Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

Refarm Kampar – Percutian Dalam Ladang Yang Menakjubkan

0 385

Rasakan kelainan bercuti bersuasanakan kampung dan ladang di Refarm Kampar. Ladang seluar 26 ekar ini dibina berkonsepkan agrotourism dan dikelilingi oleh bukit-bukau dan hutan.

Sumber: mamapipie
This image has an empty alt attribute; its file name is refarm-11.jpeg

Refarm Kampar terletak di negeri Perak, iaitu kira-kira 15km daripada Bandar Tapah. Sila klik di sini untuk ke lokasi.

Sumber: gokelah

Apa yang menarik mengenai Refarm Kampar ialah usaha ladang ini mengetengahkan gaya hidup daya mampan dan mesra alam.

Sumber air untuk ladang ini berpunca daripada hulu air terjun. Ia disalurkan ke tanaman dan ternakan ayam, ikan, arnab dan kambing melalui paip sepanjang 1.2 km. Baja organik untuk tanaman pula diperolehi dengan mengitar semula najis haiwan.

Sumber: gokelah

Sisa tanaman yg berkualiti rendah pula tidak dibuang, tetapi dijadikan sebagai makanan ternakan. Refarm Kampar berusaha mencapai target zero-waste.

Sumber: dboystudiomy
Sumber: dboystudiomy

Ini adalah tempat yang sangat disyorkan untuk korang belajar bagaimana mengaplikasikan gaya hidup sebegini disamping melibatkan diri dengan aktiviti menarik yang disediakan.

Dah sampai ke Perak, tak sah kalau tak mandi manda Kat Lost World of Tambun ni. Tiket boleh dapat secara online dan lebih murah dari walk in.

Sumber: 2.bp

Jika korang datang dari jauh, disarankan korang ambil sekali pakej penginapan di sini. Banyak aktiviti yang korang kena cuba bersama keluarga dan Refarm Kampar turut menyediakan bilik penginapan juga.

Penginapan

Refarm Kampar menyediakan bilik pelbagai jenis dan saiz, iaitu daripada penginapan untuk 2 orang hinggalah untuk 7 orang.

  • The Cave – bilik berukuran 7 kaki X 7 kaki dan berbentuk bulat ini sesuai buat tetamu berpasangan atau 2 pax.
Sumber: refarm
  • The Brick – bilik ala dormitory yang boleh memuatkan hingga 6-7 pax.
Sumber: refarm
  • The Cabin – bilik berkonsep kontainer yang boleh memuatkan sehingga 4 pax.
Sumber: refarm.perak
  • Villa – villa 2 bilik yang boleh memuatkan 6 pax. 
Sumber: refarm
  • Villa (4 pax) – villa 2 tingkat yang boleh memuatkan 4 pax.
Sumber: budakbandunglaici
  • Hotel Suite Double Deluxe – bilik hotel mewah memuatkan 2 pax.
  • Hotel Suite Family Suite – bilik suite keluarga yang memuatkan sehingga 5 pax.

Restoran

Kalau korang nak makan masakan yang segar terus dari ladang, restoran di Refarm ada menyediakannya. Rugi korang tak cuba. Sayur-sayuran seperti sawi, cili, kangkung dan kobis adalah hasil tanaman sendiri di Refarm. Malah ikan yang dimasak juga ditangkap terus dan segar dari kolam ternakan.

Sumber: refarm.perak

Apa aktiviti yang ada?

  • Mandi-manda di kolam mandi tanpa klorin di kolam awam. Sumber air kolam ni daripada air terjun tau! Makanan luar boleh dibawa dan ada perkhidmatan sewa pelampung. Tempat persalinan dan surau pun bersih.
Sumber: refarm.perak
  • Bagi yang tidak menginap di sini, korang boleh je masuk sebagai orang awam dengan sedikit bayaran. Bagi tetamu hotel, private dan indoor pool pun ada, bergantung jenis penginapan yang korang pilih.
Sumber: budakbandunglaici
  • Berbasikal di kawasan yang luas. Korang boleh menyewa basikal kat sini.
Sumber: budakbandunglaici
  • Melawat kebun sayur-sayuran dan buah-buahan organik serta menjelajah melihat pokok-pokok hutan hujan.
Sumber: Jetunnel
  • Menangguk ikan dan memberi makan kepada ayam, kambing, rusa, arnab, kura-kura, itik dan angsa di Mini Zoo.
Sumber: jepunmari2
  • Menimba ilmu sejarah susur galur kawasan Kampar sebagai bandar bijij timah melalui terowong TIME
Sumber: cordiallymama
  • Bermain layang-layang
  • Jogging
  • Naik Pedal Bot di tasik mini Refarm
Sumber: imatravelholic
  • Buat family day
  • Jungle Trekking
  • Berkhemah dan berkelah
  • Bergambar di kawasan air terjun
Sumber: Jetunnel
  • Menoreh getah
  • Mengumpul madu kelulut

Kiranya banyak sungguhlah perkara menarik yang boleh dilakukan di sini. Tiket masuk pun sangatlah murah iaitu RM19 untuk dewasa dan RM10 untuk kanak.

Tempat ini dibuka dari 9.00 pagi hingga 6 petang. Kepada korang yang bercadang nak bermalam di sini, boleh tengok harga bilik kat website Refarm Kampar ye.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net