Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

7 Kafe ‘Instagrammable’ Di Seremban

0 1,376

Untuk yang suka berfoto, boleh ke Kafe ‘Instagrammable’ Di Seremban

Semenjak gelombang penggunaan aplikasi media sosial, terutamanya instagram dan facebook melanda, semakin banyak kafe berkonsep moden wujud bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan.

Ada juga kafe yang membawa kita kembali ke garis masa dahulu dengan susun atur yang mendamaikan.

Sumber: my.worldorgs

Pengusaha kafe sanggup melabur modal besar untuk mencantikkan kafe dengan pelbagai dekorasi menarik, unik dan rare serta mencipta suasana tenang dan hipster sebagai usaha menggamit perhatian pelanggan untuk bertandang.

Apabila pelanggan bergambar dan berkongsi foto di media sosial, secara tidak langsung kafe ini mendapat promosi dan marketing percuma. Jika ada rezeki, kafe ini akan menjadi viral dan akan menambahkan bilangan pelanggan seterusnya melariskan perniagaan pengusaha-pengusaha ini.

Kafe begini sering menjadi tumpuan anak-anak muda berkumpul. Untuk kali ini kita fokuskan liputan di 7 kafe ‘instagrammable’ di Seremban.

Kandungan

1. N9 Stick Factory

Sumber: n9containercafe

Kafe N9 Stick Factory atau juga dikenali sebagai N9 Container Cafe merupakan sebuah kafe bercirikan steel & factory. Kafe hipster 3 tingkat yang terletak di Seremban 2 ini mempunyai rekabentuk sangat istimewa kerana didirikan menggunakan 3 buah kontena.

Sumber: n9containercafe

Kafe N9 Stick Factory terkenal dengan hidangan steamboat berharga RM1 setiap cucuk. Korang juga boleh menikmati hidangan barat berasaskan kambing, ayam, daging malah daging itik pun ada. Korang yang tak boleh tinggal nasi, nasi goreng juga ada sebagai mix & match dengan menu yang ada.

Sumber: screenshortfrom
Sumber: n9containercafe

Minuman yang patut korang cuba ialah jus Apple Polluted yang dikatakan sedap dan sangat lain daripada jus epal biasa.

Sumber: n9containercafe

Kafe ini sering menjadi tumpuan majlis sambutan harijadi, majlis gathering malah turut mengendalikan majlis perkahwinan. Buat korang yang ingin majlis bertemakan hipster, moden atau taman mungkin kafe ini memenuhi citarasa korang.

Sumber: n9containercafe
  • Layari Facebook dan Instagram untuk maklumat lanjut.
  • Status: Halal
  • Alamat: No 99, 2, Persiaran S2 B1, Seremban, Malaysia
  • Peta Lokasi: klik di sini
  • Waktu Operasi: 6 petang – 12 malam (setiap hari)
  • No. Telefon: +6016-334 4149 | +6012-333 5163

2. Hard Wood Cafe

Sumber: hardwoodkafee

Hard Wood Cafe bukanlah kedai kafe hipster menghidangkan masakan barat dan kopi panas tau. Tapi kafe ni menyediakan masakan authentic Negeri Sembilan yang sangat sedap menyelerakan. Dekorasi dalaman kafe ini sangat klasik, rugi tak ambil gambar.

Sumber: hardwoodkafee

Masak lemak cili padi salai sangat sinonim dengan Negeri Sembilan dan di Hard Wood Cafe, ia disajikan dengan aneka pilihan, seperti daging salai masak lemak, ikan keli salai dan itik salai.

Selain itu turut dihidangkan ialah masak lemak cili padi telur itik, siput sedut dan pelbagai jenis ikan yang sangat terasa keaslian rasa kampungnya.

Sumber: hardwoodkafee

Selain itu terdapat juga nasi lemak ayam kampung dan pelbagai variasi lauk-pauk serta kuih-muih tradisional klasik. 

Di sini ada air special dipanggil Air Jando Pulang. !a adalah campuran air sirap dengan isi kelapa dan selasih. Dikatakan ini adalah air tradisional Negeri Sembilan. Minum segelas memang tak cukup.

Sumber: hardwoodkafee

Hard Wood Cafe menawarkan suasana ala resort perkampungan Melayu dahulukala. Sebahagian dekorasinya berasaskan kayu, sesuai dengan ‘wood’ pada namanya. Korang mesti masukkan kafe ini dalam senarai mesti pergi bila ke Seremban nanti.

