Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

Bangi Resort Hotel – 10 Sebab Kenapa Kena Bercuti Di sini

0 374

Bangi Resort Hotel terletak di Bangi, Selangor. Pada awalnya hotel ini dikenali sebagai Hotel Equatorial, kemudian ianya dijenamakan sebagai Hotel Bangi-Putrajaya. Dan terkini hotel yang cukup selesa dan berkemudahan 5 bintang ini dkenali sebagai Bangi Resort Hotel.

Hotel ni antara yang terbaik tau di Bangi. Sangat best kalau korang dapat peluang bercuti di sini. Dalam artikel ni, kami akan kongsikan dengan korang beberapa sebab kenapa patut datang bercuti kat sini.

Pasti korang akan rasa teruja dan terbuka mata dengan kelebihan hotel ini. Jom baca!

Kandungan

10 Sebab Kenapa Bangi Resort Hotel Best

1- Bertaraf 5 Bintang

Dengan rate harganya yang agak berbaloi, korang pasti tak sangka hotel ini rupanya bertaraf 5 bintang. Segala fasiliti yang ada di sini sangat lengkap dan memenuhi ciri-ciri hotel 5 bintang.

Sumber : Facebook

Kebiasaannya hotel 5 bintang akan menawarkan penginapan terbaik yang luas, mewah dan selesa. Dikawal 24 jam serta dilengkapi kolam renang, gym, restoran masakan nasional dan antarabangsa, spa dan sebagainya.

Terdapat dewan besar atau grand ballroom yang sesuai untuk majlis keraian berskala besar seperti majlis perkahwinan yang grand, kongres, mesyuarat bersifat komersial atau politik dan pelbagai lagi.

2- Terletak di Lokasi Strategik

Terletak sangat dekat dengan pusat pentadbiran negara iaitu Putrajaya dan Cyberjaya yang menjadi pusat Multimedia Super Corridor. Korang boleh sampai ke sini melalui Lebuhraya KL-Seremban dan keluar tol Kajang atau Bangi.

Sumber : Facebook

Nak ke KLIA pun tak jauh, lebih kurang 30 minit memandu dengan laju sederhana korang boleh sampai ke sini. Begitu juga dari Kuala Lumpur.

Biarpun terletak sedikit tinggi di atas kawasan berbukit di Bangi, hotel ini amat mudah diakses kerana lokasinya yang sesuai dan amat dekat dengan pelbagai kemudahan.

3- Restoran 5 Bintang & Makanan Halal

Sumber : Facebook

Hotel 5 bintang, maka restoran-restoran yang ada di sini pun tarafnya 5 bintang tau. Terdapat 4 jenis ruang makan yang sangat selesa dan menyediakan pelbagai pilihan makanan.

Untuk hidangan bufet, korang kena ke Funtasia yang menyediakan pelbagai jenis kulinari dari negara luar. Selain kuih muih dan masakan tempatan, korang juga boleh cuba Japanese Makis, Korean Jigae, Chinese Dim Sum dan Dutch Bitterballen yang pasti sukar ditolak.

Di Hisashi Japanese Wagyu Yakiniku pula untuk korang yang nak merasa daging wagyu sentuhan chef terbaik di sini. Kalau nak tahu, daging wagyu ini diimport khas dari Jepun. So, sangat special sekali!

Tee Off ini pula boleh dikatakan spot terbaik yang ada di hotel ini kalau korang nak saksikan keindahan sunset sambil menikmati minum petang di tepi kolam.

Manakala De.Wan 1958 by Chef Wan menyediakan hidangan citarasa Malaysia yang terbaik sentuhan chef terkenal, Chef Wan.

4- Persekitaran Hotel Yang Menghijau

Sumber : Facebook

Seperti berada di hutan taman yang indah rasanya bila di sini. Biarpun hotel ini terletak di Bangi, salah satu bandar yang ada di Malaysia tapi suasananya yang dikelilingi suasana yang menghijau seperti di taman bunga, pasti akan buat korang rasa tenang, segar dan nyaman.

Privacy di sini memang tip top. Terasa jauh dari hiruk pikuk bandar. Tenang dan damai selalu.

Nak rasa makanan sedap di Bangi? Refer sini

5- Servis Bas Shuttle Percuma

Dekat Bangi Resort Hotel ni ada disediakan perkhidmatan shuttle bus ke Kuala Lumpur dan IOI City Mall secara percuma. Senang untuk korang jika hendak ke Kuala Lumpr atau IOI City Mall. Hanya perlu buat advance booking di receptionist 30 minit sebelum bas bergerak.

Korang akan diberi jadual waktu pergerakan bas semasa check in. Agar mudah untuk korang merancang perjalanan.

6- Cantikkan Diri di Salon

Sumber : Facebook

Di hotel lain korang mungkin takkan jumpa salon yang sediakan servis untuk korang mencantikkan diri. Tapi tidak di hotel ini. Ada salon yang boleh korang kunjungi untuk bantu korang berpenampilan menarik.

Korang boleh cari Le Grand Salon ni yang terletak di aras bawah Bangi Resort Hotel. Sebagai Muslim, pastikan korang ambil servis yang sesuai dan dibenarkan agama. Untuk cukur kening atau sambung bulu mata macam tu, lebih baik elakkan ya sebab hukumnya adalah haram.

Lagi bagus kalau korang boleh ambil servis facial dan sebagainya.

7- Manjakan Diri di Spa Hotel

Sumber : Facebook

Since hotel ni ada sediakan servis spa, why not korang cuba kan? Di sini korang ada dua pilihan sama ada nak turun ke pusat spa di bawah atau request untuk servis spa di bilik sahaja.

Urutan spa ni seronok tau. Korang boleh longgarkan sendi-sendi, release stress dan caj balik tenaga tu.

Nak lagi best, selepas berurut tu apa kata korang berjakuzzi, bersauna dan mandi stim. Free je.

8- Gimnasium 24/7

Sumber : Facebook

Hotel ni juga ada sediakan ruang gimnasium untuk korang bersenam. Peralatan di gimnasium pun lengkap dan membantu korang untuk bersenam lebih baik lagi.

9- Bermain Golf

Sumber : Facebook

Hotel bertaraf 5 bintang ini satu-satunya hotel di Bangi yang mempunyai padang golf sendiri. Padang golfnya pula luas dan besar serta terletak di kawasan hotel. Korang boleh bermain puas-puas di sini.

10- Agricultural Farm Sendiri

Sumber : Facebook

Antara yang menarik tentang resort hotel ini ialah ianya mempunyai Agricultural Farm sendiri yang terletak bersebelahan dengan kawasan hotel.

Pelbagai jenis buah-buahan, sayur-sayuran & buah-buahan ditanam di kawasan bersebelahan dengan hotel. Antaranya pokok tin dan pokok durian.

Sumber : Facebook

Selain itu, banyak juga masakan di hotel ini menggunakan bahan-bahan dari ladang hotel. Sebagai contoh, ulaman nasi kerabu untuk sarapan dipetik dari ladang hotel. Begitu juga welcome drinks, air serai juga diambil dari ladang resort ini.

Dan kalau korang nak tau, di hotel ini baki makanan yang ada akan dikitar semula. Sisa makanan tersebut akan diberi pada sejenis lalat yang dibela khas di dalam sangkar besar untuk tujuan kitar semula. Kemudian sisa dari lalat tu akan diguna sebagai baja tanaman.

Sesuai lah dengan slogan yang diguna di sini iaitu from Folk to Farn, Farm to Folk. Menarik kan?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net