

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net