Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

Tempat Menarik Di Kemaman – 10 Tempat Terkenal Wajib Kunjung

0 3,618

Buat korang yang tercari-cari tempat menarik di Kemaman yang boleh terokai apabila menjejak kaki ke bumi Pantai Timur ini, artikel kali ini khas untuk korang.

Kemaman terletak di selatan negeri Terengganu Darul Iman. Bandar utama bagi daerah ini ialah bandar Chukai yang terletak sangat hampir dengan Cherating, Pahang.  Terkenal sebagai bandar petroleum, daerah yang agak besar ini sebenarnya mempunyai banyak tempat menarik yang boleh dikunjungi dan dilawati.

Korang mungkin tak berapa familiar dengan Kemaman dan tertanya-tanya apa agaknya tempat menarik di sini. Jangan risau, kali ini kami akan bantu korang dengan perkenalkan tempat menarik di Kemaman yang wajib korang kunjungi jika sampai ke daerah ini.

Kandungan

10 Tempat Menarik di Kemaman

1. Resort World Kijal

Sumber : happygokl

Pernah tak agaknya korang dengar tentang Resort World Kijal? Antara tempat percutian yang agak popular di bandar Kemaman ini ialah Resort World Kijal. Lokasinya terletak berdekatan bandar Kertih.

Resort ini mempunyai banyak jenis bilik penginapan yang sesuai untuk keluarga besar mahupun kecil. Fasiliti resort ini juga amat bagus dan sesuai untuk pelbagai aktiviti samada secara berkumpulan ataupun sendiri.

Antara kelebihan lain resort ini ialah ianya memiliki padang golf yang agak luas dan sesuai bagi mereka yang gemarkan sukan ini.

2. Mini Zoo ; Tempat Menarik di Kemaman

Sumber : zookemaman

Jika datang ke Kemaman bersama keluarga terutamanya anak kecil, Mini Zoo Kemaman ini tempat yang korang wajib tuju.

Zoo mini ini mempunyai 50 jenis haiwan yang boleh dilawati. Di sini ada singa, harimau, orang utan, gajah dan sebagainya.

Bukan sahaja haiwan, di zoo mini ini juga terdapat pelbagai jenis bunga yang menjadi penyeri taman haiwan ini. Spesis-spesis flora yang cantik ini dijaga agar indah terpelihara.

3. Pusat Penerangan dan Santuari Penyu Cherating

Jarang sekali kan kalau kita ke pantai dan dapat melihat penyu secara live? Kalau korang belum pernah melihat penyu secara real dan depan mata, datanglah ke Pusat Penerangan dan Santuari Penyu Cherating.

Korang akan diberikan penerangan dan info segala yang berkaitan dengan penyu. Selalunya yang paling teruja dengan aktiviti sebegini pastilah anak-anak. Info yang diperolehi pasti akan jadi pengetahuan baru yang berguna untuk mereka.

4. Pasar Besar Kemaman ; Tempat Menarik di Kemaman

Bagi yang suka membeli belah, boleh lah datang ke Pasar Besar Kemaman. Tarikan di sini terdiri daripada pelbagai barang pertanian seperti sayur-sayuran, barangan dapur, daging lembu, keropok lekor, budu, cencalok, daging ayam dan banyak lagi.

Korang juga boleh dapatkan hasil laut yang segar seperti sotong, kerang, ikan dan lain-lain. Harga di pasar ini sudah tentu lebih murah berbanding harga di pasaraya. Barangan lain turut ada dijual seperti cenderamata dan sebagainya.

5. Pantai Kemasik ; Tempat Menarik di Kemaman

Sumber : Facebook

Pantai Timur terkenal dengan keindahan pantainya yang memukau. Jika di Kemaman, Pantai Kemasik adalah antara pilihan pantai yang ada yang boleh dikunjungi.

6. Warung Aziz Satar

Sumber : lashkarin

Antara warung yang terkenal di daerah Kemaman ini ialah Warung Aziz Satar. Pelbagai menu yang unik dan menarik terdapat di warung ini seperti satar goreng, otak-otak, satar, ikan bakar, keropok lekor dan macam-macam lagi makanan berasaskan seafood. 

7. Kemaman Chendol Kopitiam

Sumber : tripadvisor

Jalan-jalan di Kemaman, tiba-tiba teringat cendol, mana nak cari ni? Jangan risau, Kemaman Chendol Kopitiam ada cendolnya.

Di kopitiam ini, korang boleh cuba pelbagai jenis cendol dengan citarasa yang pelbagai. Sangat menarik tau!

8. Pantai Rekreasi Kuala Kertih

Sumber : mapio

Pantai peranginan ini sangat indah sekali. Terutamanya suasana di waktu petang saat matahari terbenam.

Bukan sahaja pemandangan indah, di sekitar pantai ini juga terdapat gerai-gerai yang menjual pelbagai jenis makanan. Ada mee kari, mee sup, keropok lekor, buah potong, jagung manis dan lain-lain lagi.

9. River Cruise Sungai Yah Yah

Sumber : xvpcarrental

River Cruise Sungai Yah Yah terletak dekat sahaja dengan Zoo Kemaman.  Nak lihat keindahan alam semulajadi flora dan fauna di sepanjang Sungai Yah? Naik sahaja River Cruise ini.

Perjalanan cruise river ini memakan masa kira-kira 90 minit. Perjalanan bermula dari Jeti Sungai Yah Yah sehinggalah ke Jambatan Bukit Kuang. Pengalamanan yang pasti menyeronokkan buat korang yang berkunjung ke sini.

Jangan lupa ke pantai viral ni… sini port OOTD yang paling best sekali

10. Kelip-Kelip Sungai Yah Yah

Lokasi Kelip-Kelip Sungai Yah Yah ini juga terletak bersebelahan dengan Zoo Kemaman. Korang boleh datang ke sini untuk melihat indahnya cahaya kelip-kelip yang berterbangan di pokok-pokok sepanjang tebing Sungai Yah. Best kan?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net