Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

9 Homestay Di Melaka Yang Klasik Dan Moden

0 385

Bagi korang yang ingin berjalan-jalan menerokai bandaraya Melaka yang penuh dengan sejarah, apa kata cuba menginap di homestay di Melaka.

Terdapat banyak pilihan homestay atau rumah rehat yang best dan menarik di Melaka.

Ada yang direka dengan design serta reka bentuk moden malah masih banyak juga yang mengekalkan elemen klasik dalam pembuatannya. Cukup unik!

Kandungan

Homestay Di Melaka

1. Limastiga Homestay

Sumber : limastiga.com

Homestay ini mempunyai reka bentuk rumah kayu Melayu tradisional dengan seni bina moden di dalamnya. Landskapnya yang menghijau menimbulkan rasa tenang sekali. Sangat sesuai untuk korang yang mahu merehatkan minda dengan bercuti di tempat sebegini.

Ruang di dalam homestay ini sangat luas. Ianya sesuai untuk korang jika ingin menganjurkan event seperti hari keluarga atau reunion bersama rakan-rakan. Terdapat 6 buah unit bilik keluarga mewah ditawarkan. Setiap bilik ada 2 buah katil jenis queen dan lengkap dengan kemudahan dapur dan balkoni.

Pelbagai lagi kelengkapan yang ada seperti kolam renang, pit BBQ, televisyen dan sebagainya yang boleh menjadikan percutian korang menyeronokkan. Limastiga ini terletak hanya 15 minit msmanfu dari Bandar Hilir, Kota A Famosa, Jonker Street, Melaka River Cruise dan tempat-tempat menarik yang lain. 

2. Inap Desa Warisan Duyong

Sumber : Facebook

Inap Desa Warisan Duyong ini terletak dalm kawasan perkampungn yang tenang dan mendamaikan. Dengan reka bentuk rumah Melayu tradisional, memang best jika berkumpul bersama ahli keluarga besar. Homestay ini menawarkan 7 buah rumah dengan 2 bilik. Selain itu, terdapat kolam renang untuk orang dewasa dan kanak-kanak.

Kemudahan BBQ turut disediakan secara percuma. Waktu malam korang boleh berBBQ bersama-sama keluarga sampai larut malam. Seronok tau dapat luangkan masa bersama keluarga. Pasti akan jadi momen indah yang akan sentiasa dikenang.

Baca juga tentang kedai makan sedap di Melaka di sini

3. Pondok Pondok Melaka

Sumber : Facebook

Homestay yang sangat terbaik untuk pencinta alam semulajadi. Bayangkanlah korang boleh menginap di dalam hutan bertemankan pokok-pokok yang menghijau dan bunyi kicauan burung-burung.

Pondok Pondok Melaka ini letaknya di Ayer Molek dan mempunyai 3 jenis bilik iaitu standard room, pool view room dan family room. Ianya digaya dengan susun atur yang selesa dan cantik. Setiap unit sesuai untuk 4 orang dewasa, ianya sangat selesa kerana dilengkapi dengan sebuah katil jenis queen dan sebuah sofa bed jenis queen. Unit-unit ini juga lengkap dengan kemudahan seperti penghawa dingin, pemanas air dan pantri. 

Apa yang lebih menarik, jika korang datang pada musim buah, korang berpeluang untuk merasa makan buah segar dari pokok. Wah, sangat best tu!

4. Homestay Teratak Habib

Sumber : Facebook

Adakah korang sedang mencari homestay bajet yang mesra Muslim? Homestay yang terletak di Bandar Hilir Melaka ini merupakan sebuah rumah yang luas, selesa dan dijaga rapi. Ianya terletak di tengah Bandar Melaka dan sangat hampir dengan Melaka Raya.

Homestay ini mempunyai ruang tamu yang luas dan boleh memuatkan hampir 10 orang sekaligus. Ianya dilengkapi 2 buah bilik tidur berhawa dingin serta bilik mandi dan tandas. Peralatan lain juga turut disediakan bagi melengkapi keperluan tetamu yang datang menginap.

5. Homestay Ayer Keroh Ainizie – Homestay Di Melaka

Sumber : Facebook

Ainizie Homestay menawarkan 3 unit homestay di dalam taman yang sama iaitu Homestay Idaman 40, Homestay Nuri 24 dan Homestay Nuri 23. Homestay Idaman 40 mempunyai 3 buah bilik tidur dan 2 buah bilik air manakala Homestay Nuri 24 dan Homestay Nuri 23 pula mempunyai 4 buah bilik tidur dan 2 buah bilik air.

