Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

Denai Kabus – Switzerland Malaysia Bagaikan Lukisan

0 219

Denai Kabus yang terletak di Perak ini mula tular di media sosial kerana tempatnya yang dikatakan seakan-akan seperti berada di Switzerland.

Keindahan alam yang unik ini menjadikannya tarikan terbaru yang menarik minat pencinta alam semulajadi terutamanya.

Di sini, korang bukan sahaja dapat melihat pemandangan yang cantik, tetapi dapat juga merasai kedinginan air dari gunungnya yang pasti akan menyegarkan.

Kandungan

Tentang Denai Kabus

Sumber : Facebook

Lokasi

Destinasi percutian ini tidak jauh dari Pekan Gerik. Ianya terletak di bawah kaki gunung Kenderong dan Kerunai yang juga merupakan ikon bagi kawasan Gerik Hulu, Perak.

Untuk sampai ke sini, korang hanya perlukan 15 minit perjalanan dengan menaiki kereta.

Walaupun terletak agak ke dalam, kemudahan jalan untuk ke sini agak selesa dan sesuai untuk dilalui pelbagai jenis kenderaan.

Pilihan Penginapan di Denai Kabus

Sekiranya menginap di sini, korang boleh pilih untuk tinggal di cottage atau khemah.

Terpulang kepada jumlah tetamu dan keselesaan masing-masing.

Harganya juga boleh dikatakan sangat berpatutan dan amat berbaloi dengan pengalaman percutian di sini.

Sumber : Facebook

1- Cottage A

Berbentuk huruf A direka sebagai sebuah penginapan yang unik dan comel sekali. Reka bentuknya yang ala-ala Eropah menjadikan suasana pemandangan berkabus di sekitar cottage cukup tenang dipandang.

Terdapat 6 unit cottage disediakan pada harga RM150 untuk satu malam. Cottage A ini lengkap dengan 4 katil bujang dan boleh memuatkan kira-kira 4 orang dewasa dalam satu masa yang sama.

Setiap unit berpenghawa dingin dan disediakan soket elektrik. Kemudahan tandas pula disediakan di luar dan bersebelahan dengan cottage.

2- Khemah

Sumber : Facebook

Bagi yang ingin menikmati suasana perkhemahan, korang mungkin boleh pertimbangkan untuk menginap di dalam khemah. Khemah boleh disewa atau korang juga boleh bawa khemah sendiri dan sewa sahaja tapak di sini.

Untuk yang ingin menyewa khemah, terdapat dua pilihan saiz khemah yang korang boleh pilih iaitu khemah saiz 3 dewasa dan khemah saiz 6 dewasa. Bermula dari harga RM60 sehingga RM80 sahaja termasuk sewa tapak khemah. Murahnya kan?

Korang hanya perlu bawa sendiri tilam, bantal dan selimut kerana ianya tidak disediakan sekali dengan pakej khemah. Tapi andai kata korang perlukan tilam atau bantal tambahan, korang boleh sewa sahaja dari pihak Denai Kabus.

Jika korang datang dengan khemah sendiri, caj sewaan tapak yang dikenakan juga cukup murah iaitu bermula dari harga RM30 bagi tapak kecil dan RM50 sahaja bagi tapak besar.

Tandas dan bilik air disediakan berasingan untuk lelaki dan perempuan. Dekat sahaja dengan tapak perkhemahan jadi korang tak perlu risau nak menapak ke tandas jauh-jauh. Bagi kemudahan mengecas dan sebagainya, soket elektrik diletakkan berhampiran tapak.

Malam-malam jika cuaca terlalu sejuk dan korang nak panaskan badan, boleh saja panaskan unggun api di tapak unggun api yang disediakan. Ianya percuma tanpa apa-apa caj tambahan.

Melengkapkan lagi keperluan tetamu yang datang berkhemah di sini, disediakan juga sinki dan ampaian untuk kemudahan korang membasuh dan menyidai pakaian.

Kat Perak pun ada banyak chalet tepi sungai, boleh tengok kat sini

Aktiviti Menarik di Denai Kabus

Banyak aktiviti yang boleh dilakukan di sini seperti :

1- Berkayak

Sumber : Facebook

Di sini korang boleh buat aktiviti berkayak sambil menikmati ketenangan di tasik Denai Kabus.

Terpulang sama ada mahu solo atau berpasangan. Jaket keselamatan disediakan bagi tujuan langkah keselamatan.

Caj : RM20/seorang

A2- TV (Guided Tour)

Sumber : Facebook

Nikmati keindahan denai yang indah dengan kabus dan pemandangan Gunung Kenderong dan Gunung Kerunai. Topi keselamatan disediakan bagi setiap rider.

Caj : RM50/single rider & RM25/rider tambahan

3- Memancing

Sumber : Facebook

Memancing di Tasik Denai yang indah. Korang boleh enjoy pengalaman memancing ikan di sini dengan harga yang cukup berbaloi.

Harga yang ditawarkan termasuk 1 joran bemban dan sebekas umpan.

Ikan yang ditangkap tak boleh dilepaskan semula ya kecuali jika ikan itu masih kecil.

Harga akan dinilai mengikut jenis dan berat ikan yang berjaya ditangkap.

Caj : RM5/joran

4- Berkuda ‘Joy Ride’

Sumber : Facebook

Aktiviti santai begini sesuai untuk anak kecil. Tunggang kuda padi yang comel dan cute. Anak-anak pasti gembira sekali!

Caj : RM10/tunggang

5- BBQ

Sumber : Facebook

Berkhemah takkan lengkap jika tak berBBQ. Arang dan alatan BBQ disediakan oleh pihak denai. So, korang hanya perlu bawa sendiri bahan mentah atau boleh dapatkan di mini market Puncak Mart yang terletak dalam kawasan denai ini.

Caj : RM60/tong besar & RM30/tong kecil

6- Memanah

Aktiviti memanah antara aktiviti yang menyeronokkan yang korang boleh lakukan di sini. Sewa sahaja alat memanah yang disediakan pihak denai. Memanah boleh melatih fokus korang menjadi lebih tajam dan bersasar tau!

Caj : RM10 untuk 10 anak panah.

7- Mendaki

Jika inginkan aktiviti yang lebih mencabar, sertai saja trip mendaki yang disediakan pihak denai. Korang boleh ke Gunung Alai sambil menikmati keindahan pemandangan air terjun dan juadah kampung atau ke Gunung Kerunai sambil menikmati nasi dulang. Terdapat juga pakej-pakej lain yang korang boleh refer bila sampai ke sini nanti.

Caj bermula dari RM55 setiap orang untuk setiap pakej.

8- Menelusuri Tasik Banding

Tasik Banding terkenal sebagai khazanah berharga Hutan Belum. Jika korang berminat untuk menelusuri Tasik Banding sambil melihat kehidupan orang asli di perkampungan Kg Orang Asli Jahai, tanyakan sahaja dengan pihak Denai Kabus ini pasti mereka tak lokek untuk membantu.

Caj : RM110/setiap pax. (Minimum 5 pax)

Amacam, menarik bukan apa yang ditawarkan untuk percutian di Switzerland, Perak ini? Bukan sahaja ketenangan yang korang akan dapat ketika di sini. Bahkan lebih dari itu. Pengalaman mahal yang tak mungkin dapat dijual beli!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net