Let’s travel together.
you can look here xxxbest.net playful student. chica mexicana se deja seducir. https://moonlightsex.pro arab old man fuck anything to help the poor. cuckold love jerking off.www.letmefap.net some product testing company ought to hire katy ca.

Rumah Hutan Bonda Rozita – Terapi Alam Yang Mendamaikan

0 2,398

Rumah Hutan Terapi Alam by Bonda Rozita ini diasaskan oleh pengasas kosmetik wanita terkenal iaitu Rozita Ibrahim.

Korang mesti kenal kan Rozita Ibrahim atau lebih dikenali dengan panggilan Bonda Rozita.

Sumber : vanila kismis

Beliau yang lebih awal dikenali dengan produk Sendayu Tinggi, kini mengorak langkah meneroka bidang servis hospitaliti berkonsepkan spa resort.

Sumber : yanjournal

Menariknya, usaha Bonda Rozita ini mendapat sambutan menggalakkan dari ramai pengunjung yang menyukai terapi semulajadi yang menenangkan jiwa ini. Ini terbukti apabila ianya menjadi salah satu tarikan pelancongan utama di Hulu Selangor.

Nak tahu apa yang menarik tentang Rumah Hutan Terapi Alam by Bonda Rozita ini? Jom kita sama-sama baca artikel kali ini!

Kandungan

Tentang Rumah Hutan Terapi Alam by Bonda Rozita

Lokasi

Terletak di Jalan Lama Genting, perjalanan untuk ke sini mengambil masa lebih kurang 1 jam dari bandaraya Kuala Lumpur. Untuk ke sini, korang perlu melalui laluan menuju ke Genting Highland dari Batang Kali.

Dikelilingi hutan yang menghijau, rumah ini menjadi pilihan untuk memperkenalkan konsep terapi bersama alam semulajadi. Memang amat sesuai bagi korang yang nak merehatkan diri dari hiruk pikuk dunia luar yang menyesakkan jiwa.

Menarik tentang Rumah Hutan Bonda Rozita

Rumah yang terletak betul-betul di dalam kawasan hutan ini sangat mesra alam. Lebih menarik, di sini tersedia pelbagai jenis terapi khas untuk kaum wanita yang ingin memanjakan diri mereka dengan rawatan spa dan banyak lagi.

Sumber : wanderlustdj

Sesuatu yang korang perlu tahu jika datang ke sini, korang tak boleh bawa kereta korang masuk terus ke rumah hutan. Korang kena parking kereta korang di bahagian bawah sebelum diambil oleh kereta pick up yang disediakan khas untuk masuk ke rumah ini.

Jalan untuk naik ke atas kawasan rumah sangat kecil dan mencabar. Tidak sesuai untuk dilalui oleh kereta biasa. Pihak Bonda Rozita telah menaik taraf kereta 4WD dengan memasang besi bercorak flora dan memagari kenderaan tersebut bagi menjamin keselamatan para tetamu.

Sampai sahaja di atas kawasan rumah, korang perlu mendaftar diri untuk mendapatkan servis yang korang mahukan.

Untuk perkhidmatan pengangkutan 4WD, ada caj tertentu yang dikenakan ya.

1- Rawatan Terapi Holistik

Ramai yang datang dari jauh untuk mendapatkan rawatan terapi holistik yang disediakan di sini.

Pakej-pakej urutan, spa dan meditasi untuk pelbagai golongan dan peringkat umur yang ditawarkan disini amat menarik.

Amat sesuai untuk mereka yang nak menghilangkan keresahan dan melegakan sengal-sengal di badan.

Pakej urutan, spa dan meditasi untuk pelbagai golongan dan peringkat umur yang ditawarkan disini amat menarik.

Sumber : nona

Rumah Hutan Terapi Alam menawarkan pelbagai 4 pakej utama rawatan berkonsepkan terapi holistik seperti meditasi untuk wanita, spa untuk wanita, meditasi untuk lelaki, dan meditasi untuk kanak-kanak.

