Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

7 Kolam Air Panas Semulajadi Di Malaysia – Sedap Berendam, Boleh Buang Toksin Dalam Badan

0 390

Kolam air panas semulajadi terbentuk apabila air di permukaan bumi menyerap masuk ke bawah tanah lalu menjadi panas sehingga mencapai takat didih oleh batuan panas dan kemudian mengalir naik semula ke permukaan bumi.

Di Malaysia , terdapat banyak kolam air panas yang terhasil secara semulajadi. Fenomena alam yang menarik ini menjadi tarikan ramai yang berminat dengan kewujudan dan kebaikannya.

Antara kelebihannya ialah ia dapt membuang toksin yang berada di dalambadan kita. Sekaligus membantu peredaran darah menjadi lebih lancar.

Jika korang pun berminat nak tahu di mana lagi lokasi kolam air panas ini, jom baca artikel yang kami kongsikan kali ini.

Kandungan

Senarai Kolam Air Panas Semulajadi

1. Selayang Hot Spring Pool

Sumber : hot-onsen.com

Lokasi kolam ini terletak di Batu Caves Kuala Lumpur. Ia menjadi destinasi tumpuan pengunjung yang mahu merehatkan fikiran dan bermandi manda di sini.

Terdapat tiga kolam air panas yang ada di sini. Dua darinya khas untuk berendam, manakala satu lagi kolam yang agak kecil khas untuk rendaman kaki.

Ramai pengunjung gemar datang ke sini kerana kawasannya yang agak luas. Tandas dan tempat persalinan disediakan bagi kemudahan pengunjung.

Jika ke sini, jangan lupabawa bersama gayung dan baldi. Lebih mudah untuk korang bermandi-manda dan berendam.

2. Kolam Air Panas Hulu Tamu

Antara kolam yang menjadi kegemaran ramai pengunjung di sekitar Selangor dan Kuala Lumpur. Terletak 7 kilometer dari Batang Kali Hulu Selangor, di sini ada dua kolam yang berasingan. Satunya kolam air panas dan satu lagi kolam air sejuk.

Ianya sebagai pilihan untuk pengunjung sama ada mahu berendam dalam kolam yang panas atau yang sejuk.

Berdekatan kolam ini terdapat kolam ikan yang diberi nama D’Kali Pond. Sesuai untuk korang yang suka memancing. Boleh datang ke sini untuk dua tujuan dalam satu perjalanan. Berendam dan juga memancing. Best kan!  

Resort mengadap pantai di Malaysia boleh tengok di sini

3. Gadek Hot Spring Pool

Sumber : jomjalan

Lokasi kolam ini terletak 40 km jauhnya dari bandar Melaka. Jika ke sini, korang akan dapati terdapat 16 kolam yang terdiri dari kolam besar hingga kolam kecil.

Kolam yang paling panas di sini dengan suhu 56 darjah celcius ialah kolam yang kecil. Kalau korang boleh bertahan dengan kepanasan kolam tersebut, bolehlah korang ke sini. Kepanasannya cukup membuatkan korang lega sekali.

Ramai juga yang suka datang ke sini, jadi korang perlu cari masa yang sesuai sekiranya tidak suka bersesak-sesak.

Bayaran untuk masuk ke sini ialah RM5 buat dewasa dan RM3 buat kanak-kanak. 

4. Jasin Hot Spring Pool

Sumber : Satu Johor

Antara kolam air panas yang menarik sekali. Ini kerana terdapat taman tema air yang dibina bagi menarik lebih ramai pengunjung datang ke sini.

Tidak sejauh Gadek Hot Spring Pool, hanya 25 kilometer sahaja dari bandar Melaka, kolam ini dibuka sehingga pukul 2 pagi.

Kolam di sini terbahagi kepada 3 bahagian mengikut suhu. Sangat sesuai untuk dewasa terutamanya.

Bagi kanak-kanak pula, kolam untuk mereka hanya dibuka pada hari Jumaat, Sabtu, Ahad dan hari cuti umum.

Yang suka kepak dekat air terjun, korang boleh pergi ke sini. Nikmati keindahan alam yang menghijau ciptaan Ilahi.

5. Kolam Air Panas Batu 16 Dusun Tua

Sumber : Foursquare

Menariknya tentang kolam ini ialah ianya merupakan tempat yang diwakafkan untuk kegunaan orang ramai.

Bagi menjaga kawasan waqaf ini, orang ramai tidak dibenarkan berendam di sini. Tetapi korang boleh mandi di sini, hanya perlu bawa baldi dan gayung.

Tempat mandi diasingkan antara lelaki dan perempuan. Tiada bayaran dikenakan tetapi korang boleh beri sumbangan seikhlas hati ke dalam tabung derma yang tersedia.

Waktu operasi kolam ini ialah antara pukul 7.30 pagi hingga 7.30 malam.

6. Kerling Hot Spring Pool

Sumber : tripadvisor

Terletak di Kampung Air Panas Kerling, Tanjung Malim. Lokasi kolam air panas ini terletak 10 km dari plaza tol Tanjung Malim.

Antara uniknya Kolam Air Panas Kerling ini ialah selain mempunyai tempat mandi berair panas semulajadi, terdapat juga tempat mandi semulajadi yang sejuk iaitu sungai.

Sungainya cetek sahaja dan sangat sesuai untuk kanak-kanak mandi.
Bayaran masuk : PERCUMA

7. Lubuk Timah Hot Spring Pool

Sumber : orangperak

Lubuk Timah Hot Spring atau dikenali juga sebagai Pusat Rekreasi Lubuk Timah ini terletak 15 km dari bandar Ipoh.

Hidden gem yang tersembunyi ini sangat sesuai bagi mereka yang inginkan udara segar, berehat dan berkelah di hujung minggu.

Kemudahan yang ada di sini juga sangat memuaskan. Terdapat dewan serbaguna, surau dan tandas yang memudahkan pengunjung yang ada di sini.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net