Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

Underwater World Langkawi – Tempat Wajib Singgah Di Langkawi

2 768

Jika dah sampai di Langkawi, rasanya tak cukup dan tak sempurna jika tidak menjejeakkan kaki ke Underwater World langkawi. Salah satu tempat menarik yang wajib anda kunjungi di langkawi.

Apabila bawa anak-anak ke sini, mereka pasti teruja dan menghabiskan banyak masa menikmati dan melihat pelbagai jenis haiwan laut yang dipamer mengikut habitat sebenar.

https://www.facebook.com/underwaterworldlangkawi

Underwater World Langkawi merupakan akuarium terbesar di Asia Tenggara sejak pembukaannya pada tahun 1996 dan telah menjadi tarikan utama buat pelancong dari dalam dan luar negara.

https://www.facebook.com/underwaterworldlangkawi

Untuk masuk ke sini, anda seharusnya perlu patuh SOP dengan memakai mask dan scan suhu badan. Ini adalah untuk memastikan hanya mereka yang sihat dan tidak bergelaja sahaja yang dibenarkan masuk.

 “Knowledge, Education and Entertainment” bersesuaian dengan temanya, pusat ini bertujuan untuk memupuk kepentingan melindungi hidupan laut. Selain itu juga, ia bertujuan untuk memberi kesedaran tentang hubungan akrab antara manusia, alam dan hidupan sekeliling.

Tempat ini mempamerkan lebih daripada 5,000 jenis hidupan laut dari 500 spesies yang berwarna-warni dan beraneka bentuk. Juga terdapat “Walk Through Tunnel Tank” yang terbesar di dunia sepanjang 15 m dengan muatan 19,000 gelen air laut.

https://www.facebook.com/underwaterworldlangkawi

Underwater World Langkawi dibahagikan kepada beberapa section. Anda wajib menjelajah ke semua section kerana setiap section memaparkan haiwan bersama habitat yang berbeza. Percayalah, ini satu pengembaraan yang sangat menyeronokkan. Jangan lupa sediakan space yang banyak dalam handphone ye untuk rakam sebanyak mungkin kenangan anda bersama family di sini.

Kandungan

The Sub Antarctic Section

Di section ini, para pengunjung akan melihat kehidupan pinguin yang dipelihara di Underwater World Langkawi. Ada sekitar 20 pinguin yang didatangkan ke Malaysia pada tahun 2003 dari Johannesburg, South Africa.  

Pinguin yang disebut Rockhopper ini memiliki kebiasaan yang unik. Serba sedikit anda akan mempelajari  tentang habitat, cara penjagaan serta ciri-ciri unik yang ada pada haiwan tersebut.

https://www.facebook.com/underwaterworldlangkawi

The Temperate Section

Manakala di The Temperate Section pula, para pengunjung dapat melihat singa laut dan juga beberapa pinguin yang hidup di sekitar kawasan Atlantik.

https://www.facebook.com/underwaterworldlangkawi

Di area ini, anda berpeluang melihat ekosistem dan habitatnya yang dibentuk sesuai dengan habitat asal.

Spesies ini dapat menyelam pada tahap kedalaman hingga 170m selama 7 minit. Semasa berehat di permukaan, haiwan ini akan menghabiskan banyak masa membersihkan diri dan mungkin juga memberikan anda posing yang menarik, termasuklah melambaikan kedua sirip belakang.

https://www.facebook.com/underwaterworldlangkawi

Tropical Rainforest Section

Di sini, kita akan melihat kehidupan haiwan di daerah Amazon. Haiwan-haiwan yang berada di ruang ini semuanya berasal dari Amazon.

Baca juga tentang tempat-tempat menarik yang wajib adan singgah bila berada di Langkawi ini.

Suasana di Tropical Rainforest Section sendiri juga dibentuk seperti hutan alam yang mirip dengan Amazon. Hutan hujan tropika sememangnya nyaman dan mendamaikan. Anda pasti akan disambut dengan telatah haiwan burung Flamingo, Ruddy Shelduck yang cukup lincah bermain juga burung Pheasant yang cantik dan pelbagai warna.

https://www.facebook.com/underwaterworldlangkawi
https://www.facebook.com/underwaterworldlangkawi

Freshwater Section

Sementara di Freshwater Section pula, para pengunjung akan diajak untuk melihat aneka jenis ikan yang dimiliki oleh Underwater World.

Bahagian ini terdiri daripada tiga tangki air penghubung dengan konsep aliran sungai yang memaparkan pelbagai spesies. Semua ikan dari berbagai wilayah seperti Amazon, Atlantik, Pasifik, Afrika dan Australia. Sebagai contoh spesies ikan yang dipamerkan adalah ikan tropika, Albino Patin, Bala Shark dan Redfished Catfish.

https://www.facebook.com/underwaterworldlangkawi

Sementara di The Marine Life, anda bakal diajak untuk menelusuri terowong sepanjang 15 meter yang menempatkan lebih 500,000 liter air laut yang menjadi habitat semulajadi kepada pelbagai jenis hidupan laut termasuklah penyu laut gergasi.

Di sekeliling terowongan tersebut terdapat aneka jenis ikan yang hidup di dalam akuarium raksasa. Dari Hiu, pari, dan ubur-ubur.

Venomous & Poisonous Section

Bahagian ini  menempatkan ikan berbahaya daripada spesies yang dikenali sebagai Moray Eels dan Lionfish. Ikan ini mempunyai senjata yang berbahaya yang terlindung di sebalik gigi dan sirip yang tajam.

https://www.facebook.com/underwaterworldlangkawi

Earthquake & Typhoon Pavilion dan Lost World Tunnel pula merupakan konsep gambar atau lukisan 3D  yang memaparkan pelbagai jenis haiwan liar dan hidupan flora tropikal.

Ia merupakan salah satu tarikan utama buat pengunjung khususnya mereka yang pencinta haiwan dan keindahan sebegini.

Di setiap bahagiannya, ada disertakan segala maklumat dan info secara terperinci tentang setiap haiwan yang dipamerkan.

Boleh refer jadial di bawah ini untuk merancang aktiviti anda sepanjang di Underwater World Langkawi ini.

Untuk yang bercadang untuk membeli cenderamata untuk rakan-rakan atau saudara mara, boleh dapatkannya di kedai cenderamata berhampiran di sekitarnya. Harga pun berpatutan.

Berikut adalah lokasi dan harga tiket. Jom book sekarang!

Harga Tiket Dan Lokasi

Alamat: Jalan Pantai Cenang Jalan Pantai Chenang, Langkawi 07000 Malaysia

Masa Beroperasi:

 • Isnin – Jumaat : 9.30 am – 6.30 pm
 • Jumaat- Ahad  : 9.30 am – 10.30 pm
Harga TiketDewasaKanak-Kanak
WarganegaraRM33RM23
Pelancong AsingRM43RM33

2 Comments
 1. roy says

  Hargaa tu salah sikit
  Dewasa RM36
  kanak2 RM26

  1. cutiviral says

   Terima kasih tuan, kerana betulkan 🙂

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net