Pakej rawatan meditasi untuk wanita menawarkan lagi 4 pakej iaitu Sireh Pucuk Seribu, Patma Sari, Mangkudu Akar, dan Cendana Canggi. Spa pula menawarkan 3 pakej iaitu Seri Inai Perindu, Dewi Kemangi dan Spa Vagina.

Manakala bagi lelaki pula terdapat 3 pakej iaitu Serunai Dewa, Telunjuk Dewa dan Cendana Canggi.

Pakej terakhir iaitu kanak-kanak dikenali sebagai pakej Dukung Anak.

Sebarang maklumat lanjut mengenai harga pakej urutan atau terapi boleh layari ke laman web rumahhutan.com.

Korang boleh membuat tempahan terlebih dahulu secara atas talian atau hubungi nombor yang tertera di website rumahhutan.com.

Lepas ke Rumah Hutan, boleh ke Serendah River Retreat pula. Ni pun dekat dengan KL juga…

2- Warung Bonda

Sumber : tripadvisor

Di dalam kawasan hutan Bonda Rozita ini juga tersedia Warung Bonda yang merupakan tempat makan bagi mereka yang berkunjung ke sini.

Dengan masakan bertemakan ala kampung, pelbagai bentuk set disediakan mengikut selera dan bajet maing-masing. Hidangan masakan di sni juga sedap-sedap dan betul-betul membuka selera.

Menu yang boleh ditempah sewaktu di sini ada pelbagai. Namun yang paling terkenal sudah tentu masakan ikan bakar bersama air asam. Sedap dan memang menjadi pilihan ramai pengunjung.

Lebih menarik, lokasi warung yang menghadap ke arah pokok-pokok di dalm hutan menambah rasa unik dan pengalaman menjamu selera bersama alam semula jadi.

Oh ya, jika korang daftar untuk mengurut untuk seorang, korang akan diberikan 2 kupon makan percuma untuk dua orang. Best tu kan?

3- Ruang Menunggu

Sumber : meed-disney

Terdapat ruang menunggu yang direka bentuk dengan ukiran tradisional.

Korang boleh menanti giliran menunggu di sini, sambil-sambil itu boleh juga menjamu mata melihat dan membeli pelbagai produk keluaran syarikat Bonda Rozita.

4- Penginapan di Rumah Dalam Hutan Bonda Rozita

Selain datang mendapatkan rawatan urutan atau spa di sini, ramai juga yang datang untuk berehat di penginapan BondaRozita yang dikenali sebagai Bonda Valley.

Sumber : bondavalley

Penginapan ini terdiri daripada pelbagai jenis rumah dengan harga serta pakej yang berbeza.

Kemudahan yang ada di rumah-rumah penginapan ini juga boleh dikatakan cukup lengkap dan memberikan keselesaan kepada para tetamu.

Bangunan dan rumah-rumah di sini sangat cantik dengan gabungan seni bina tradisional dan moden yang cukup memikat.

Semuanya menyajikan para pengunjung dengan pemandangan menyenangkan.

5- Sungai Yang Mendamaikan

Antara yang menambahkan lagi kecantikan kawasan rumah hutan ini ialah aliran sungai semulajadi yang sangat cantik.

Air yang bersih serta bunyi deruan sungai memberikan rasa tenang dan damai bagi pengunjung rumah dalam hutan ini.

Paras sungai juga cetek sahaja, sangat sesuai untuk bawa anak-anak bermandi manda di sini.

Jika anda yang dinginkan suasana nyaman, jauh dari hiruk pikuk kota, maka datang ke Rumah Hutan Bonda Rozita adalah jawapannya.

Ingat ya, untuk segala tempahan korang terus direct ke laman web bondavalley.com untuk maklumat lanjut. Ini kerana sebarang tempahan penginapan terutamanya hanya melalui website sahaja.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

go to these guys https://chicasenred.me
www.sextophd.net