Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

Pantai Redang Sekinchan – Suasana Desa Dikelilingi Sawah Padi

0 528

Pantai Redang Sekinchan merupakan sebuah kawasan persisiran pantai yang tersembunyi di daerah Sekinchan Selangor. Ianya terletak di tebing utara muara Sungai Labu, Sekinchan.

Di sini terdapat pelbagai kemudahan rekreasi untuk setiap peringkat umur dan bangsa. Jika berkunjung ke sini, korang akan dapat menambah pengalaman melihat kehidupan masyarakat nelayan di kawasan pantai ini.

Sumber : Sekinchan

Selain itu, korang juga boleh memancing dan menikmati pelbagai makanan laut di gerai-gerai berhampiran dengan pantai. Bukan itu sahaja, kalau korang datang ke pantai ini menjelang senja, korang berpeluang untuk lihat pemandangan indah matahari terbenam. Best tu.

Kandungan

Tentang Pantai Redang Sekinchan

Sumber : Petit Go

Sekinchan mungkin terkenal dengan pemandangan sawah padinya yang menghijau. Kerana itu masih ramai yang belum sedar tentang adanya Pantai Redang di daerah ini.

Sangat berbaloi untuk korang datang bercuti di Sekinchan. Selain dapat menikmati pemandangan sawah padi, boleh juga menikmati indahnya suasana di pantai.

Di sini juga, korang boleh melakukan pelbagai aktiviti bersama keluarga mahu pun rakan-rakan.

Aktiviti Menarik Di Pantai Redang Sekinchan

1. OOTD

Sumber : Motherhood

Kebiasaannya jika ke pantai, pasti akan bergambar atau berOOTD kan? Banyak sudut menarik yang boleh dijadikan latar belakang untuk gambar yang cantik. Ada pemandangan laut dan pantai, perkampungan kampung nelayan dan suasana matahari terbenam yang mengasyikkan.

Dibantu dengan cahaya semulajadi yang cantik, gambar untuk OOTD juga pasti akan jadi lebih menarik. Pasti korang takkanmenyesal dengan hasil OOTD di pantai ini.

Ada banyak lagi tempat menarik di Sekinchan ni… tengok di sini

2. Berkelah

Selain OOTD, berkelah juga merupakan salah satu aktiviti utama yang sering dilakukan di tepi pantai. Jika niat korang datang untuk berkelah di sini, pastikan bawa bersama tikar dan makanan. Suasana nyaman di bawah pokok persisir pantai pasti akan menambah selera makan korang.

Selain di bawah pokok yang rendang, korang juga boleh duduk berehat di deretan kerusi panjang yang tersedia di tepian pantai. Terdapat juga buaian kayu dan pondok kayu yang dicat bewarna-warni. Cukup unik sekali suasana di sini.

3. Memancing

Sumber : Petit Go

Untuk kaki pancing, korang pasti suka jika dapat datang ke sini. Memang pantai ini biasanya menjadi tumpuan pencinta aktiviti memancing.

Jika bernasib baik, korang boleh dapat hasil pelbagai jenis ikan. Kata orang, hasil laut di sini amat lumayan sekali. Jarang yang datang memancing di sini pulang tanpa apa-apa hasil tangkapan.

4. Aktiviti Pantai

Jika bersama keluarga terutamanya anak-anak, banyak juga aktiviti yang boleh korang lakukan di sini. Antaranya bermain layang-layang dan membina istana pasir.

Sumber : Sekinchan

Boleh juga bawa si kecil menaiki bas mini yang diubah suai dengan ruangan terbuka di bahagian atas. Bas ini akan membawa penumpangnya pusing sebentar di kawasan pantai.

Selain itu, terdapat juga penjual yang menyediakan aktiviti bermain buih-buih sabun. Bagi si kecil, aktiviti sebegini pun sudah cukup menyeronokkan dan menghiburkan.

Bagi yang dewasa pula, korang boleh habiskan masa berjalan santai menyusuri pantai di laluan khas yang tersedia. Atau pun, bermain bola pantai jika datang secara berkumpulan.

5. Menikmati Makanan Laut

Part ini yang paling best bagi yang sukakan makanan laut. Pantai Redang Sekinchan bagi sesetengah orang adalah syurga makanan laut yang halal dan segar.

Terdapat banyak gerai dan restoran dengan pelbagai pilihan makanan yang sedap dan berbaloi. Tinggal korang sahaja yang perlu pilih mana satu yang berkenan di hati.

Kesimpulan

Haaa, menarik juga kan Pantai Redang Sekinchan ini?

Berbaloi untuk dikunjungi bersama keluarga dan rakan-rakan. Dengan pelbagai aktiviti yang boleh dilakukan, pasti pengalaman ke sini menyeronokkan dan menghiburkan.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net