Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

KL Tower Mini Zoo – Port Kanak-Kanak Di Menara KL

0 364

Hujung minggu ini apa kata bawa keluarga bersantai di KL Tower Mini Zoo. Satu lagi tarikan terbaru yang terdapat di Menara Kuala Lumpur yang patut korang kunjungi terutamanya bersama anak kecil.

Mini zoo dalam menara ini merupakan satu kelainan yang dibawa oleh pihak pengurusan Menara Kuala Lumpur yang mahu memberi kepelbagaian kepada pengunjungnya.

Kandungan

Menarik Tentang KL Tower Mini Zoo

Apa yang menariknya tentang KL Tower Mini Zoo ini?

Jom kita sama-sama tengok apa yang menarik tentang tarikan terbaru yang ada di KL Tower ini.

Lokasi

Sumber : farminthecity

KL Tower atau Menara KL merupakan bangunan ikonik negara yang sering menjadi simbol kebanggaan rakyat Malaysia. Ianya sering dikunjungi kebanyakan pelancong samada dalam mahupun luar negara. Di sebelah menara kesayangan rakyat Malaysia inilah terletaknya KL Tower Mini Zoo yang baru sahaja dibuka.

Sumber : farminthecity

Boleh dikatakan mini zoo ini terletak di kawasan yang mudah diakses oleh ramai pengunjung samada dengan menggunakan pengangkutan awam atau pun kenderaan sendiri.

Jika datang untuk berjalan-jalan di sekitar Kuala Lumpur, korang boleh masukkan mini zoo ini sebagai salah satu destinasi untuk dituju. Ini kerana ianya sangat dekat dengan tarikan-tarikan lain yang terkenal seperti Aquaria KLCC, Suria KLCC dan banyak lagi.

Tarikan di KL Tower Mini Zoo

Terdapat lebih 50 spesis haiwan samada dari spesis tempatan mahupun spesis eksotik. Memudahkan pengunjung yang datang ke sini, zoo ini dibahagikan kepada beberapa bahagian, iaitu:

  • Mini Jungle
  • Moonlight Shed
  • Happy Farm Village
  • Birdy School
  • Pet Village
  • Jungle View
  • Forest Walk

Bahagian-bahagian ini telah dibuat dengan menonjolkan suasana habitat asal haiwan-haiwan ini. Tujuannya bagi membantu haiwan-haiwan ini menyesuaikan diri dengan kehidupan baru mereka.

Sumber : farminthecity

Korang boleh dapati pelbagai jenis haiwan yang dipamerkan di sini seperti meerkat, racoon, alpaca, musang, dan juga Fallabella – spesis kuda terkecil di dunia.

Sumber : farminthecity

Bagi menambahkan lagi suasana teruja untuk pengunjung kecil terutamanya, pihak zoo telah membawa masuk pelbagai jenis reptilia seperti pelbagai spesis ular, iguana, buaya dan lain-lain.

Bukan itu sahaja, terdapat juga haiwan-haiwan amfibia seperti kura-kura dan penyu dari pelbagai spesis. Ada juga haiwan lain seperti arnab, hamster dan lain-lain.

Sumber : farminthecity

Memeriahkan lagi suasana dalam mini zoo ini, terdapat rumah burung yang menempatkan pelbagai spesis burung, dari yang kecil seperti burung kakak tua, hingga yang besar seperti burung emu dan lain-lain.

Sumber : farminthecity

Kalau korang nak tahu, haiwan-haiwan di sini agak jinak dan boleh dibelai dan diberi makan. Banyak aktiviti yang tersedia buat pengunjung menikmati keseronokan bermain dengan haiwan-haiwan yang ada di sini.

Lepas berseronok kat sini, jangan lupa bawa anak-anak ke Taman Burung Kuala Lumpur ye…

Fasiliti

Sumber : farminthecity

Fasiliti yang ada di sini cukup lengkap dan tersedia. Kemudahan awam seperti surau, tandas awam dan tempat-tempat duduk telah pun disediakan bagi memudahkan pengunjung yang mengunjungi mini zoo ini.

Selain itu, terdapat juga kedai cenderamata yang menjual souvenir atau cenderahati untuk dibawa pulang.

Harga Tiket & Waktu Operasi

Dibuka dari 10:00 – 21:00

Jika ada apa-apa pertanyaan boleh terus call sini ye 03-2022 3943

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net