Sumber: hardwoodkafee
  • Status: Halal
  • Layari Facebook untuk maklumat lanjut
  • Alamat: NO 60, Persiaran S2 B2, Seremban 2, Seremban, Negeri Sembilan 70300 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
  • Lokasi: Klik di sini
  • Waktu Operasi: 9:00a.m-6:00p.m (Ahad Tutup)
  • No. Telefon: 06 – 601 1624013 – 350 8867 (Nor Farina)

3. Hutan Nursery Cafe 

Sumber: Hutan-Nursery-Cafe

Daripada namanya sahaja kita dapat meneka, tentu kafe ni dikelilingi dengan pohonan hijau. Kafe ini amat instagrammable. Banyak sudut-sudut di dalam kafe dan landskapnya yang kemas tersusun cantik boleh dijadikan tempat bergambar.

Sumber: Hutan-Nursery-Cafe
Sumber: Hutan-Nursery-Cafe

Menu di kafe ini mampu memenuhi selera pelbagai lapisan umur dan bangsa, merangkumi menu barat dan nusantara. Kalau korang tak tau nak order menu apa, korang cubalah salted butter chicken, spagetti carbonara, hawaiian fried rice dan chicken cili api kerana mendapat sambutan yang tinggi

Sumber: Hutan-Nursery-Cafe

Pencuci mulut juga turut dihidangkan dengan pelbagai jenis. Kuih-muih dan manisan bubur seperti pengat pisang bubur jagung, bubur pulut hitam dan bubur kacang hijau amat digemari di sini.

Sumber: Hutan-Nursery-Cafe

Kalau korang nak buat majlis harijadi, masjlis persaraan, majlis menyambut pekerja baru, majlis merai dapat projek bisnes ke, malah resepsi perkahwinan, Hutan Nursery Cafe ini bersedia menerima tempahan dan menyediakan dekorasi yang sesuai.

Sumber: Hutan-Nursery-Cafe
  • Layari Facebook untuk maklumat lanjut
  • Alamat: 957, Jalan Labu, batu 5, 70200 Seremban, Negeri Sembilan
  • Lokasi: Sila klik di sini
  • Waktu Operasi: 4:30p.m-11:00p.m (Selasa Tutup)

4. Mama One Stop Bakery & Café

Sumber: dapnyatv

Buat peminat manisan pastri, inilah syurga korang. Amat selesa bersantai-santai di cafe ini kerana ruangnya luas dengan sususan meja yang teratur. Pokok-pokok hiasan menambah damai pelanggan yang datang makan di sini.

Sumber: my.worldorgs

Kalau korang datang makan tengah hari di sini, juadah seperti soto, nasi lemak rendang, sup tulang , pelbagai jenis mee dan nasi bersedia menyambut selera korang. Tapi kena datang awal tau sebab cepat habis.

Mama One Stop Bakery & Café juga pilihan bagi korang yang sukakan donut. Ada pelanggan yang menyamakan donut mereka dengan donut berjenama terkenal tetapi dapat dibeli dengan harga yang lebih murah di sini.

Sumber: my.worldorg
Sumber: my.worldorgs

Kafe ini sesuai dijadikan tempat kenangan makan bersama orang tersayang, meraikan ibubapa, isteri, suami, anak-anak dan adik-beradik malah rakan di hari istimewa diorang.

Sumber: my.worldorgs
  • Alamat: Kampung Sentosa, 70400 Seremban
  • Lokasi: Sila klik di sini
  • Waktu Operasi: Selasa – Ahad (8am – 7pm), ditutup pada hari Isnin

5. Vanilla Cafe

Sumber: vanillacafeseremban

Sejuk je mata bila melangkah masuk ke dalam Kafe ‘Instagrammable’ Di Seremban iaitu Vanilla Cafe.

Dari mata, turun ke hati. Tenang hati pula melihat sausana dan dekorasi dibahagian dalamnya.

Vanila Cafe ini bertemakan Inggeris.

Sumber: vanillacafeseremban

Sebelum itu korang akan disambut lembut di pintu masuk dengan cat dinding berwarna hijau lumut. Di dalam disapa pula dengan warna-warna pastel pada dinding, bunga-bunga malahan kesemua perabut dan dekorasinya mencairkan hati. Mungkin korang akan jadi auto-sopan bila masuk di sini… hehe…

Sumber: vanillacafeseremban

Jom kita tengok apa makanan yang sedap di sini. Ada menu barat, ada menu citarasa tempatan dan menu korea di sini. Korang boleh cuba order menu Ramen Chicken Chop dan Korean Beef Steak Ramen, gabungan rasa Korea dan barat.

