Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

5 Tempat Makan Best Di Ipoh – Wajib Cuba!

0 940

Dah menat seharian berjalan melihat tempat-tempat menarik di Ipoh, dah sampai masa untuk menjamu selera pula.

Orang kata, kat Ipoh banyak tempat makan best-best. Rugi tau kalau tak cuba makan makanan kat  sana.

Terlalu banyak pilihan makanan sampai rambang mata nak pilih yang mana satu. Kannnn?

Kandungan

Tempat Makan Best Di Ipoh

Foursquare

1. Suhaimi Cafe

Alamat: 57, Laluan Jelapang Selatan, Taman Kledang Permai, 30020 Ipoh, Negeri Perak

Waktu Operasi: Setiap hari kecuali Selasa (7.45 am – 12 pm)

Makanan kat kedai makan ni, simple-simple je.

Tapi, sangat menarik untuk anda semua cuba! Contohnya, macam roti benggali yang dicicah dengan kuah kari ayam. Memang menjadi kegemaran ramai tau!

Selain tu, anda juga boleh cuba makan roti titab kaya dengan telur goyang. Simple tapi sangat sedap! 

Boleh try juga minuman macam green tea, kopi mocha atau kopi Vietnam kat sini. Kopi Vietnamnya lebih kaw dari kopi biasa.

Sesuai sangat kalau nak bersarapan pagi kat sini. 

https://www.orangperak.com/

2. Fuziah Nasi Ayam

Alamat: No. 78, Jalan Mustapa Al-bakri, Taman Jubilee, 30300 Ipoh, Negeri Perak

Waktu Operasi: Setiap Hari (11.30 am – 10.30 pm)

Fuziah Nasi Ayam ni famous sejak tahun 1980-an lagi.

Anda semua memang patut cuba makan Nasi Ayam kat restoran ni tau. Sebabnya, nasi ayamnya dimasak dengan menggunakan beras wangi bercampur minyak lemak ayam.

Lepas tu, ayam dia pulak digoreng sampai garing dan dicampur dengan sos soya untuk bagi rasa manis.

Nak rasa betapa sedapnya nasi ayam kat Fuziah Nasi Ayam ni?

Kenalah datang ke sana!

3. Kedai Kopi Yong Suan

ALamat: 2, Jalan Yang Kalson, Taman Jubilee, 30300 Ipoh.

Waktu operasi: 9.30 pagi – 6 petang setiap hari

Kalau dah sampai kat Ipoh, rugi tau kalau tak singgah kat restoran ni.

Ramai orang akan serbu dan beratur panjang kat restoran ni untuk try menu dorang yang terkenal tu, iaitu Nasi Ganja.

Selain dari Nasi Ganja, korang patut try makan ayam berempah, telur masin dorang jugak. Sedap!

Ada macam-macam pilihan lauk-pauk lain yang boleh dipilih. Memang akan penuh sepinggan! 

Lepas tu, jangan lupa untuk try pencuci mulut dorang, Caramel Custard yang manis sebagai penutup makan. Mesti akan teringat-ingat nanti!

4. Miker Food

Alamat: Jalan Padang, 30020 Ipoh, Perak

Waktu Operasi: Selasa – Ahad (730am – 12am), ditutup pada hari Isnin

Kalau datang ke Miker Food ni, anda mesti kena cuba Pizza home made dan Tom Yam Nyiur Ketam dorang. Ini antara menu yang famous tau kat sini.

Tapi, ada banyak je pilihan makanan tempatan dan barat yang lain lagi kat sini.

Memang puas hati kalau makan kat sini sebab kuantiti makanan yang banyak untuk pelanggan.

Sambil-sambil makan tu kan,korang boleh melihat lanskap indah yang disajikan di depan mata iaitu padang Ipoh dan bangunan-bangunan bersejarah di sekitar. Asyik, bukan?

Twitter Moh Kita

Green town Dimsum Cafe

Alamat: 10, Persiaran Greentown 4, Pusat Perdagangan Greentown, 30450 Menglembu, Perak

Waktu Operasi: Rabu – Isnin (8am – 9pm), ditutup pada hari Selasa

Jangan ragu-ragu sama ada Muslim boleh makan ke tak kat kedai makanan Cina ni.

Cafe ini ada sijil halal dari JAKIM.

Kalau anda tak pernah makan dim sum, haaa, inilah tempatnya untuk mencubanya!

Selain dari dim sum, kedai makanan ni juga ada sediakan yee mee, mee goreng, chi chor fan dan lain-lain lagi.

Kalau minumannya pula, korang patut cuba white coffee kat sini. Serius lain dari yang lain.

Pastikan selera anda semua ‘besar’ masa sampai kat Ipoh. Kosongkan perut betul-betul tau sebelum mula makan kat semua tempat yang dicadangkan ni. Confirm berbaloi!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net