Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

The Acre By Farm Fresh – Ladang Dalam Bandar

0 690

The Acre By Farm Fresh merupakan ladang dalam bandar yang kian hari semakin terkenal di kalangan penduduk kota terutamanya.

Tarikan terbaru di Seri Kembangan ini amat menarik untuk dikunjungi bersama keluarga dan anak-anak kecil terutamanya.

Gambar-gambar perkongsian mereka yang telah berkunjung ke tempat ini semakin banyak tersebar di setiap media sosial. Cantik dan menarik sekali!

Kalau korang berminat dan berhasrat untuk melawat ladang ini, apa kata korang baca dahulu artikel yang bakal kami kongsikan kali ini.

Kandungan

Lokasi The Acre By Farm Fresh

Lokasi ladang dalam bandar ini tidak jauh dari bandaraya Kuala Lumpur. Terletak di Seri Kembangan dan bersebelahan dengan Universiti Putra Malaysia.

Idea penubuhannya dicetuskan oleh Tuan Loi Tuan Ee. Beliau yang merupakan peminat bidang agrikultur dan pertanian memulakan langkah dengan mengimport lembu-lembu Holstein Jersey dan membuka sebuah ladang kecil di Johor Bahru.

Ideanya ini mendapat sambutan dan berkembang menjadi satu idea perniagaan yang bijak dan memberansangkan. Untuk The Acre by Farm Fresh ini, beliau bekerjasama dengan pihak UPM untuk menubuhkannya.

Aktiviti & Tarikan

Banyak perkara yang korang boleh lakukan bila mengunjungi ladang dalam bandar ini. Cukup menarik sekali kalau korang dapat berjalan-jalan menikmati keindahan ladang ini bersama keluarga dan anak kecil.

Ok, jom kita tengok apa pula aktiviti yang boleh dibuat di sini.

Ladang Lembu

Tarikan utama yang ada di ladang ini sudah tentu lembu-lembu yang banyak dan gemuk-gemuk. Lembu-lembu di sini dibiarkan bebas bergerak di dalam ladang yang luas dan subur dengan rumput yang menghijau.

Terdapat juga beberapa ekor lembu lain yang tersimpan di bangsal.

Apa yang menariknya tentang penternakan lembu-lembu di sini ialah alunan muzik jazz yang dipasang di ladang ini. Dikatakan lembu-lembu yang membesar dengan alunan muzik jazz ini bakal menghasilkan susu yang berkualiti.

Itulah yang menjadikan ladang ini lebih unik berbanding ladang-ladang yang ada.

Di sini juga disediakan educational trip untuk korang belajar tentang penternakan lembu, pemprosesan susu lembu dan juga mencuba sendiri memerah susu dari lembu.

Menaiki Traktor

Specialnya di ladang The Acre ini, korang berpeluang menaiki traktor menjelajah dan melihat sekeliling lawasan ladang. Melihat pelbagai jenis tanaman dan apa yang ada di ladang ini.

Kat Mantin pun ada Forest Art Farmstayhs. Cuti nanti… Bolehlah bawa anak ke sini juga…

Petting Zoo di The Acre By Farm Fresh

Selain lembu, terdapat juga haiwan-haiwan lain yang ada seperti arnab, burung-burung, ayam, kancil dan lain-lain lagi.

Korang boleh melihat dan membelai haiwan-haiwan yang ada di mini zoo atau petting zoo yang terdapat di ladang ini.

1- Ikan Laga & Ikan Koi

Di satu sudut di dalam ladang ini, terdapat satu bilik khas yang menempatkan ikan laga yang berwarna-warni. Ikan-ikan laga di sini ditempatkan dalam setiap satu akuarium. Bilik ini pasti menarik perhatian peminat ikan laga.

Bukan sahaja ikan laga, terdapat juga sebuah kolam ikan koi yang menempatkan ikan koi pelbagai warna. Sangat menarik.

2- Greenhouse The Acre By Farm Fresh

Pihak The Acre juga ada menyediakan sebuah greenhouse atau rumah hijau yang di dalamnya terdapat tumbuh-tumbuhan seperti sayur-sayuran dan buah-buahan yang ditanam dan disemai dengan sebaik mungkin.

Sayur-sayur di sini lebih sihat, segar dan berkualiti.

Apa yang menarik lagi, amalan pertanian sustainable yang diterapkan dan dipraktikkan di sini. Korang boleh belajar cara pertanian seperti proses menadah hujan, membuat baja daripada tahi lembu dan cacing tanah serta lain-lain lagi.

3- Kebun Bunga

Peminat bunga-bungaan pasti teruja bila tahu di The Acre ini juga terdapat jualan bunga-bunga segar berwarna-warni. Bunga-bunga yang disemai dan ditanam di sini cantik-cantik belaka.

Korang juga boleh dapatkan benih bunga-bunga atau apa-apa tumbuhan yang disukai dan tanam sendiri di rumah korang.

4- Restoran di The Acre By Farm Fresh

Keunikan restoran ini terselah dengan konsep from farm to table yang digunapakai di sini. Dengan menawarkan pelbagai pilihan masakan dan makanan ala Itali dan Asia, pasti akan membuka selera korang untuk menjamu selera.

Sumber : Laura Lee

Antara menu yang waji dicuba tentulah pizza buatan mereka sendiri yang sering mendapat tempahan dari pengunjung di sini.

5- Kedai Aiskrim

Di The Acre by Farm Fresh ini juga terdapat sebuah kedai aiskrim yang bernama Cream Hauz. Aiskrim di kedai ini diperbuat daripada susu segar yang diperolehi dari ladang. Dua jenis aiskrim yang ada ialah aiskrim biasa dan aiskrim yogurt.

6- Kedai Serbaneka

Jika dah datang ke sini, jangan lupa singgah di pasar kecil yang terdapat di sini. Di Fresh Picks, terdapat pelbagai jenis bahan makanan yang dijual. Kebanyakannya tanaman segar dari ladang yang terdapat di sini.

Harga Tiket & Waktu Operasi The Acre By Farm Fresh

Waktu Operasi : Setiap hari kecuali Isnin.

Hari Biasa : 10 pagi hingga 7 petang

Hari Minggu : 10 pagi hingga 10 malam

Harga Tiket

Kanak-kanak (6-12 tahun) : RM10

Dewasa : RM15

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net