Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

Menara Kuala Lumpur – Tempat Uji Level Gayat

0 140

Menara Kuala Lumpur adalah mercu tanda ikonik Malaysia yang gah berdiri setinggi 421 meter (1,381 kaki) dan merupakan menara telekomunikasi tunggal antara yang tertinggi di dunia.

Biasanya ramai yang keliru Menara Kuala Lumpur dengan Menara Berkembar Petronas. Jauh beza dia tau.

Menara ini dibuka kepada orang awam secara rasminya pada 1 Oktober 1996 setelah melalui 5 tahun proses pembinaan yang mencabar.

Menara Kuala Lumpur ditegakkan di atas hutan simpan Bukit Nanas di tengah-tengah kotaraya Kuala Lumpur.

Sumber: maisinggah

Tahun demi tahun Menara Kuala Lumpur telah mengalami pelbagai perubahan dan pertambahan daya tarikan. Jika dahulu ianya merupakan sebuah menara telekomunikasi, sekarang Menara Kuala Lumpur telah menjadi salah satu daya tarikan pelancong yang utama.

Ketinggian menara ini turut mengujakan para pengunjung mencabar tahap keberanian mereka.

Korang pula macam mana, ada berani?

Jom kita tengok tahap tinggi mana kegayatan korang.

Kandungan

Aktiviti Menarik Di Menara Kuala Lumpur

Tower Walk 100

Sumber: astroawani.com

Tower Walk 100 adalah daya tarikan terbaharu di Menara Kuala Lumpur dan telah dibuka kepada pengunjung pada November 2021. Nombor ‘100’ merujuk kepada ketinggian pelantar adalah 100 kaki (30.48 meter) dari atas tanah.

Bila korang berjalan di atas dek pelantar kaca ini, korang akan mendengar bunyi ‘crack’, Tapi jangan risau, itu hanyalah bunyi buatan gurau-gurau je nak tengok korang melatah ke tidak.

Tower Walk 100 ini berada di tingkat T02.

Korang akan diberikan kelengkapan abah-abah untuk menjaga keselamatan korang. Tinggi korang mestilah sekurang-kurangnya 120cm dan berat antara 30-140kg, kiranya kanak-kanak pun boleh cuba.

Sky Deck

Sumber: wikimedia commons

Kalau 100 meter tu korang rasa geli-geli je, jom cuba ketinggian 300 meter di Sky Deck pula.

Di pelantar tanpa bumbung ini korang bebas berjalan di bahagian luar menara berpagarkan dinding kaca. Kalau cuaca cantik, korang akan dapat menikmati pemandangan Kuala Lumpur 360 darjah.

Ambil peluang bergambar banyak-banyak di sini.

Sambil tu main teka bangunan yang kelihatan dari jauh, seronok tau bila dapat berteka-teki dengan anak-anak sambil mengajar pembangunan di Kuala Lumpur.

Sumber: bharian.com.my

Di Sky Deck ini jugalah penerjun professional sukan ekstrem BASE melompat setiap tahun.

Ada beberapa kali juga penerjun BASE membuat terjunan dari tingkat TH07 (kepala Menara 7) pada ketinggian 312 meter dari paras tanah.

Walaupun korang rasa acah-acah berani, korang tak boleh saja-saja nak terjun daripada menara ni ye, hanya yang professional sahaja diberikan kelulusan khas dan ketat.

Sky Box

Sumber: jomjalan

Sky Box berada pada ketinggian yang sama dengan Sky Deck dan merupakan sambungan jujuran struktur berkaca yang terkeluar beberapa meter daripada pelantar Sky Deck.

Kalau korang benar-benar nak tahu tahap kegerunan korang sampai menangis keluar airmata ke tidak, silalah menapak masuk ke dalam Sky Box ini.

Jika korang rileks je boleh baring-baring, boleh gelak ketawa, tahniah, korang memang berani dan bebas acrophobia!

Sumber: jigidi

Setiap Sky Box ini ada pengawal yang akan memastikan korang mengikut peraturan seperti menanggalkan kasut dan tidak membawa beg ke ruang Sky Box.

Walaupun korang macam berani tapi dilarang keras melompat dan membuat sebarang pergerakan agresif.

Pengawal ini juga sedia membantu korang merakam gambar kenangan.

Observation Deck/Menara Tinjau

Sumber: klook

Kepada yang ada fobia ketinggian, Observation Deck ini mungkin sesuai untuk korang dan masih berpeluang melihat pemandangan sekitar Kuala Lumpur dan boleh menggunakan binokular yang banyak disediakan di situ.

Tempat ini tertutup, jadi tak perlu risaukan cuaca hujan dan panas.

Cuma bila hujan pemandangan kurang jelas, tak dapatlah nak meneropong dekat.

Tiket Masuk

Korang boleh klik di sini untuk maklumat harga tiket terkini.

Ada Apa Lagi di Menara Kuala Lumpur?

Selain cabaran ketinggian, ada banyak lagi tarikan di Menara Kuala Lumpur.

Jangan lupa tinggalkan kenangan indah menikmati juadah lazat bersama orang yang tersayang di Restoran Berputar Atmosphere 360.

Restoran ini berada di tingkat TH02 pada ketinggian 282 meter paras bumi.

Korang kena buat tempahan terlebih dahulu di https://atmosphere360.com.my/

Sumber: tableapp

Di kaki Menara Kuala Lumpur pula ada banyak tempat yang boleh korang pergi. Antaranya:

  • Tak perlu pergi jauh-jauh, di sini pun ada Rumah Terbalik
Sumber: malaysia.travel
  • Hutan dalam bandar, boleh bawa anak-anak tengok haiwan comel di KL Tower Mini Zoo
Sumber: KL Tower Mini Zoo
Sumber: Jes One Stop
  • Pusing-pusing satu Kuala Lumpur dengan bas KL Hop-On Hop-Off. Menara Kuala Lumpur adalah salah satu tempat persinggahan.
Sumber: kl hop on hop off

Jomlah rancang cuti hujung minggu nanti bersama keluarga.

Boleh klik sini untuk lokasi Menara Kuala Lumpur.

Parking berbumbung dikenakan caj RM4 utk sejam pertama dan RM3 untuk jam berikutnya.

Selepas pikul 6 petang caj RM5 sahaja. Parking tanpa bumbung dicaj RM3 untuk sejam pertama.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net