Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

Bukit Tinggi – Tak Sangka Ada Banyak Tempat Menarik

0 658

Bukit tinggi terletak di daerah Bentong, Pahang. Pahang sememangnya terkenal dengan tempat percutian yang menarik. Bentong merupakan salah sebuah tempat yang bersuhu sejuk dan menarik untuk dijadikan salah satu senarai percutian bersama keluarga. 

Kawasannya yang dikelilingi kehijauan membuatkan udaranya sejuk dan mendamaikan. Untuk berjalan dari satu tempat ke tempat yang lain juga tidak jauh.

Sumber : Facebook

Kandungan

Tempat menarik di Bukit Tinggi – wajib lawat bila ke sini

Colmar Tropicale 

Merupakan salah sebuah tempat tumpuan pengunjung kerana keunikan bangunannya yang menyerupai perkampungan Alcase di Perancis yang terkenal dengan jalan batu buntar dan bangunan peninggalan zaman Renaissance. 

Baca juga tentang tempat menarik di Pahang di sini

Tempat ini sangat sesuai untuk korang bergambar bersama tersayang. Sedikit bayaran dikenakan kepada korang yang ingin berkunjung ke Colmar Tropicale. 

Di sini juga terdapat penginapan yang harganya berpatutan dan mampu milik. Jika korang berkunjung ke sini, anda boleh mencuba beberapa cafe yang menarik untuk menjamu selera. 

Horse Trails

Alang-alang dah bercuti di sini, korang kena ambil peluang untuk menaiki kuda. Kuda di sini semuanya sudah dijinakkan dan terlatih. Jadi korang tidak perlu risau jika korang tidak pandai menunggang kuda. 

Korang juga akan berasa teruja kerana korang boleh melihat pelbagai jenis kuda yang berlainan baka seperti kuda uni Palomino hingga ke baka popular seperti Quarter Horse.

Bagi korang yang sememangnya sudah pandai menunggang kuda, korang mesti mencuba menunggang kuda di laluan hutan tropika hijau sambil menghirup udara segar.

Harga Tiket: RM2 untuk masuk kawasan Horse Trails dan melihat kuda.

RM25 untuk menunggang kuda selama 10 minit.

Sumber : Wargabiz
Sumber : Facebook

Botanical Garden

Taman botani ini terletak berhampiran Colmar Tropicale. Taman Botani ini juga merupakan tempat yang menarik di Bukit Tinggi ini kerana terdapat pelbagai jenis tumbuhan hijau malah buah-buahan seperti strawberi juga ada. 

Tambahan pula, kawasan ini sangat berbukit dan penuh dengan kehijauan alam semula jadi. Secara tidak langsung korang telah membuat senaman ringan sepanjang berjalan di Taman Botani ini.

Sumber : Berjayahill
Sumber : Berjayahill

Japanese Village di Bukit Tinggi

Japanese Village terletak kira–kira 1000 meter (3500 kaki) dari aras paras laut membuatkan suasana disini sangat segar dan nyaman. Perkampungan ini dibina oleh seorang arkitek terkemuka Jepun iaitu Kaio Ariizumi bersama 22 orang pakar ukiran. 

Di perkampungan ini, korang dapat mengalami sendiri pengalaman seperti di negara Jepun. Pengunjung boleh menyewa pakaian tradisi Jepun iaitu Kimono serta bergambar dikawasan perkampungan ini. 

Sumber : Colmartropicale

Adventure Park 

Satu-satunya tempat menarik di Bukit Tinggi yang menyediakan pelbagai aktiviti lasak bagi korang yang sukakan cabaran. Korang yang berani, boleh menaiki flying fox untuk merentasi gaung terpanjang di Asia Tenggara yang mempunyai kepanjangan 1 kilometer.

Jika korang pergi bersama rakan-rakan, cubalah bermain paintball. Di samping bermain, korang juga boleh mengeratkan lagi hubungan sesama kumpulan. 

Terdapat dua gelanggang paintball berasingan, setiap satu mempunyai cabaran yang berbeza iaitu Capture The Flag dan Jungle Warfare. Aktiviti Rock Climbing dan High Rope Obstacle Course juga disediakan untuk korang yang sukakan sukan lasak yang menguji ketahanan fizikal korang.

Sumber : Colmartropicale
Sumber : Colmartropicale

Bila ada kesempatan dan masa, bawalah family bercuti di Bukit tinggi. Memang seronok. Jangan lupa clearkan memori smartphone ye, sebab bila dah ke sini nanti sure nak snap banyak gambar.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net