Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

10 Tempat Menarik Di Skudai

0 1,667

Korang mungkin tertanya-tanya, di mana agaknya pilihan tempat-tempat menarik di Skudai?

Skudai merupakan sebuah kawasan pinggir bandar Iskandar Puteri, Johor Bharu.

Penduduk di sini dianggarkan berjumlah antara 160,000 hingga 210,000 orang ramainya.

Sebagai sebahagian daripada koridor pertumbuhan baru di kawasan barat daya Johor, kawasan ini makin hari ianya makin membangun

Untuk pengetahuan korang juga, selain terkenal sebagai tempat letaknya kampus utama Universiti Teknologi Malaysia, kawasan Skudai juga merupakan ibu pejabat Majlis Bandaraya Iskandar Puteri.

Nak tahu apa agaknya yang menarik tentang Skudai, jom sama-sama baca artikel kami kali ini.

Kandungan

10 Pilihan Tempat Menarik Di Skudai

1. Lost in JB : The Haunted House

Sumber : tripadvisor

Di Skudai, terdapat satu tempat yang dinamakan ‘Lost in JB: The Haunted House’ atau dalam bahasa Melayu ‘Sesat di JB : Rumah Berpuaka’. So, korang kalau nak feeling perasaan ngeri dan mendebarkan, rumah berpuaka ini sedia menanti untuk korang jejaki.

Lost in JB : The Haunted House ini bukan sekadar rumah hantu biasa, idea di sebalik kewujudannya boleh dikatakan agak unik dan kreatif. Ianya hasil buah fikiran sekumpulan sahabat yang gemarkan aktiviti permainan serta pengembaraan.

Mengambil ilham konsep Escape Room yang agak popular di Jepun, Hong Kong dan England. Pelbagai elemen menarik dan menyeramkan dimasukkan secara kreatifnya bagi membei pengalaman yang ebih surprise kepada para pemain.

Untuk lebih details lagi tentang Lost in JB : The Haunted House ini korang kena lalui sendiri pengalaman bermain di dalam ‘rumah berpuaka’ ni bila korang datang ke Skudai.

2.  Golden Screen Cinema, Skudai

Kalau nak santai-santai di Skudai, korang boleh pergi singgah di Golden Screen Cinemas yang terletak di Paradigm Mall. Bolehlah korang tengok wayang bersama yang tersayang.

Dengan sistem audio terkini iaitu ‘Dolby Atmos Sound’, korang pasti dapat rasai sendiri debaran setiap kali aksi-aksi mendebarkan ditayangkan. Best tau!

Yang mana nak ke Legoland, boleh beli tiket dengan cepat dan murah di sini

3.  Paradigm Mall

Jika tadi kita bercakap tentang Golden Screen Cinema di dalam Paradigm Mall kan, jadi inilah dia Paradigm Mall.

Di Paradigm Mall, bukan sahaja dapat melihat wayang yang dilengkapi dengan peralatan canggih, tetapi juga boleh membeli belah di dalam Paradigm Mall ini.

Selain membeli belah dan menonton wayang, terdapat hiburan lain yang ada di sini antaranya adalah ice skating dan rock climbing.

Bagi yang menyukai aktiviti yang lasak seperti rock climbing ini, bolehlah cuba. Pasti menguji kekuatan stamina, minda dan fizikal.

Bagi yang meminati aktiviti ice skating pula, korang boleh datang sini pada waktu pagi kerana permukaan akan bertambah licin pada waktu tengah hari di mana terdapat aktiviti hoki ais pada sesi tengah hari. Takut-takut jatuh atau tercedera jika tak belum mahir sepenuhnya.

Untuk yang suka membeli belah tu, ada banyak kedai-kedai menarik yang menjual bermacam barangan berjenama.

Antaranya adalah Adidas, Nike, Uniqlo, Harvey Norman dan banyak lagi barangan berjenama di sini.

Untuk yang suka makan-makan pula, jangan risau, kat sini ada banyak kedai makan yang sedap dan menyelerakan.

Cakap sahaja makanan Jepun, makanan Western atau makanan tempatan sekalipun, pasti ada di sini. Apa tunggu lagi, jomlah datang ke sini.

Paradigm Mall ini dibuka dari pukul 10 pagi sehingga pukul 10 malam setiap hari.

Baca juga tentang chalet tepi pantai yang menarik di johor

4.  The Little Big Club

Sumber : Go Johor

Lagi tempat menarik sekitar Skudai untuk kanak-kanak ialah taman tema The Little Big Club. Taman tema ini menempatkan watak-watak kartun kegemaran kanak-kanak yang terkenal.

Antaranya ialah “Bob the Builder”, “Barney” dan “Thomas and Friend”.

Selain itu, pada bahagian “Bobsville” terdapat aktiviti-aktiviti menarik yang merangsang minda anak. Iaitu bermain model pemasangan batu-bata, rangka tingkap dapur dan pemasangan bilik mandi.

5.  Hutan Bandar MPJBT

Sumber : Facebook

Hutan Bandar MPJBT ini merupakan salah sebuah tempat menarik di Skudai yang jadi tumpuan ramai.

