Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

Bayu Balau Beach Resort – Resort Tepi Pantai Perkampungan Nelayan

0 344

Lebih setengah daripada negeri Johor dikelilingi oleh pantai dan laut. Jadi tak hairanlah banyak hotel dan resort penginapan dibina dikebanyakan persisiran pantai Johor. Antaranya Bayu Balau Beach Resort.

Sumber: amitravel

Jika korang berkunjung ke Kota Tinggi, Johor dan mencari tempat penginapan, apa kata korang buat tempahan di resort menarik yang terletak di Tanjung Balau, Desaru ini.

Ia berada di dalam Bandar Penawar. Klik di sini untuk pandu arah lokasi.

Sumber: chenta-sajuta-chupettes

Resort tepi pantai ini boleh dijadikan antara lokasi pilihan untuk melarikan diri daripada kesibukan kerja serta menghabiskan cuti hujung minggu bersama keluarga tercinta.

Sumber: tripadvisor

Bayu Balau Beach Resort dahulunya dikenali sebagai D’Balau Nelayan Chalet. Tanjung Balau amat popular dengan perkampungan nelayan dan keindahan pantai Laut China Selatan.

Kandungan

Bayu Balau Beach Resort

Jenis Penginapan

Bayu Balau Beach Resort menawarkan 4 jenis penginapan iaitu hotel, chalet, villa dan dormitri. Korang boleh membuat tempahan mengikut saiz keluarga korang kerana banyak pilihan bilik disediakan.

Sumber: agoda.com

Terdapat 108 bilik di Bayu Balau Beach Resort ini. Dari 108 bilik ini, 80 adalah bilik standard, 8 unit bilik deluxe, 8 unit bilik family deluxe, 10 unit villa dan 2 unit bilik grand pool villa.

Untuk yang nak ke Legoland, korang sebenarnya boleh beli tiket secara online sahaja di sini. Tak perlu beratur panjang. Nanti habis masa kat situ je. Jangan risau, tiket adalah sah dan boleh terus guna.

Sumber: mediakotanet.wordpress.com

Bagi jenis lain pula, Bayu Balau Beach Resort menawarkan 17 unit chalet dan 6 unit dormitri. Setiap bilik bercirikan konsep chalet kampung nelayan, unik dan selesa untuk tidur dan berehat.

Sumber: bayubalau

Setiap bilik ini disediakan lengkap dengan penghawa dingin, mini bar, telefon, televisyen, almari pakaian, keperluan membancuh teh dan kopi serta tempat letak kereta percuma.

Sumber: bayubalau

Bagi penginapan unit besar iaitu villa dan grand pool villa disediakan keistimewaan lain seperti bath tub, ruang makan dan ruang tamu yang lengkap dengan perabut moden.

Sumber: bayubalau

Kemudahan yang disediakan

Kemudahan yang menjadi tarikan utama terutamanya bagi kanak-kanak ialah kolam renang besar yang siap dengan gelongsor. Terdapat juga kolam mini bersaiz jakuzi. Kolam ini juga dibuka kepada orang awam dengan sedikit bayaran.

Sumber: agoda.com

Sambil korang melayan karenah anak di kolam renang, korang bolehlah menghirup kopi sambil menikmati pemandangan dan hembusan bayu Laut China Selatan.

Bayu Balau Beach Resort juga dilengkapi dengan fasiliti seperti bilik perbincangan, dewan, bilik mesyuarat, taman permainan, kawasan riadah, kafe terbuka, bilik konferens bersama kelengkapan PA sistem dan peralatan lain.

Sumber: agoda.com

Jika korang ingin datang berkumpulan untuk aktiviti team building atau hari keluarga, resort ini juga turut menyediakan beberapa pakej aktiviti berbentuk permainan, sukan dan telematch dengan harga yang sangat berpatutan.

Sumber: fb bayubalaubeachresort

Korang juga dapat menikmati hidangan sarapan pagi, tengah hari dan malam di Ombak Terrace Restaurant. Restoran ini turut menyediakan keenakan makanan berkonsepkan eksotik dan selera kampung mengikut tempahan.

Sumber: tripadvisor
Sumber: bayubalau

Senarai chalet tepi pantai di Johor, boleh tengok di sini

Tempat Tarikan

Lokasi – hanya sepuluh minit ke Bandar Penawar dan pasaraya berhampiran. Ia juga berhampiran dengan pantai Tanjung Balau dan Muzium Nelayan Tanjung Balau.

Sumber: bayubalau

Korang juga boleh memanjangkan langkah melawat Taman Buaya Teluk Sengat, Ostritch Farm Desaru, Kelip-kelip Bujang, Bandar Penawar, The Wetlands Sedili, Kampung Belukar Durian, Pantai Desaru dan Desaru Fruit Farm Agro Tourism.

Sumber: bayubalau
Sumber: johornow.com

Pendek kata resort ini adalah tempat penginapan yang sangat berbaloi.

Selain laut dan lanskap yang memukau mata, banyak tempat yang korang boleh lawati. Masa korang akan terisi dengan perkara yang menyeronokkan dan bermanfaat. Selamat berjalan-jalan!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net