Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

Cameron Highland – 8 Hotel Murah Tapi Sangat Selesa

0 818

Bercuti di Cameron Highland merupakan percutian yang santai bersama insan tersayang. Udaranya yang sejuk pasti membuatkan berasa seperti berada di luar negara.

Korang mesti nak cari hotel yang murah dan berbaloikan?

Alang-alang sudah bercuti, korang mesti nak yang terbaik. Jom kita lihat hotel yang budget tapi best yang terdapat di Cameron Highland.

Anggaran hotel murah yang saya ulaskan berharga lebih kurang RM50 sehingga RM200 satu malam.

Kandungan

Hotel Murah Di Cameron Highland

1- Cameronian Inn, Cameron Highland | Dari RM78 Semalam

Sumber: Facebook

Cameronian Inn, sebuah penginapan popular di Tanah Rata.Tarikan yang berdekatan dengan Cameron Inn adalah, Strawberry Farm 10 minit memandu dan Ladang Teh Boh 25 minit memandu.

Terdapat 18 bilik di Cameronian Inn ini dan ada sesetengah bilik yang mempunyai bilik air persendirian, yang lain mesti menggunakan bilik air berkongsi .

Harga: Dari RM78+ Semalam

Lokasi: 16, Jalan Camelia, 39000 Tanah Rata, Cameron Highland

2- Orchid Haven | Dari RM90 Semalam

Kalau korang hanya memerlukan katil yang selesa dan tempat berteduh untuk semalaman yang murah, Orchid Haven mungkin apa yang korang cari.

Orchid Haven ini juga satu hotspot untuk backpackers dari pelbagai negara. 

Jika ke Kuantan, boleh singgah makan di kedai makanan yang sangat sedap ni

Sumber: Facebook

Mencari pengalaman baru pula semasa di Cameron Highland nanti, singgah sebentar ke kampung Orang Asli yang hanya 600m saja dari Orchid Haven ini.

Harga: Dari RM90+ Semalam

Lokasi: 82D, Persiaran Camelia 4, 39000 Tanah Rata, Cameron Highland

3- Hotel Madani | Harga : RM84 – RM200++

Sumber: Facebook

Korang nak cari hotel murah mesra Muslim di Cameron Highlands? Hotel Madani jawapannya.

Walaupun harga disini murah, tapi bilik yang disediakan selesa dan lengkap dengan kemudahan asas termasuk wifi percuma.

Sumber: Facebook

Lokasi hotel juga terletak berdekatan dengan pelbagai pilihan restoran. Jalan kaki je dah sampai!!

Harga : RM84 – RM200++

Lokasi : No 16, Ground Floor, Jalan Besar, 39000 Tanah Rata, Cameron Highlands, Pahang.

4- Zetter Suites | Dari RM147 Semalam

Zetter Suites adalah sebuah hotel budget yang bergaya elegan, menawarkan beberapa jenis penginapan berbeza iaitu Studio, Apartment dengan 2 bilik dan juga Apartment dengan 3 bilik. 

Sumber: booking.com

Korang boleh bersantai di dalam bilik yang luas ini dengan kelengkapan rumah yang minima telah disediakan.

Sumber: Facebook

Lokasinya, cukup menarik kerana terletak berhadapan dengan pasar Brinchang serta berdekatan dengan 7E dan banyak kedai makan.

Harga: Dari RM147+ Semalaman

Alamat: C-G-31, Barrington Square Apartment, Jalan Golden Hill 1,Cameron Golden Hill, Tanah Rata, 39000 Cameron Highlands

5- Hotel Jasmine | Harga : RM89 – RM153 semalam

Hotel Jasmine merupakan sebuah hotel bajet di pusat bandar Brinchang. Nama je hotel bajet tapi hotel 4 tingkat ini mempunyai 72 buah bilik yang lengkap dengan kemudahan asas seperti wifi, TV satelit, pemanas air dan cerek elektrik. 

Sumber: Facebook

Rata-rata para tetamu yang menginap berpuas hati dengan keadaan bilik, kemudahan yang disediakan serta layanan staff yang baik.

Lokasi hotel pula hanya terletak berdekatan dengan Pasar Malam Brinchang (5 minit pemanduan), Strawberry Park, Taman Rama-rama, Lembah Cactus dan Ladang Teh Boh.

Harga : RM89 – RM153.

Lokasi : No 29 – 32 Brinchang, 39100 Cameron Highlands, Pahang.

6- Planters Hotel | Dari RM155 Semalam 

Sumber: Google

Planters Hotel ini tidak akan jauh dari jalan utama dan kedai-kedai yang terletak di bandar tersebut.

RM155 semalaman korang pasti mendapat nilai yang berpatutan untuk duit korang kerana setiap bilik mempunyai bilik air persendirian dan Wifi percuma.

Nak memanaskan badan selepas keluar dari udara yang sejuk?  

Harga: Dari RM155+ Semalam

Lokasi: 44-A Jalan Besar, , 39000 Tanah Rata, Cameron Highland

7- Heritage Hotel Cameron Highlands | Dari RM188 Semalam

Sumber: Google

Heritage Hotel merupakan antara resort terbesar di Cameron Highlands yang menawarkan pengalaman hotel butik yang selesa dan lengkap dengan fasiliti sama seperti hotel 4 bintang yang lain.

Korang boleh melihat pemandangan Tanah Rata dari dalam bilik. Hotel ini juga turut diselubungi kagus putih yang kadang-kadang agak tebal. Jadi, korang jangan lupa bawa baju yang tebal ye.

Antara fasiliti lain yang membuat resort ini menarik adalah taman, restoran dan juga perpustakaan.

Di kawasan lounge pula korang boleh duduk sambil minum teh Cameron sambil mencuba kek dan biskut beraneka pilihan. Nak ke tanah rata pula korang hanya perlu berjalan kaki selama 10 minit.

Harga:  Dari RM188+ Semalam

Lokasi: Jalan Gereja, 39000 Tanah Rata, Cameron Highland

8- Parkland Apartment Cameron Highland | Harga : RM117 – RM199

Parkland Apartment terletak di atas bukit, lepas tu bilik-biliknya pula menghadap padang golf yang menghijau. Best tu!!

Sumber: Facebook

Walaupun Parkland Apartment ni antara penginapan jenis keluarga terlama di sini, namun masih nampak baru.

Parkland Apartment terdiri daripada 20 unit pangsapuri 1 dan 3 bilik yang lengkap dengan kemudahan untuk keselesaan para tetamu termasuk wifi percuma. Setiap bilik ada bilik air sendiri. 

Lot 134 Brinchang, 39100 Cameron Highlands , Pahang.

Harga : RM117 – RM199

Jangan lupa untuk beli buah tangan dari Cameron ye. Nak bercuti ke tempat sejuk ni best bila korang bawa family sekali. Petang-petang boleh lah layan minum teh panas dengan kek dekat Cameron Bharat Tea sama-sama. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net