Bagi yang ingin melakukan aktiviti beriadah bersama keluarga tersayang, boleh singgah ataupun melawat ke sini.

Tapak taman rekreasi ini sangat luas sehinggakan bermacam-macam aktiviti yang boleh korang lakukan di sini.

Bawa anak kecil korang bermain di sini. Pasti meriah dengan gelak tawa meraka dah sudah pastinya membuatkan jiwa berasa tenang.

Korang juga boleh sewa basikal untuk bersiar-siar menikmati keindahan taman ataupun berjoging.

Pasti meriah kan?

Lebih-lebih lagi kalau korang bawa bekal dari rumah dan makan di bawah pokok yang redup ini, lagilah seronok.

6.  Lapangan Terbang Antarabangsa Senai, Johor

Sumber : johorkini.my

Bagi yang ingin melihat kapal terbang berlepas ataupun mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa, Senai, di sinilah tempatnya.

Pemandangan ini pasti membuatkan korang kagum dengan pembangunan lapangan terbang yang menjadi tumpuan oleh seluruh dunia dan merupakan salah satu lapangan terbang yang pertama di Malaysia selepas pemisahannya daripada Syarikat Malaysia Airports Holding Berhad pada tahun 2003.

Lapangan terbang ini merupakan lapangan terbang utama di negeri Johor dan lapangan terbang ke lima tersibuk di Malaysia.

Lapangan terbang yang merupakan tempat menarik di Skudai ini pada asalnya dibuka pada tahun 1974.

Ia digunakan sebagai hab bagi Air Asia dan pada kini, lapangan terbang ini diuruskan oleh Perkhidmatan Terminal Lapangan Terbang Sdn.Bhd, selepas mengambil alih operasi lapangan terbang daripada Malaysia Airports Holdings Berhad pada tahun 2003.

7. Johor Premium Outlets

Siapa di sini yang sukakan barangan berjenama ataupun barangan mewah?

Jika korang salah seorang daripada peminat barangan yang mewah ini, bolehlah melawat ke Johor Premium Outlets yang telah dibina pada tahun 2011.

Di sini terdapat pelbagai jenis barangan berjenama dan merupakan ‘syurga bagi barangan berjenama’.

Bolehlah cuci mata untuk melibat barang kesukaan korang.

Johor Premium Outlet ada pelbagai kedai barangan mewah dan berjenama seperti Nike, BritishIndia, Chaps Amerika Syarikat, Ed Hardy, Puma dan Under Armor, Ace, Boggi Milano, Calvin Klein, Dokter, Gucci, Jimmy Choo, Michael Kors dan Versace.

Johor Outlet Premium mempunyai 150 kedai dan terletak secara strategik.

Sementara itu, pusat outlet ini juga menawarkan pelbagai pilihan makanan dan minuman yang boleh korang nikmati.  

Pelbagai kemudahan, termasuk stroller dan servis sewa kerusi roda juga disediakan.

Pelanggan boleh melawat www.premiumoutlets.com.my untuk senarai lengkap kedai semasa dan butiran lain. Waktu beroperasi adalah pada pukul 10 pagi sehingga pukul 10 malam setiap hari.

8.  Istana Bukit Serene

Sumber : foursquare

Ia terletak di antara Jalan Kolam Air dan Jalan Strait Views, terletak 7km ke barat utara Tambak Johor.

Bangunan yang mempunyai bumbung yang berwarna hijau dan berbatu merupakan kawasan kediaman rasmi bagi Sultan Johor.

Istana ini mempunyai kebun yang besar yang mana merupakan tapak biasa bagi banyak perhimpunan dan sambutan diraja.

Menara utama mempunyai ketinggian sebanyak 35m. Sebahagian daripada bangunan istana boleh dilihat dari Jalan Skudai.

9.  Legoland

Legoland antara tarikan yang utama dan menarik di Skudai. Bukan hanya dari dalam Malaysia, orang Singapura pun ramai yang ke sini.

Bagi korang yang datang ke Skudia, wajib bawa anak-anak ke Legoland ni.

Legoland merupakan taman tema air bertemakan konsep ‘Lego’ disamping juga menyediakan pelbagai aktiviti menarik yang boleh didapati di sini.

Legoland turut merupakan tumpuan utama bagi pengunjung di seluruh dunia pada masa sekarang dan merupakan taman tema ‘Lego’ pertama di Asia.

10.  Hello Kitty Town Sanrio

Sumber : tlc.my

Watak kucing comel yang dipanggil Hello Kitty ini sudah tidak asing lagi bagi peminatnya di negara kita.

Kucing comel dengan warna merah jambu ni memang dekat di hati anak-anak especially anak perempuan. Sampaikan satu bilik tu semua nak warna pink semata-mata nak sama dengan warna Hello Kitty tersayang.

Di Hello Kitty Town Sanrio, ada pelbagai barangan bertemakan Hello Kitty dan juga ada persembahan dari maskot Hello Kitty tu sendiri.

Sure anak-anak happy sangat bila tengok Hello Kitty yang hidup dan bergerak-gerak dan menari-nari. Jangan lupa snap gambar banyak-banyak tau.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net