Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

9 Chalet Best Tepi Pantai Di Terengganu

0 1,111

Yang mana mencari chalet best tepi pantai di Terengganu, korang boleh refer sini…

Pantai Terengganu merupakan salah satu destinasi pantai yang terkenal di Malaysia. Terengganu terletak di pantai timur Semenanjung Malaysia dan terdapat pantai yang indah dengan pasir putih, air biru jernih, dan kaya dengan kehidupan laut.

Musim cuti sekolah hampir tiba. Korang yang ada plan nak ke Terengganu, apa kata baca sharing kami kali ini tentang 9 chalet tepi pantai di Terengganu yang mungkin sesuai dengan perancangan korang.

Kandungan

Chalet best tepi pantai di Terengganu

1. Batu Rakit View Chalet

Batu Rakit View Chalet yang terletak di Batu Rakit, Kuala Terengganu ini amat selesa untuk didiami. Selain suasananya yang cukup menenangkan serta mendamaikan, pemandangan sekitar chalet ini juga sangat cantik dan menarik.

Penginapan di sini boleh memuatkan bilangan tetamu yang datang dalam jumlah yang besar. Korang kalau datang nak bersantai-santai bersama keluarga besar ataupun rakan-rakan, boleh pertimbangkan datang menginap di sini.

Alamat : Lot 9354 Jalan Pantai, Kg. Tanjung, Batu Rakit, Kuala Terengganu

2. Che Beach House – chalet best tepi pantai

Sumber : Che Beach House

Che Beach House ini menawarkan ruang penginapan yang juga cukup besar dan selesa.

Kedudukan rumah ini menghadap Pulau Kapas dan ianya tidak jauh dari Marang serta pekan Kuala Terengganu. Kalau korang nak ke Pulau Kapas pun mudah, perjalannya hanya mengambil masa 15 minit menaiki bot.

Direka bentuk dengan struktur moden, rumah ini sangat lengkap dengan pelbagai fasiliti. Kalau korang nak buat BBQ pun boleh. Seronok tau sambil berbarbeku dapat menikmati damainya tiupan angin laut.

Alamat : Lot 310, Jalan Rusila, Kg. Rhu Renggeh,, Kuala Terengganu, Malaysia, 21600

3. Homestay Ayah Wan Marang

Homestay ini terletak dekat dengan Pantai Kelulut.

Ianya sangat hampir dengan pantai dan mempunyai kawasan yang luas sesuai untuk percutian keluarga, terutama yang ingin ke Pulau Kapas. Terdapat banyak pilihan tempat makan berdekatan dengan home stay.

Ramai pengunjung yang gemar bertamu di sini kerana keramahan tuan rumah. Rumah yang disediakan juga sangat selesa dan bersih.

4. Kijalena Beach Inn @ Kijal

Sumber : Facebook

Bangun pagi nak nampak pantai? Nak tidur bertemankan bunyi ombak? Korang dicadangkan untuk menginap di Kijalena Beach Inn.

Di sini, korang boleh rasai pengalaman bangun pagi ditemani dengan matahari terbit dan petang pula ditemani dengan matahari terbenam. Tempat penginapan ini terletak di Kemaman, Terengganu dan hanya mengambil masa dalam 3.5 jam dari Kuala Lumpur.

Terdapat beberapa pilihan bilik yang boleh dipilih seperti Double Deluxe Seaview Room, Family Deluxe Room with Private Garden or Massage Chair, Family Deluxe Room, Twin Deluxe Balcony Seaview Room, Twin Standard Garden View Room, Singora Room dan Naina’s Cottage.

Ada beberapa bilik yang disediakan mempunyai seaview! Bilik-bilik yang disediakan juga mempunyai katil yang selesa, aircond, wifi, hairdryer, coffee makers dan tv yang lengkap dengan saluran Astro.

Tersedia juga swimming pool dan kemudahan untuk berbabeku. Untuk korang yang sukakan aktiviti pantai dan laut, korang boleh menyewa surfboards, SUP dan fishing canoe.

