Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

Senarai Taman Tema Di Seluruh Malaysia

0 365

Nah… senarai taman tema seluruh Malaysia khas untuk korang semua

Apabila tiba musim cuti sekolah atau cuti hujung minggu yang panjang, selalunya parents akan memasukkan aktiviti ke taman tema sebagai agenda utama.

Inilah masa untuk bonding bersama keluarga terutamanya yang masih mempunyai anak-anak kecil, malah anak remaja juga selalunya ikut teruja.

Sumber: viator

Untuk pengetahuan korang, sejak pandemik Covid-19 melanda, beberapa taman tema terkenal telah dihentikan operasi.

Di sini kami menyenaraikan taman tema air, taman ekstrem, taman cabaran dan taman hiburan yang terkini di seluruh Malaysia sebagai rujukan korang merancang percutian.

Senarai 12 taman tema utama di Malaysia

Kandungan

1. Selangor

Negeri Selangor menjuarai senarai taman tema yang paling banyak di Malaysia. Sunway Lagoon merupakan taman tema yang paling polular di Malaysia setakat ini. Ia mempunyai taman tema air dan taman hiburan yang mesti korang kunjungi suatu hari nanti.

Sumber: viator

Skytrex Adventure Shah Alam yang popular dengan sukan extrem telah ditutup.

2. Kuala Lumpur

Taman tema di Kuala Lumpur ini sering menjadi tarikan utama keluarga semasa hujung minggu.

Sumber: berjayahotel

Desa Water Park Kuala Lumpur yang dahulunya terkenal dikalangan wargakota telah ditutup. Sayang kan…

3. Putrajaya

Buat masa ini Putrajaya mempunyai satu taman tema cabaran indoor – Adventure Park pertama yang berkonsepkan Apocalypse di Malaysia.

Sumber: tripadvisor

4. Johor

Taman tema yang paling terkenal di Johor ialah Legoland Malaysia. Ia mempunyai taman tema air dan hiburan yang terbesar di Johor. Johor seperti Selangor yang mempunyai banyak pilihan taman tema yang menarik untuk dikunjungi.

Sumber: depositphotos

Hello Kitty Town, Angry Bird Theme Park dan Wet World Batu Pahat telah dihentikan operasi.

5. Pulau Pinang

Dua taman tema di Pulau Pinang ini juga menarik untuk dikunjungi terutamanya Escape Theme Park, tempat untuk menguji keberanian korang.

Sumber: viator

6. Perak

Bukit Merah Laketown Theme Park adalah antara taman tema air yang terawal dibuka di Malaysia dan masih kekal menghiburkan rakyat Malaysia hingga kini.

Sumber: ammboi.my

MAPS Perak (Movie Animation Park Studios) telah ditutup.

7. Melaka

Melaka juga antara negeri yang mempunyai taman tema air terawal iaitu A’Famosa Theme Park. Sesuai dengan negeri yang menerima densiti yang tinggi dengan pelancong, Melaka telah menambah lagi beberapa taman tema.

Sumber: ticket2u

8. Negeri Sembilan

Bersebelahan dengan Melaka, Negeri Sembilan tidak kurang juga sudah menawarkan beberapa taman tema untuk menarik pengunjung dari dalam dan luar Negeri Sembilan.

Sumber: tempatmenarik

9. Kedah

Untuk korang yang tinggal di sebelah utara atau yang berkunjung ke Kedah bolehlah masukkan destinasi di bawah ini juga.

Sumber: tripadvisor

10. Pahang

Pahang negeri yang luas ini tidak kurang juga mempunyai banyak taman tema dan yang paling popular tentulah Genting Highlands Theme Park yang menawarkan pelbagai jenis tema hiburan di dalamnya.

Sumber: traworld

11. Sarawak

Sarawak telahpun mempunyai taman tema airnya sendiri untuk dikunjung oleh korang yang tinggal di sana atau pun untuk korang yang sedang bercuti di Kuching bersama keluarga.

Sumber: kuchingsarawak

Semoga dengan senarai taman-taman tema ini memudahkan perancangan korang untuk bercuti bersama keluarga dan teman-teman kelak! Have fun!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net