Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

Tempat Masuk Percuma Dan Shopping Murah di Cameron Highlands

0 3,546

Cameron Highlands merupakan detinasi popular yang sangat gemar dikunjungi oleh rakyat Malaysia yang mahu merasa cuaca dingin dan damai.

Destinasi ini akan padat dengan pengunjung apabila tiba musim cuti sekolah.

Sumber: livingoutlau

Untuk pengetahuan korang, sebenarnya ada banyak tempat-tempat menarik di Cameron Highlands yang menerima kunjungan korang dengan percuma sahaja.

This image has an empty alt attribute; its file name is ch-2.jpg
Sumber: canlly77

Kandungan

Tempat Masuk Percuma

1. Big Red Strawberry Farm

Bayaran masuk adalah percuma, manakala ia beroperasi hari Isnin sehingga ahad bermula jam 8.30 pagi hingga 6.00 petang. Big Red Strawberi ini terletak di Brinchang.

Korang boleh menikmati strawberi yang segar dan berpeluang memetik sendiri strawberi segar dengan sedikit bayaran dikenakan.

2. Pasar Malam Cameron Highland

Lokasi adalah di Jalan Sungai Riul, Pekan Brinchang berdekatan Golden Hills. Ia beroperasi pada hari Jumaat dan Sabtu bermula pukul 6.00 petang hingga 11.00 malam.

Pelbagai jenis menu menarik berasaskan sayur dan buah daripada tanah Cameron Highlands dijual.

Sumber: flickr

3. Fragrance Nursery

Merupakan pembekal tumbuhan pasu terkenal di Cameron Highlands.

Mempamerkan pelbagai jenis bunga seperti Lavender, Rosemary, Orkid, Ros, Kekwa dan 100 jenis tumbuhan flora yang lain.

Sumber: cameronhighlandsinfo

Masuk adalah percuma dan ia beroperasi pada hari Isnin sehingga Ahad bermula pada jam 8.00 pagi hingga 6.00 petang.

Lokasi adalah di Batu 41, Jalan Kea Farm, Brinchang.

4. Puncak Gunung Brinchang & Mossy Forest

Merupakan sebuah huta simpan.

Dari sini korang dapat melihat pemandangan cantik bahkan melihat pemandangan bandaraya Ipoh dari menara tinjau.

Tiada bayaran masuk dan lokasi adalah di Mossy Forest Brinchang.

Sumber: pdtchighlands.pahang.gov.my

5. Ladang Lebah Eu Feng Gu (Bee Farm)

Lokasi Ladang Lebah Eu Feng Gu boleh dijumpai 3.5km perjalanan dari pekan Brinchang berhampiran dengan Equatorial Resort.

Korang berpeluang mempelajari serba sedikit mengenai proses penghasilan madu dan cara menjaga lebah yang betul.

Sumber: petitgo

6. Kea Farm

Pasar yang popular dan sentiasa padat dengan pengunjung.

Jaraknya 2.5km dari Triangkap dan terletak di tepi jalan.

Kalau korang tidak sempat ke pasar malam, korang masih boleh membeli buah tangan disini.

Ia dibuka dari jam 8.00 pagi hingga 6.00 ptg dan masuk adalah percuma.

Sumber: cameronhighland.net

7. Cactus Point

Sebuah kebun kaktus yang menanam pelbagai saiz dan jenis kaktus cantik.

Boleh dijadikan sebagai cenderamata.

Masuk adalah percuma dan ia beroperasi bermula jam 9.00 pagi hingga 6.00 petang.

Terletak di Brinchang.

Sumber: petitgo

8. Kebun Anggur Bertam Valley

Korang perlu datang ke sini pada musimnya kerana anggur hanya berbuah dua kali setahun sekitar bulan Mac dan September.

Sumber: jelajahmaya

Rasai pengalaman memetik sendiri anggur di sini. Masuk adalah percuma dan waktu operasi sekitar 9.00 pagi hingga 5.00 petang. Lokasi di Jalan Sungai Royang, Ringlet.

Untuk yang mencari hotel yang menarik, selesa dan murah di Cameron Highlands, boleh tengok di sini

Tempat Shopping Murah

Sebenarnya ada je tempat shopping yang murah dan sesuai dengan budget korang.

Kepada yang tidak tahu kadang-kadang terpaksa menahan poket daripada membeli strawberry yang gemuk-gemuk dan manis tu kan?

Sumber: xplorasidestinasi

S’Corner Central Market/Strawberry Point merupakan pasar yang menjual pelbagai buah-buahan dan sayur-sayuran segar dengan harga yang jauh lebih murah.

Sayur-sayuran dijual dengan harga RM10 untuk 8 bungkus dan korang boleh dapat strawberry bersaiz besar dengan harga RM10 untuk 5 bungkus. Memang murah berbanding kawasan lain.

Kalau korang nak beli teh uncang sebagai cenderahati, korang boleh dapat dengan harga RM5 sekotak malah boleh dapat diskaun jika beli dengan kuantiti yang banyak.

Sumber: mymiee

Harga barangan di Cameron Highlands murah apabila di luar musim cuti.

Begitu juga dengan harga bilik rumah penginapan. Kalau boleh elakkan datang berkunjung pada hujung minggu atau musim cuti sekolah kerana harga jualan dan penginapan akan berkali ganda mahal.

Semoga dengan tips ini korang dapat membuat perancangan cuti yang lebih bijak, menjimatkan poket seterusnya dapat menikmati hampir semua tempat-tempat menarik di Cameron Highlands.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net