5. Chalet Su

Sumber : Facebook

Siapa sangka ada chalet tepi pantai yang sangat cantik ini di Terengganu dengan harga yang sangat berbaloi?

Buka je pintu bilik terus nampak ombak pantai. Memang sesuai bagi korang yang sukakan kedamaian angin laut. Chalet Su merupakan chalet seaview & homestay yang terletak di Kampung Rusila, Marang, Terengganu. Terdapat lebih kurang 24 jenis bilik pelbagai saiz ditawarkan untuk penginapan pengunjung Chalet Su.

Jarak dari pusat bandar dan tempat-tempat menarik juga tidak terlalu jauh. Cuma 15 minit dari pusat bandar & tempat-tempat menarik di Kuala Terengganu.

Dikatakan banyak drama-drama yang gemar datang shoot di sini.

Alamat : Chalet Su, A1545, Kampung Rusila, 21600 Marang, Terengganu

6. D’ Razna Inn & Chalet

Sumber : Facebook

Terletak di kawasan Pantai Tok Jembal. Penginapan ini berkonsepkan ala hotel dengan kemudahan kolam renang untuk penghuninya.

Terdapat 4 bilik dengan kemudahan katil bersaiz queen dan satu bilik katil double decker. Sangat sesuai untuk keluarga besar. Bagi menambahkan lagi keselesaan tetamu, terdapat sofa bed disediakan di ruang tamu.

Kesemua bilik dan ruang tamu dilengkapi dengan penghawa dingin. So korang jangan bimbang jika cuaca panas sewaktu bercuti di sini.

Peralatan memasak yang disediakan juga lengkap, korang hanya perlu sediakan bahan basah jika bercadang untuk memasak sendiri.

Lokasi menarik juga terletak tidak jauh dari sini. Jomlah korang cuba bercuti di sini!

7.  YY Gemilang Beach Chalet

Sumber : Facebook

YY Gemilang Beach Chalet terletak di persisiran Pantai Teluk Lipat. Kedudukannya berhadapan dengan laut bakal memberikan korang perasaan indahnya dapat menikmati panorama alam. Chalet ini juga boleh dikatakan antara favorite ramai dek kerana ruang bilik yang selesa dan bersih.

Setiap bilik di chalet ini juga lengkap dengan air-cond. Di sini terdapat 3 jenis bilik yang ditawarkan. Bermula dengan harga RM100 untuk satu malam, korang boleh memilih jenis bilik yang diinginkan. Selain itu nak ke pantai pun tak jauh. Hanya beberapa langkah je dah sampai. Ruang parking yang disediakan juga free of charge!

Alamat: PT 14475, Jalan Pantai Sura, 23000 Dungun, Terengganu, Malaysia

8. Chalet Teratak SamuderaKita

Sumber : Facebook

Chalet dengan gaya ala kampung yang terletak di Kuala Nerus. Nak jalan ke pantai pun tak jauh mana, hanya 1 minit sahaja berjalan kaki korang dah sampai ke pantai yang indah.

Terdapat 5 chalet dengan setiap satunya mempunyai satu bilik. Kemudahan seperti penghawa dingin, meja makan, seterika, alat-alat kelengkapan mandi, TV dan perabot asas disediakan untuk memudahkan tetamu.

Yang seronoknya, buka sahaja tingkap chalet pasti korang boleh nampak pemandangan laut yang mendamaikan.

Alamat : Lot 2868-C, Jalan Pantai, Mengabang Telipot, Kuala Terengganu, Malaysia

9.  Chalet As-Salam

Sumber : Facebook

Subhanallah, antara chalet tepi pantai yang sangat-sangat cantik, Chalet As Salam namanya. Terletak dengan jarak hanya 18km dari Kuala Terengganu. Di sini korang boleh menikmati permandangan memukau matahari terbenam dan terbit.

Alamat : Lot 9387, jalan Pantai, Kampung Mengabang Telung, Kuala Terengganu, Terengganu

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net