Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

Pusat Beli Belah Baharu di KL – 5 Tempat Wajib Kunjungi

0 265

Pusat beli belah di KL tumbuh bagai cendawan selepas hujan. Banyak & meriah sekali. Adanya pelbagai pilihan pusat beli belah di sini memberikan pelbagai pilihan buat pengguna terutamanya kaki shopping!

Rata-rata warga kota banyak menghabiskan masa hujung minggu mereka di shopping mall. Jadi tak hairanlah pusat beli belah di sini muncul dengan meriah.

Jom kita lihat senarai pusat beli belah yang boleh korang kunjungi.

Kandungan

5 Pusat Beli Belah di KL Yang Terbaru

1. Mitsui Shopping Park Lalaport KL

Pusat beli belah ini telah beroperasi pada 20 Januari 2022 yang lalu. Mitsui Shopping Park Lalaport, Bukit Bintang City Centre (Lalaport BBCC) – mempunyai hampir 400 kedai yang kebanyakannya berjenama dari Jepun.

Kalau korang nak tahu, Lalaport ini merupakan fasiliti luar negara pertama di Asia Tenggara oleh Mitsui Fudosan Co. Ltd. Keluasannya seluas 861,000 kaki persegi membezakannya dengan pusat beli belah lain.

Menariknya di sini, terdapat jenama dari Jepun seperti Coo&RIKU, Nitori (rumah dan kediaman), Nojima (elektronik), kedai roti Kobe DONQ/Mini one, dan restoran Yakiniku Sizzle oleh Yakiniquest.

Kedai-kedai ini antara kedai yang wajib korang kunjungi.

2. Pavilion Bukit Jalil

Sumber : EdgeProp

Pavilion Bukit Jalil merupakan bangunan shopping complex lima tingkat berkeluasan 1.8 juta kaki persegi. Terletak 12km dari kota raya Kuala Lumpur.

Kalau korang nak tahu, dah ramai yang mula mengunjungi pusat beli belah ini. Terdapat banyak barangan berjenama yang dijual dan dipamerkan di sini.

Antara jenama yang menempatkan kedai mereka di Pavillion Bukit Jalil ini ialah The Food Merchant, Harvey Norman, Dadi Cinema, Blue Ice Snow Park, Grand Harbour Restaurant & Banquet, Sports Direct, Toys ‘R Us dan Uniqlo.

Terdapat beberapa ruang acara yang berbeza keluasan. Sebagai contoh PIAZZA yang berkeluasan 28,000 kaki persegi khas untuk aktiviti hiburan luar, konsert dan acara.

Centre Court pula dengan luas 6,000 kaki persegi sesuai untuk aktiviti tahunan an sepanjang tahun.

Manakala Exhibition Centre seluas 47,000 kaki persegi dikhaskan untuk ruang pameran dan bertemu pelanggan.

Bukan itu sahaja, terdapat juga jejantas yang dibina bagi memudahkan akses pengunjung ke pusat beli belah itu.

3. Datum Mall

Parking bukan lagi masalah jika korang ke Datum Mall meskipun pada hujung minggu. Sebabnya, Datum Mall ini dihubungkan terus ke Stesen LRT Jelatek melalui jambatan sepanjang 35 meter.

Sumber : thesmartlocal

Antara shopping mall yang terdekat sekali dengan KLCC. Bangunan tiga tingkat dengan luas 319,000 kaki persegi ini sangat mudah diakses dari pelbagai arah.

Mall ini juga katanya akan dihubungkan dengan residensi Datum Jelatek. Datum Jelatek ini bakal mempunyai tiga bangunan kediaman.

Ketiga-tiganya dihubungkan oleh jambatan separa bulat berlatar belakangkan pemandangan langit Kuala Lumpur.

4. 118 Mall : Pusat Beli Belah di KL

Sumber : thesmartlocal

Satu lagi pusat beli belah yang terletak sangat dekat dengan pusat bandaraya Kuala Lumpur iaitu 118 Mall.

Bangunan beli belah moden setinggi 7 tingkat ini dihubungkan dengan Merdeka PNB 118. Sepertimana yang korang tahu, sebaik sahaja siap dibina menara ini akan diiktiraf sebagai yang kedua tertinggi di dunia.

Ianya dijangka menempatkan 200 kedai dan tarikan lain seperti Eat Street iaitu ruang makan di kawasan terbuka, pawagam dan juga Malaysian Artisan District yang akan menonjolkan produk & masakan lokal.

Lagi menarik, habis shopping korang boleh tinjau pemandangan sekitar Kuala Lumpur di Observation Deck yang ditempatkan di tingkat 4 Merdeka PNB 118.

Bagaimanapun, setakat ini masih tiada sebarang khabar berita mengenai pembukaan pusat beli-belah ini tetapi ia pasti akan menjadi tempat yang wajib dikunjungi orang ramai apabila ia dibuka kelak.

5. The Exchange

Sumber : thesmartlocal

Rakyat Malaysia dengan alam semulajadi seakan sukar dipisahkan. Jadi, meraikan kegemaran rakyat Malaysia yang satu ini maka The Exchange TRX menawarkan pengalaman membeli belah sambil dikelilingi alam semulajadi yang segar menghijau.

Mall ini juga dianggarkan mempunyai rooftop parking yang seluas 10 ekar. Lebih kurang luas 8 kali padang bola sepak!

The Exchange bukan sekadar pusat beli belah semata. Di sini juga terdapat hotel, residensi, ruang pejabat dan sebagainya. Dijangka siap pada 2022, manakala residensinya pula pada tahun 2023.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net