Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

Petrosains KLCC Kuala Lumpur – Terokai Dunia Saintis Sebenar

0 1,373

Petrosains KLCC, Kuala Lumpur adalah pusat sains interaktif seluas 7,000 meter persegi yang terletak di tingkat empat Menara Berkembar Petronas.

petrosains.com.my

Kompleks yang dikhaskan untuk bidang sains petroleum ini mempamerkan kehebatan sains dan teknologi dengan cara yang menyeronokkan dan menghiburkan.

Berkonsep ‘gaya muzium’ yang mudah dilayari dengan koleksi dari pameran zaman angkasa hingga fosil, ia juga merupakan tempat yang bagus untuk mempelajari lebih lanjut bidang sains yang semakin canggih ini.

Sejak dibuka pada tahun 1999, muzium sains interaktif langsung ini telah popular di kalangan penduduk tempatan dan juga keluarga ekspatriat.

petrosains.com.my

Petrosains KLCC Kuala Lumpur terbahagi kepada beberapa pameran interaktif utama. Anda kena terokai sampai habis kerana ia sangat mengujakan.

Alang-alang dah ada di KLCC ni, terus singgah di Aquaria KLCC ye…

Kandungan

Pameran Interaktif Utama Petrosains KLCC, Kuala Lumpur

Informasi Petroleum

Petrosains KLCC Kuala Lumpur disusunatur dengan cara yang sangat menarik berdasarkan tema futuristik.

Bila berada di sini anda akan dapat belajar dan mengetahui tentang industri petroleum dengan gaya yang sangat menarik.

Cara penyampaian yang sangat mudah di fahami akan membuatkan lebih faham dan tertarik dengan industri petroleum di negara kita ini.

petrosains.com.my

Pengembaraan pertama bermula dari lobi lagi, di mana terdapat arca air dan kereta lumba Sauber PETRONAS Formula One – ia melambangkan penglibatan PETRONAS dalam pengembangan teknologi dan prestasi enjin di negara ini.


Exploration section

Pengembaraan bermula di bahagian yang dinamakan Exploration section.

Di section ini, anda akan didedahkan berkenaan dengan alat berteknologi tinggi yang digunakan dalam teknologi petroleum negara.

Di sini anda akan dapat lihat dengan jelas dan memahami bidang kerja seorang ahli geologi dan seismologi. Menarik kan.

Dark Ride

petrosains.com.my
petrosains.com.my

Anda akan melalui satu pengembaraan yang melalui hutan hujan Malaysia yang cukup menenangkan. Mendaki gunung demi gunung dan seterusnya menyelam ke dasar lautan Malaysia.

Di sini anda semua dapat lihat perubahan atau transformasi negara Malaysia dalam era menuju ke negara alaf baru yang semakin canggih dan berdaya saing. Pasti teruja bila anda melihat macam mana wajah

Petrojaya

Section seterusnya adalah Petrojaya, satu ruangan yang berkonsepkan perkampungan animasi. Di sini kita dapat memahami tentang perkaitan rapat atara apa kegunaan petrokimia dalam kehidupan seharian kita.

petrosains.com.my
petrosains.com.my

Animasi yang dibuat begitu tersusun, teratur dan teliti membuatkan kita rasa dekat dan menjadi sebahagian dari teknologi canggih ini.

Di sini juga anda dapat menyaksikan penyatuan antara teknologi tinggi dinamik bersama dengan seni wayang kulit Malaysia (permainan tradisional rakyat Malaysia), yang menjadikan permainan itu lagi canggih dan unik. Memang menakjubkan. Anda kena saksikan sendiri!

Selain dari itu, di sini juga anda dapat menyaksikan Geotime Diorama, iaitu satu pameran yang akan membawa anda 200 juta tahun dahulu di mana zaman dinosur hidup.

Anda berpeluang menyaksikan kehidupan dinosour, melihat sendiri kejadian gempa bumi, fossil dan petroleum.

petrosains.com.my

Di section ini juga terdapat zon muzik dan seni.

Di hujung pengembaraan iaitu di Exit Ride pula anda akan disajikan dengan audio dan visual tentang kejayaan besar yang dicapai oleh Malaysia di salam bidang ini.

Pengembaraan berakhir dengan visual yang seakan anda berada berada di bawah langit yang bertaburan dengan bintang. Sangat memukau!

Sila refer di bawah

petrosains.com.my

Lokasi Petrosains KLCC Kuala Lumpur : Petronas Twin Tower, Level 4, Kuala Lumpur City Centre, 50088 Kuala Lumpur

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net