Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

Tempat Menarik Di Perak Darul Ridzuan

0 2,898

Sebut tentang negeri Perak, terbayang beberapa tempat menarik di Ipoh yang sentiasa menjadi tumpuan para pengunjung ke negeri ini.

Hakikatnya ada banyak lagi tempat menarik di Perak yang kita tak pernah tahu. Anda yang mungkin baru pertama kali nak berkunjung ke negeri Perak, boleh dapatkan idea daripada perkongsian kami ini.

Ini antara tempat-tempat yang anda boleh kunjungi apabila berada di negeri Darul Ridzuan ini.

Kandungan

1. Masjid Ubudiah

Masjid Ubudiah Kuala Kangsar

Masjid Diraja Ubudiah ini merupakan masjid negeri dan terletak di Bukit Chandan, Kuala Kangsar. Bila anda ke bandaraya Kuala Kangsar, memang wajib singgah di masjid ini.

Ia adalah salah satu masjid yang menjadi mercu tanda di negeri Perak. Masjid ini telah mula dibina pada tahun 1913 dan dirasmikan pembukaannya pada tahun 1917 oleh Sultan Abdul Jalil Karamatullah Shah. 

Ia dibina dengan elemen seni bina Islam. Ada 4 buah menara yang dikelilingi kubah berwarna keemasan dan lantai masjid ini beralaskan marmar yang diimport khas daripada Itali dan London.

Anda yang singgah di Masjid Ubudiah ini mesti bergambar kenang-kenangan di sini. 

2. Pantai Pasir Panjang

Seperti namanya Pantai Pasir Panjang, pantai yang terletak di Segari ini merupakan pantai yang terpanjang di daerah Manjung.

Pantai ini menjadi tempat penyu bertelur kerana suasana pantainya yang bebas daripada gangguan orang ramai, ada pohon yang merimbun dan juga pepasir pantai yang halus.Lebih selamat kerana ia dikawal selia oleh Pusat Pengurusan Penyu Segari.

Pantai ini juga menjadi salah satu lokasi untuk lihat anak bulan bagi penentuan puasa Ramadan dan juga hari raya Aidilfitri dan Aidiladha.

3. Pulau Pangkor

Pulau Pangkor antara pulau sentiasa menjadi bualan kaki travel ke pulau-pulau. Ia adalah pulau yang selalu menjadi pilihan untuk bercuti melihat keindahan hidupan marin.

Pulau Pangkor yang merupakan pulau ketiga terbesar di Malaysia ini menjadi tumpuan mereka yang sukakan aktiviti snorkeling dan menyelam ke dasar lautan.

Selain itu juga, ada banyak tempat menarik di Pulau Pangkor yang menjadi daya tarikan utama pelancong singgah bercuti di pulau ini.

Ada beberapa pantai di kepulauan ini yang menjadi tumpuan para pengunjung. Antaranya ialah Pantai Pasir Bogak, Teluk Nipah, Coral Beach dan juga Teluk Belanga.  

Ada banyak aktiviti sukan air yang anda boleh cuba lakukan di sini. Antaranya ialah snorkelling, scuba diving, berkayak, memancing, menaiki banana boat, jet ski dan banyak lagi.

Untuk anda yang gemarkan aktiviti menjelajah kampung dan kawasan setempat, boleh gunakan kemudahan sewa kenderaan yang disediakan di sini. Apa pun, kunjungan ke Pulau Pangkor pasti menjadi kenangan terindah dalam lipatan memori percutian anda.

Sumber gambar: libur.com

4. Lost Of World Tambun

Lost World Of Tambun adalah antara tempat menarik di Ipoh yang menjadi pilihan ibu ayah untuk bawa anak-anak bercuti. Lagi-lagi pada musim cuti sekolah. Ia adalah salah satu lokasi percutian yang sesuai untuk seisi keluarga.

Anda boleh sahaja datang ke sini bersama rakan bujang atau bawa keluarga besar. Ada banyak aktiviti menarik yang disediakan di sini. Semestinya ia bersesuaian dengan semua peringkat umur.

Antara aktiviti yang anda boleh lakukan ialah mandi manda di Water Park, bermain di Amusement Park, melihat haiwan di Lost World Petting Zoo, Tiger Valley, Tin Valley, berehat di Hot Spring dan Spa serta bermain di Adventure Park. Pilih sahaja anda nak buat aktiviti apa.

Penat bermain di dalam taman tema ini, anda boleh beristirehat dan menginap di resort Lost World Of Tambun. Kalau nak jimat, boleh sahaja cari hotel atau homestay bajet di sekitar Ipoh ini.

Alamat: 1, Persiaran Lagun Sunway 1, Sunway City Ipoh, 31150 Ipoh, Perak

Waktu Operasi: Isnin – Jumaat (11.00am – 6.00pm) | Sabtu, Ahad, Cuti Sekolah dan Cuti Umum (10.00am – 6.00pm) | Tutup setiap hari Selasa kecuali Cuti Sekolah dan Umum

Sumber gambar: Facebook Sunway Lost World Of Tambun

Kesimpulannya, banyak lagi tempat menarik di Perak yang boleh anda jelajahi. Ambil masa untuk terokai satu demi satu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net