Sumber: vanillacafeseremban

Selain tu korang boleh menikmati keenakan meatball, sup ayam dan sup cendawan yang pekat berkrim. Ada pelbagai jenis kek potong, sandwich dan pizza.

Sumber: vanillacafeseremban

Sambil itu korang boleh menghirup kopi kesukaan korang. Kalau tak minat kopi ada banyak lagi hidangan minuman yang patut dicuba seperti caramel cream milkshakeee yang sedap berlemak.

Sumber: vanillacafeseremban
Sumber: vanillacafeseremban

Jangan lupa rakamkan sekeping dua gambar kenangan di Vanilla Cafe sebelum pulang ye!

  • Layari Facebook untuk maklumat lanjut
  • Alamat: 132, Jln S2 B21, Seremban 2, 70300 Seremban, Negeri Sembilan
  • Lokasi: Sila klik di sini
  • No. Telefon: 011-6979 9165

Ada banyak lagi tempat makan sedap di Seremban. Boleh tengok di sini

6. Just Koffea 

Sumber: imoteo80

Just Koffea terletak di tengah Bandar Seremban yang sibuk dan kafe ini antara tempat makan malam terbaik dalam menu barat dan tempatan. Ruangnya yang lapang sangat selesa jika korang datang dalam kumpulan yang besar.

Just Koffea termasuk dalam arus popular kafe hipster dan moden. Ia menjadi tempat berjumpa dan bersantai anak-anak muda dan juga keluarga. Ketrampilan beruang comel merupakan ikon kafe ini. Korang dapat melihatnya pada dekorasi dan juga di dalam beberapa persembahan menu.

Sumber: justkoffea

Suasana redup di ruang makan kafe ini sangat menggamit korang untuk mengopi dan bersembang santai, lagi-lagi bila dengan kawan rapat. Pencahayaan yang redup datang ini daripada lampu-lampu cantik yang bergantungan di atas meja makan memberikan impak mewah di kafe ini.

Sumber: justkoffea

Korang nak bersantai di bahagian luar kafe pun boleh. Susun atur meja, dekorasi dan suasananya juga sangat instagrammable.

Sumber: justkoffea

Menu yang boleh korang cuba ialah dessert seperti wafel ber-topping airkrim dan buah-buahan segar, caramelized chocolate, kek green tea, macaroon, kek tiramisu dan sandwich. Selain itu hidangan pizza dan aneka versi pasta seperti Special Rendang Pasta pun ada.

Sumber: justkoffea
  • Layari Facebook untuk maklumat lanjut
  • Alamat: Uptown Avenue, 368, Jalan S2 B15, Seksyen B, Seremban 2, 70300 Seremban, Negeri Sembilan
  • Lokasi: sila klik di sini
  • Waktu Operasi: 10:a.m-10:00p.m (Rabu Cuti)

7. Agora Cafe Seremban 2

Sumber: my.openrice

Satu lagi Kafe ‘Instagrammable’ Di Seremban berkonsepkan taman ialah Agora Cafe Seremban 2. Inilah antara tempat paling ngam dan melepak di Seremban.

Dekorasinya yang penuh kehijauan dan cantik melambai-lambai korang berkunjung ke sini. Agora Cafe Seremban juga tempat yang sangat instagrammable. Ruang makan dan ruang letak keretanya juga luas, jadi korang tak perlu risau bila nak datang berkumpulan.

Sumber: AgoraCafeSeremban2

Menunya meliputi daripada selera barat hinggalah selera tempatan. Korang boleh cuba menu popular di sini iaitu Smoke Beef Salai dan boleh makan bersama dengan pilihan nasi goreng dan pasta. Selain itu ada pelbagai versi pizza, pasta, burger dan juga dessert yang menarik.

Sumber: AgoraCafeSeremban2

Agora Cafe Seremban 2 adalah kafe yang aktif menerima tempahan majlis harijadi, majlis perpisahan, majlis ulang tahun perkahwinan dan apa-apa jua majlis keraian.

Sumber: AgoraCafeSeremban2
  • Layari Facebook dan Instagram untuk maklumat lanjut
  • Alamat: Lot 28501, Persiaran S2 F, Garden Avenue Seremban 2, 70300 Seremban, Negeri Sembilan
  • Lokasi: Sila klik di sini
  • Waktu Operasi: 5:00p.m-11:00p.m (Selasa Tutup)
  • No. Telefon: 016-2250551

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net