Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

6 Tempat Glamping Di Janda Baik

0 3,277

Adakah korang sedang mencari tempat glamping di Janda Baik bersama kenalan atau keluarga? Untuk info, terdapat beberapa pilihan terbaik tempat glamping di Janda Baik.

Jom kita check out satu persatu idea tempat glamping yang kami bawakan kali ini. Pastinya pilihan percutian terbaik yang korang boleh pertimbangkan.

Kandungan

Pilihan Tempat-tempat Glamping di Janda Baik

Janda Baik memang sering menjadi pilihan mereka yang suka dengan tempat percutian yang bertemakan alam. Persekitaran yang tenang dan dikelilingi tumbuhan hijau memang cukup membuatkan setiap hati yang bertandang jatuh cinta dengan panorama di Janda Baik.

Antara idea percutian yang semakin digilai ramai ialah percutian glamping. Glamping merupakan perkhemahan dengan konsep selesa dan mewah. Terdapat banyak campsite owner yang menyediakan penginapan glamping di sini.

Tanpa membuang masa, kami sediakan 6 tempat glamping di Janda Baik yang menarik dan pasti selesa untuk korang pilih!

1- Tiarasa Escapes

Tiarasa Escapes menyediakan penginapan bertemakan glamping resort. Terdapat lima jenis penginapan yang disediakan yang terdiri daripada glamping dan rumah pokok.

Dikatakan ianya merupakan glamping termewah di Malaysia dan sering menjadi pilihan tempat bercuti bagi ramai artis dan influencer. Jika korang nak tahu, harga penginapan di Tiarasa Escape ini bermula dari RM 1151.40 dan ke atas semalam mengikut jenis penginapan.

Glamping resort seluas 7 ekar ini mempunyai kemudahan kolam mandi yang luas, ruang berehat, sungai dan sebagainya.

Korang boleh melakukan pelbagai aktiviti menyeronokkan seperti berkelah, memanah, memandu ATV, paintball dan sebagainya.

Alamat: Persiaran Enderong, Kampung Janda Baik, 28750 Bentong, Pahang.

Di Janda Baik juga ada banyak resort yang menarik, boleh tengok di sini ye

2- Canopy Villa Glamping Park

Canopy Villa Glamping Park merupakan salah satu tempat glamping yang agak popular di Janda Baik. Di sini terdapat lima jenis penginapan glamping dan khemah. Khemah-khemahnya pula mempunyai reka bentuk berbeza. Selain itu terdapat juga rumah panjang yang diperbuat daripada buluh.

Sumber : Facebook

Glamping park ini dilengkapi dengan kemudahan seperti surau, tandas yang bersih, set bbq, permainan outdoor dan dapur terbuka. Korang boleh melakukan pelbagai aktiviti seperti hiking, river trekking, mandi sungai dan lain-lain.

Alamat: Sg Lampin, Janda Baik, Bentong, Pahang.

3- Glamping & Co

Sumber : Glamping & Co

Di Glamping & Co, korang boleh memilih pakej-pakej menarik yang disediakan. Pakej-pakej ini merangkumi penginapan, sarapan dan juga aktiviti menarik.

Antara aktiviti yang ditawarkan adalah seperti berbasikal mengelilingi kampung, berkelah, bbq, camp fire dan sebagainya. Aktiviti lasak seperti menunggang ATV, menunggang kuda dan hiking juga ada tau.

Tempat percutian ini agak selesa dan lengkap dengan banyak kemudahan seperti kolam renang, dapur terbuka dilengkapi peralatan memasak, parkir yang luas dan sebagainya.

Alamat: Janda Baik, Pahang.

Media Sosial: Facebook

4- Sailor’s Rest Resort; Tempat Glamping Di Janda Baik

Kalau korang pernah ke Janda Baik dan terlihat penginapan yang berada di dalam bot, itu maknanya korang pernah sampai ke Sailor’s Rest Resort. Resort ini menyediakan pelbagai jenis penginapan yang unik seperti banglo, chalet dan glamping!

Sumber : Facebook

Menginap di resort ini pasti merupakan antara pengalaman glamping yang paling selesa buat korang kerana di sini pihak resort menyediakan bantal, selimut dan tilam yang selesa dan berkualiti setanding hotel.

Khemah di Sailor’s Rest Resort ini dilengkapi katil, kipas dan extension. Ianya boleh memuatkan sehingga lima orang. Korang boleh melakukan pelbagai aktiviti seperti memancing, night walking, waterfall trekking dan berkayak.

Selain itu, disediakan juga taman permainan, surau, dewan turut disediakan.

Alamat: Lorong Dato’ Panglima, Kuala Lurah, Kampung Janda Baik, 28750 Janda Baik, Pahang.

5- The Tribe at Janda Baik; Tempat Glamping Di Janda Baik

Menarik tentang tempat percutian yang satu ini ialah ianya dikelilingi dusun buah-buahan seperti manggis, durian dan langsat yang pasti memberi satu vibe glamping lain dari yang lain.

Walaupun persekitaran tempat glamping ini cukup nyaman dan segar, setiap khemah yang tetap dilengkapi aircond dan kipas demi keselesaan pengunjung. Pakej penginapan di sini beserta dengan kemudahan sarapan pagi.

Alamat: Lot 18568 Kampung Chemperoh, Janda Baik, 28750 Pahang Tua, Pahang.

6- Dinda Chalet & Glamping

Dinda Chalet & Glamping juga antara tempat glamping yang cukup selesa sekali. Setiap khemah dilengkapi cadar, selimut, tuala, tilam, plug point beserta kipas.

Untuk aktiviti korang boleh menyertai aktiviti seperti menunggang ATV, tubing, mandi sungai dan berkelah sambil barbeku.

Kemudahan-kemudahan asas juga disediakan seperti tandas yang bersih, surau yang selesa, dewan makan dan parkir yang luas. Selain khemah, terdapat juga tempat menginap seperti chalet yang selesa.

Alamat: DINDA ATV & Glamping Janda Baik, Kampung Janda Baik, Pahang

Tempat glamping di Janda Baik yang kami kongsikan kali ini pasti membuatkan korang terbuka mata tentang percutian ala glamping yang menarik dan unik. Jika tak pernah menginap di glamping, apa kata kali ini korang cuba sendiri dan rasai pengalaman yang pastinya bakal berikan keseronokan berganda ini!

Tunggu apa lagi? Jom lah rancang percutian glamour korang sekarang!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net