Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

Bukit Jelutong Eco Community Park – Port Lepak Shah Alam

0 466

Shah Alam terkenal dengan taman riadahnya yang mempunyai tasik dan pemandangan hijau. Hingga membuatkan kita terlupa yang sebenarnya berada di dalam sebuah bandar. Antaranya Bukit Jelutong Eco Community Park

Sumber: BukitJelutongEcoCommunity

Bukit Jelutong Eco Community Park adalah salah satu taman riadah yang menjadi tumpuan penduduk Shah Alam dan kawasan sekitar terutamanya semasa di hujung minggu.

Bagi yang tidak dapat bercuti panjang dan berjalan jauh, sememangnya taman ini sangat-sangat disyorkan untuk dikunjungi.

Sumber: hasifrahman86

Terletak di Bukit Jelutung, Shah Alam dan berada di antara Subang dan Klang. Sila klik sini untuk ke lokasi. Akses untuk ke sini amat mudah melalui lebuhraya NKVE dan GUTHRIE.

Banyak aktiviti menarik dapat dilakukan dalam satu hari. Seeloknya korang datang pagi supaya tidak bersesak dan beratur panjang. Cuaca pagi pun masih redup dan sejuk.

Jom kita lihat aktiviti yang korang lakukan di sini.

Kandungan

Aktiviti Di Bukit Jelutong Eco Community Park

Mendaki bukit

Sumber: azyyatiliah.

Korang boleh mendaki bukit di sini bersama anak-anak kerana laluan trail dimudahkan dengan anak tangga batu dan tidak terlalu curam.

Biasanya pendakian sepanjang 1.6km ini boleh dilengkapkan dalam masa setengah jam.

Sumber: BukitJelutongEcoCommunity

Berjinak-jinak dengan haiwan

Apa yang membuatkan Bukit Jelutong Eco Community Park ini berbeza dengan taman riadah lain di Shah Alam ialah, adanya Taman Haiwan. Haiwan-haiwan seperti kambing, arnab, angsa, itik dan burung merak bebas bergerak di dalam taman ini. Malah rumah lebah kelulut pun ada di sini.

Nak cari kedai makan sedap di Shah Alam boleh tengok di sini

Sumber: BukitJelutongEcoCommunity

Korang dan terutamanya anak-anak boleh mengenali, menyentuh, membelai dan berinteraksi secara langsung dengan haiwan-haiwan yang jinak ini tanpa rasa takut. Pendedahan dan pengalaman yang sangat bermanfaat kepada anak-anak yang tinggal di bandar moden ini.

Sumber: BukitJelutongEcoCommunity

Taman Haiwan ini ditutup antara pukul 8.30 pagi – 3.00 petang untuk memberi laluan kepada haiwan-haiwan ini makan.

Disarankan korang datanglah awal pagi atau sebelah petang supaya berpeluang berjumpa dan beramah mesra dengan haiwan-haiwan comel ini.

Memancing

Tak semua taman riadah yang mempunyai tasik membenarkan aktiviti memancing, kecuali jika ada pesta memancing. Tapi tidak di Bukit Jelutong Eco Community Park ini.

Sumber: BukitJelutongEcoCommunity

Korang bebas memancing di sini.

Kaki pancing apa lagi, datanglah sini mana tau dapat habuan besar.

Tapi lepas tangkap korang kena lepaskan semula ikan tu ke tasik ye.

Nak cari joran terbaik dan tahan lasak untuk mancing or nak hadiahkan pada suami boleh tengok di sini

Berbasikal

Kemudahan trek laluan basikal juga disediakan disini. Siap ada yang bawa basikal naik bukit.

Berkelah

Tak semestinya berkelah hanya di sungai ataupun pantai. Kat taman pun boleh.

Masak bihun goreng kat rumah, buat sandwich dan beli karipap tepi jalan dan bancuh kopi O panas. Sampai di Bukit Jelutong Eco Community Park korang carilah pokok yang rendang menghadap tasik dan bentang tikar. Seronoknya!

Sumber: aisyaismail

Selesai berkelah jangan lupa kemas dan buang sampah di tempat yang sepatutnya.

Bawa balik sampah sekali dan buang kat rumah je. Jangan tinggalkan ‘jejak’ korang dengan meninggalkan sampah ye.

Jagalah tempat ini bersama-sama, masuk pun percuma je.

Mengopi dan mengeteh

Kalau rasa malas nak berkelah dan bawa makanan, korang lepak je di kafe di tepi tasik.

Jika tiada peniaga di kafe tu korang bawa kopi atau teh tarik dari rumah.

Ruang kafe tu memang dibuka untuk korang lepak di situ sambil melihat gelagat angsa dan itik di tasik.

Sumber: BukitJelutongEcoCommunity

Bersenam

Riadah yang paling popular tentulah bersenam dan berjoging. Walaupun trail joging tidak sepanjang Taman Tasik Shah Alam atau Taman Botani Shah Alam, tapi ia sudah cukup untuk mengeluarkan peluh membasahkan baju.

Kalau korang datang awal pagi, mungkin ada rezeki join aunty dan uncle cina bertai-chi dan beryoga.

Bergambar

Rugilah kalau datang sini tak bergambar.

Pemandangan di sini amatlah instagrammable, sesuai nak buat konten.

Pengantin pun ramai yang berfoto di sini terutamanya hari Sabtu dan Ahad.

Sumber: prettyfatcat

Banyak latar belakang gambar yang korang boleh ambil seperti bukit, tasik, pokok-pokok, landskap yang cantik dan haiwan-haiwan yang kuit-miut tu.

Apalagi, hujung minggu ni jomlah datang beriadah di Bukit Jelutong Eco Community Park.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net