Kesemua homestay ini dilengkapi dengan peralatan dapur untuk memasak. Memang best lah kalau korang jenis yang suka memasak semasa bercuti. Mesin basuh pun ada. Nak basuh baju pun senang. Tak lah bawa banyak sangat baju kotor bila pulang ke rumah nanti kan. Boleh juga kalau nak berBBQ. Cumanya korang perlu maklumkan semasa booking awal-awal supaya tuan rumah boleh bersedia.

Antara tempat menarik yang korang boleh kunjungi berdekatan dengan homestay ini ialah Zoo Melaka, Taman Rama-rama, Taman Buaya, Melaka Wonderland Theme Park dan banyak lagi.

6. The Nest House – Homestay di Melaka

The Nest House merupakan sebuah homestay eco-friendly yang terletak di Taman Melaka Raya. Apa yang menjadikan homestay ini unik, ianya dihias dengan penuh bergaya. Elemen-elemen elegan, kontemporari dan moden mewarnai setiap ruang di The Nest House. Ini menjadikannya bukan sahaja cantik, malah juga mesra alam.

10 bilik di sini terbahagi kepada 3 jenis. Korang boleh menginap sama ada di bilik Premium King bersama private garden, bilik Deluxe atau bilik Standard. Setiap bilik dilengkapi dengan penghawa dingin, keperluan asas dan TV untuk korang nikmati masa cuti dengan penuh selesa.

Semua bilik juga disiapkan dengan bilik mandi en suite. Bagi memudahkan korang berhubung dengan dunia luar, homestay ini juga dilengkapi dengan sambungan WiFi. Memangbterbaik jika korang dapat bercuti di The Nest House, homestay yang cantik, mewah dan selesa sekali!

7. Straits Suite by C Homestay Malacca

Dikenali juga sebagai Thirteen Famiglia Malacca. Ianya merupakan homestay jenis hotel mini yang terletak di Taman Melaka Raya. Di homestay ini tersedia pelbagai kemudahan yang korang boleh gunakan dan nikmati termasuk kolam renang. Lebih utama, bilik-bilik penginapan jenis suite di sini memang cukup selesa dan korang pasti puas hati. Hiasan dalaman ala hotelnya membuatkan suasana bertambah cozy.

Korang boleh pilih unit mengikut jumlah bajet dan bilangan pax percutian korang. Suite superior boleh memuatkan 4 pax, Suite Deluxe King, Suite Superior King dan Deluxe Double boleh memuatkan 2 pax. Bagi menjamin keselesaan penghuni, setiap unit dilengkapi dengan bilik mandi en suite dan ada juga sebahagian unit yang ditambah dengan pantry kecil sebagai kemudahan tambahan.

8. Atlantis By The Bliss Melaka

Atlantis By The Bliss merupakan sekumpulan unit apartment yang telah diubah suai menjadi homestay.

Terletak di dalam Atlantis Residence, homestay-homestay ini menjanjikan penginapan istimewa untuk keluarga ketika bercuti. Setiap unit dihias dengan penuh teliti dan gaya. Memang cukup cantik.

Ada beberapa unit yang boleh dipilih yang boleh memuatkan bilangan tetamu berlainan. Korang boleh pilih mengikut kesesuaian dan bilangan ahli keluarga. Antara apartment 1 bilik, 2 bilik atau 3 bilik tidur.

Semuanya dilengkapi dengan penghawa dingin, bilik mandi yang selesa, keperluan asas dan sambungan WiFi. Selain itu, dapur yang lengkap dengan peti sejuk, microwave dan kelengkapan asas untuk memasak.

9. Thermospace Silverscape B-39-06

Lebih sesuai untuk pasangan atau keluarga yang kecil, Thermospace Silverscape B-39-06 merupakan homestay yang cukup ideal. Homestay jenis studio apartment ini bukan sahaja convenient, ia juga dihias dengan sangat cantik. Satu perkataan yang sesuai untuk gambarkan homestay ini ialah mewah. Memang cukup elegan dan chic.

Sebuah katil bersaiz queen melengkapi homestay ini.

Bilik air yang berjubin marble juga lengkap dengan bathtub. Memang sangat selesa. Seluruh unit juga dilengkapi dengan penghawa dingin dan WiFi percuma.

Korang juga boleh menyewa basikal di Thermospace Silverscape B-39-06 ini jika tidak mahu memandu sepanjang percutian.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net